Me BF109 kompozit

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Staifus
Kontaktovat uživatele:

Re: Me BF109 kompozit

#151 Příspěvek od Staifus »

Jsem si zas zalital, Hk30-26 1210kv je proste idealni. Stejne je pri pruletu s tou 8*8 uz videt, ze to ero ma ten odpor a jestli to leti tich 200-230km/h tak je to tak max. Jako fajka to letet nemuze. Jestli by to letelo o par km/h vic, stalo by to brutalne prilozit, zbytecny penize a narust vahy jak krava. To za to nestoji. Asi jsem nasel rozum. Do jara :-)
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od Staifus »

Dnešní pokusy v rychlosti s měřením :-)
Mezek s Motorem Scorpion KH3026-1210kv na4S a vrtule sklopka 8x7 na velkym trámci dá v průletu v bezvětří max 191km/hod a bezpečně tich 180km/hod... a zjistil jsem že mi to stačí. Hlavně se to s danym pohonem nechá motat na šíři letiště a točit kolem hlavy.
Na ultrapomalý průlety ve výšce očí jsem zkusil zahnout křidélka dolů o cca 5mm a éro nemá vůůbec snahu někam spadnout nebo se dokonce i jen zhoupnout. Zkoušel jsem ho ve výšce přitahovat, přitahovat a když už skoro stálo, sklopí jen čumák a rozjede se dolů, rozhodně žádné padání po křídle. Což mě dost překvapilo, protože ty pomalý průlety ve vejšce očí jsou boží. Najednou jsem zjistil, že to neni jen o rychlosti... :-) Takže tenhle pohon je takový 2 v jednom...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Doktor »

Na maketové poletování "kolem hlavy" by byl vhodnější zcela jiný pohon! :)

P.S.: Já dnes už taky nevydržel a přetnul tu víc jak dvouměsíční létací pauzu. Sice to bylo asi jenom 35min, ale bylo to fajn. :wink:
kolja

#154 Příspěvek od kolja »

Tak konečně tu zazněla ta správná myšlenka.Pomalé maketové průlety,při tom
se kochat pohledem a nebát se,že to spadne někam po křídle.Na přistání pěkně
pomalu aby se to nerozbylo a hlavně si pěkně zalétat.Už se těším.Staifus konečně si dostal rozum.Naposled jsem tě viděl létat o vánocích a to chodily i vrabci pěšky, byl to nářez.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od Staifus »

Venku vedro, azuro, tak jsem zmizel na hodinu z práce že jdu hodit mezka a že dam fofr lítání s pevnou 8x8 , takovej tréning na sobotní "otvírání nebe" v Bolešinech - a ejhle, jaké to nemilé překvapení, že to v bezvětří (bez protivětru) sám prostě nehodim ani náááhodou. 3 starty, 2x crash při startu :oops:

Jedině poškození bylo utrhlá vzpěra vejškovky a v obou případech střihlý šroub na křídle. Zápichy a hvězda to byly hnusný, nechápu že se s tim nic nestalo. Ať žije Flídr, má to chlapec sakra fortelný...
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Staifus »

Ach jo, zvažuju 5S na toho Scorpiona HK30-26 1210kv vrtule 8x7 , ale předpokládam že nastává problém sklopky s limitem 16tis otáček :lol: .... nešlo by to fakt léčit?
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Staifus »

Tak jen pro pořádek, jsem se dneska vyléčil sám. Jednoho mezka jsem rosekal na kaši - v plný rychlosti po větru jsem dal výkrut při klesání cca 45st, jenže se to dost rozjelo po větru a místo srovnání do roviny jsem ho přetočil a jak vzal za vejškovku v domění že říznu zatáčku, tak jsem ho poslal k zemi, zkoušel vybrat dalšim výkrutem , ale nějak to neklaplo ... takže je na kaši vč serva a 4S li :-(

Tááákk jsem vzal záložního mezka se Škorpíkem 1210kv 4S a to se zas nelíbilo sklopce 9x7 a v průletu buchla vrtule.... naštěstí vše ostatní ok, jen přepážka povolila. Ještě mohl vypadnout motor s reglem a bylo by to dneska teda fakt dokonalý :-)
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Doktor »

Tak ztráta modelu vždycky nasere. :(

P.S.: Já si řikal jak je možný že ti ty vrtule pořád drží neb teoreticky si jim dával sakra za uši no a je to tu. Aspoň že to ten jeden mezek přežil.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Staifus »

No nasere, ale skoro víc mě štve ten čtyřčlánek :-) protože teď se těšim na éro nový v nových barvách :-)
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od Staifus »

Taaak, dorazily uhlikovy vrtule RF 9*6 na skorpipona, tak jsem zvedavej, jdu to hodit a zmerit. Predpokladam ze vs. AE 9*7 to bude zrat min, bude pomalejsi, ale budu litat bez nervu ze ji zas trhnu.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od Staifus »

Tak přišla RF 9x6 - pocity smíšené. Je pěkná, pevná, lehká, ale menší na délku oproti AE 9x7 a to skoro o 1cm na délku jednoho listu!!!! Což nějak moc nechápu 8O
Zatímco AE 9x7 žere 75A tak RF 9x6 jen 55A a je to samozřejmě znát na letovém projevu. Starty jsou však naprosto bezproblémové, při maximálce nemam strach že prdne, můžu s klidnou duší pod motorem z kopce, ale taky to neletí 180km/hod ale jen 160km/ hod :-) (dneska měřeno) ,ale zas je tam o cca 2 min motoru víc, což je logický, vrtule krásně plynule zabírá zoubek po zoubku, má dobrej zvuk a vše je takový vyladěný. AE vrtule měla zbytečně "hovadskej" ten kořen s dírou, dvě jsem roztrhnul a bylo to skoro o éro. Takže tak.
Přílohy
IMAG0216.jpg
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od FilipV »

Díky za zprávy, příští týden pro ní svištím taky, ale zkusím škorpíka 1600 kV na 4S :?:
Teď mám 3S, AXI 1500 kV a vrtuli 9x7
edit: teď jsem dočetl příspěvek do Mustanga, já mám strach s přidáváním článku kvůli váze při startu.
Když fouká, je to docela ok, ale stejně se při tom prvním mrsknutí orosím :lol:
Spadl mi zatím jen jednou, no mám jen 14 startů. Proto jsem vzal toho škorpíka s trochu vyšším kv
ale taky přidám článek :wink: Jsem moc moc zvědavej!
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Staifus »

No každopádně bych zkusil 4S i na toho Axíka, mi neřikej že by to neustál, jsou to kvalitní motory a výrobce udává konfiguraci kdy ten motor běží s velkou rezervou, když jsem lítal 4S na Megu 600/20/5 s podobným a otáčkama při 60A a výrobce uvádí snad taky jen 3S a 40A ... aby jsi zbytečně nekupoval Škorpíka.

No házet to chtělo víc nahoru a počítat s přetočenim doleva. Ale bacha na ty vrtule AE. Při 4S mi držela 8x7 - 9x7 už ne (teda z kopce po větru už ne :-) )

Jakej je na Mustangu průměr kuželu?
Přílohy
DSC_4371.JPG
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Staifus »

Tak jsem dneska dal 2 starty s RF 9x6 a 2 starty s AE 8x7 a s AE 8x7ten Scorpion prostě chodí líp, krásně se roztáčí a zrychluje skoro i nahoru, RF 9x6 to prostě brzdí. 8x7 jsem neroztrhnul ani po cca 30 startu....
veka1
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od veka1 »

Staifus píše:Jakej je na Mustangu průměr kuželu?

... 57mm , trámec je 49mm.

veka1
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“