PEO píše:No vypadá to o.k. ,velmi se to podobá mojí pile na začátku vlákna
Tých variánt je nespočetné množstvo a táto moja je taký nejaký hybrid niekoľkých. Zatiaľ som veľmi spokojný s výsledkom. Aj tá tvoja je OK a uznávam, že je na oveľa vyššej úrovni vypracovania. Na začiatok mi stačí a vlastne možno navždy.
Dokončil som aj rámovú variantu píly do dĺžky 700mm zo starej stolárskej pály. Funguje bezvadne. Hneď som vypílil aj krídla na Bristol Scout D, ktorý je vo výrobe.
Mám prosím pěkně dotaz. Je možné použít jako zdroj pro odporovou pilu s pracovní délkou 110 cm tuto nabíječku autobaterií? Nemá automatiku, je to klasické trafo s přepínáním 6/12/24 V a max 15 A při 6/12 V nebo 10 A při 24 V. Díky za případné odpovědi.
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Myslim ze to bude dostatecne (24V bohate staci), jen bych zapremyslel o nejake regulaci ... treba predradit stmivac, nebo do sekundarni strany nejake PWM .... bylo to tu popitvano...
Ahoj, chcem sa opytat, mozem pouzit na odporovu pilu tento zdroj MAAS SPS-50-II Schaltnetzteil 9-15 Volt-55 Ampere? Nechcem si ho odpalit, kedze stal 130€. Ako drot by som pouzil strunu z giraty. Dik.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
HynX píše:Ahoj, chcem sa opytat, mozem pouzit na odporovu pilu tento zdroj MAAS SPS-50-II Schaltnetzteil 9-15 Volt-55 Ampere? Nechcem si ho odpalit, kedze stal 130€. Ako drot by som pouzil strunu z giraty. Dik.
Nikto nic?
Tak skusim trosku inak. Mozem na odporovu pilu pouzit spinany zdroj? Kedze prepojim poly odporovym drotom, tak to v podstate zoskratujem, ci? Dalsia vec je, ked to zapojim tak regulujem len napatie a potrebny prud si to vezme samo?
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Nejen odporovy drat ma odpor, i treba 0,6mm antikorovy drat (do MAG svarecky) ma odpor ... a je dostatecne pevny, oproti kanthalu. Dalsi vyhoda je ze nepotrebujes tak vysoke napeti, vynahradis to proudem, zvlast u delsich pil... Nakonec i ocelova struna ma odpor... a taky reze...
Zdravím. Možno to tu bolo už spomenuté ale som trošku leniví to hľadať tak by som chcel vedieť aký presné je dobrý zdroj na odporovu pílu malú. Kamarad robí elektrikara v jednej fabrike a mohol by mi nejaké veci zohnať na zdroj a potrebujem vedieť čo mu mám povedať aké parametre potrebujem. Ja robím vo frabrike ktora vyrába tenké droti pomosazdovane a pozinkovane priemeru 0.2 - 0.7 mm a chcel by so vedieť či by take droti boli vhodné keďže by boli zadarmo.
Pokud odladíš délku a průměr drátu tak, aby ti stačilo napětí 5V nebo 12V tak by se měl dát použít takřka bez úpravy (http://rc.xf.cz/uprava_pc_zdroje.html) . Pokud budeš potřebovat regulovat napětí (proud) bude ho to chtít upravit (http://www.danyk.wz.cz/at_atx.html), nebo přidat k němu další regulaci.
S tim PWM reglikem to urcite pujde, taky to jde s leteckym DC reglem a servotesterem, nebo s chytrou nabijeckou jde taky rezat, treba iChargery maji rezaci mod... Taky jde nechat od pily delsi draty a krokodylem na nich pojizdet a tim menit rezaci proud...