jaký lítáte MOD ??
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- paicreat
- Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany
Re: jaký lítáte MOD ??
ja lietam MOD 5
- MarthiR
mod 2 a plyn v levo (naučen z heli) na éra není dobré (prej nezaletíš akrobatické prvky tak přesně ) ale já sem zastance toho že všechno jde jen se to naučit
Hlavně se nepřeučuj a lítej tak jak si už zviklej
Jediná nevíhoda když kolegové litají mod 1 až 4 a plyn v pravo pak ti éro nezaletí ale naštěstí u nás je jeden co lítá jako já jen mod 4 a to není problém změnit, každopadně sem to potřeboval jen jednou, už si éra zalítávám sám
paicreat prdel si dělej doma z plastelíny
Jediná nevíhoda když kolegové litají mod 1 až 4 a plyn v pravo pak ti éro nezaletí ale naštěstí u nás je jeden co lítá jako já jen mod 4 a to není problém změnit, každopadně sem to potřeboval jen jednou, už si éra zalítávám sám
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
MarthiR píše:mod 2 a plyn v levo (naučen z heli) na éra není dobré (prej nezaletíš akrobatické prvky tak přesně ) ale já sem zastance toho že všechno jde jen se to naučit
Já lítám MOD 2 a s přesností obratů jsem nikdy problém moc neměl.
Wenca
MarthiR píše:
A proc jako? Ty nevis ze modu je celkem 8?
MarthiR píše:... kolegové litají mod 1 až 4 a plyn v pravo...
Jak to myslíš?
mno defakto dalsi mod je kdyz mas plyn na 3 polohovym a misto plynu mas zakrivovani odtokovky :-d
ne vim to dalsi mod neni - protoze to je defakto nahrada plynu ale tak ...
ne vim to dalsi mod neni - protoze to je defakto nahrada plynu ale tak ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
No a na autíčka používám mod 9: plyn/brzda na spoušti a zatáčení na kolečku.
Ale ještě jsem nikoho neviděl jezdit mod 10, kdy by měl plyn/brzdu na kolečku a zatáčení na spoušti
A to už vůbec nemluvím o vyšších módech, kdy by třeba někdo měl na kolečku zatáčení vlevo a brzdu a na spoušti plyn a zatáčení vpravo

Ale ještě jsem nikoho neviděl jezdit mod 10, kdy by měl plyn/brzdu na kolečku a zatáčení na spoušti
A to už vůbec nemluvím o vyšších módech, kdy by třeba někdo měl na kolečku zatáčení vlevo a brzdu a na spoušti plyn a zatáčení vpravo
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Tak já létám mode 4, SpektrumDX6i. Létá to tu kamarád co dělá hafo let do modelů
tak jsem se to naučil podle něj
.
tak jsem se to naučil podle něj
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
MarthiR píše:... kolegové litají mod 1 až 4 a plyn v pravo...
Prosímtě napiš mi jak je u dvojky a čtyřky plyn vpravo. Rád se poučím. Radek
ICQ 638556901
MikSyn píše:Mod 4 ... na heli nejlepci
na heli je lepci
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
kmubajsek píše:MikSyn píše:Mod 4 ... na heli nejlepci
na heli je lepcimod 2 nebo 3 plyn se směrovkou ( zadním rot. )
nejlepší mod je ten, který Ti vyhovuje a máš ho naučený. Jak se začneš přeučovat, neděláš si v palici akorát tak bordel a koleduješ si o větrání tobolky, ne-li o něco horšího
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Z mého pohledu je nejlepší mód ten, který lítám já. To je přece logické. 
Kdo chce, ať si udělá třeba rajčáky nebo čtyři kolečka. Třeba i kormidelní kolo jak na lodi nemujsí bejt špatný.
První, co jsem měl v ruce, byl jednokanál s magnetem na jedno tlačítko. Éro sem se naučil vodit po obloze, kam bylo třeba, najít si stoupák a posadit ho tam, když byl vysoko, zase ho vyhodit.
Kdo tak dneska začíná?
Nikdo.
Pak jsem si koupil 6-kanálové rádio tuzemské výroby, pravý knipl na kormidla a případně levý na otáčky.
Když mi padla do rukou hračka Lama 400 D, nepřipustil jsem si vůbec pochybnost, že by neměla být cyklika vpravo (vlevo je v případech, kdy jsou sedačky vedle sebe a páka uprostřed - to jsem se přepsal) - (kde ji asi drží pilot vrtulníku?).
Nevidím důvod, proč se opičit po někom nebo brát vážně kšeftařský kecy "Amerika mode1, Evropa mode2".
První, co jsem měl v ruce, byl jednokanál s magnetem na jedno tlačítko. Éro sem se naučil vodit po obloze, kam bylo třeba, najít si stoupák a posadit ho tam, když byl vysoko, zase ho vyhodit.
Kdo tak dneska začíná?
Nikdo.
Pak jsem si koupil 6-kanálové rádio tuzemské výroby, pravý knipl na kormidla a případně levý na otáčky.
Když mi padla do rukou hračka Lama 400 D, nepřipustil jsem si vůbec pochybnost, že by neměla být cyklika vpravo (vlevo je v případech, kdy jsou sedačky vedle sebe a páka uprostřed - to jsem se přepsal) - (kde ji asi drží pilot vrtulníku?).
Nevidím důvod, proč se opičit po někom nebo brát vážně kšeftařský kecy "Amerika mode1, Evropa mode2".
Naposledy upravil(a) corona dne pon 07.05.2012 11:03, celkem upraveno 1 x.
corona píše:...nepřipustil jsem si vůbec pochybnost, že by neměla být cyklika vlevo (kde ji asi drží pilot vrtulníku?).
Tak schválně - kde ji drží