Jak tak pozoruji, nejvíce se zde tlachá o EPP érech. Já lítám klasiku a pro nedostatek času mám chuť si pořídit model z EPP. Musí však vypadat jako letadlo a nelíbí se mi ty ploché trupy z kterých trčí dráty a táhla. Pokud lítáte z modely tohoto typu, tak se podělte. Líbí se mi Christen Eagle od Potenského. Chtěl bych to napájet zásadně LI-POLkama a nebát se každého závanu větru
Vitr se da zvladnout, ale pak zase to ero neni schopne tak dlouho litat. Musis se rozhodnout jestli chces litat nesmysli, ktere s nicim jinym nezaletis a pak volit nizkou hmotnost nebo neco tezsiho a pak kratsi dobu letu...
No i když jsem tady poprvé protože konečně mam internet tak rád poradím hodně vím o akrobatech ať EPP či potpronovích nebo klasické konsrukce.Já lítám s Blejdem ale zvětšeným na rozpětí 1200mm venku a je to paráda dá se i lítat za středně silného větru ikdyž je váha pouhých 300g sice se nedají lítat přesné obraty prostě to sfukuje ale lítat se dá i visení je v klidu sice není kolmé model je nakloněn proti větru.Dále mám skušenost s Eaglem ale vlasní konstrukce s potpronu a polistyrenovích křídel a s tímto modelem je lítání venku idelka i za silného fučáku no jak pro koho já už toho mám dost nalítaný takže mi to nepřijde a nejlepší je coufání po větru nedoporučuji při zemi pak letadlo záhy skončí napůl po pádu.Eagle má profil tak je pronikavější a hlavně rychlejší ale zas co mě na eagle vadí je to že při vysení není stabylní příliš krátký trup s porovnáním s křidly a to Jetinko je postavené podle plánu od Tinky ale s novím křídlem s tlustčím profilem to původní bylo moc rychlé a horší pádové vlastnosti je to éro parádní ale na můj vkus těžké váží 1200g a nezvládne ekstrémní obraty a ani vysení chtělo by to Lipolky s pořádným odběrovím proudem ty sice jsou ale zatím drahé .Já osobně bych vám doporučil Eagle nebo ChrystenEagle a když motor tak vám radím AXI, mam i Megu ale ta se mi nelíbý problémi z ložisky náraz a drahá oprava tak hodně úspěchů za toho větru nami tak milovaného.
Naposledy upravil(a) MartinLetec dne úte 30.11.2004 18:46, celkem upraveno 2 x.
O Češtinu tu snad nejde ne.
Kdo si chce zalétat a dlouho , dobrá věc je TORO 300 či 280 ale toto 280 chce předělat na 300stovku s převodovkou 1:33.Toto letadlo s Li-pol Kokam1500HD ,létá živě a okolo 45minut.Je pravda že to není příliž krásné letadlo ALE VYDRŽÍ TO VŠECHNO.
No víte čeština není moje silná stránka, už jsem to opravil ale určitě se tam ještě něco najde a navíc jsem to psal na rychlo.PS:příště ty chyby nevnímejte zatím.