RC souprava

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: RC souprava

#16 Příspěvek od mihlit »

TheDawe píše:Z bazaru?? Tomu moc nevěřim ale zkusit bych to mohl. Ty s tím máš zkušenost??

S bazarovými modelářskými věcmi ano, konkrétně s bazarovým opticem ne. Když jsem po letech přecházel z flash 5X, tak mě prostě mrknout na bazar nenapadlo (víceméně jsem v tu dobu ani ještě na fóra nekoukal, to až poslední dobou).

Jinak konkrétně optica 6 mám a s trochou námahy jsem tam napípal vždy všechno. I větroně se 4servovým křídlem. V téhle cenové relaci se holt musíš přizpůsobit vysílačce ty, nejde si vysílačku dokonale přizpůsobit sobě. 3D akro ale nelítám, tak nevím, jestli tam něco chybí. Aktuálně ho stále ještě mám i používám jako druhou/záložní vysílačku(s FrSky modulem - tedy navíc mám telemetrii a levnější přijímače). Novou lepší jsem pořizoval "protože jsem chtěl", ne "protože jsem musel" (hlavně mě nebavilo pitvat a reverzovat serva pro klapky).

sigi123 píše:Pánové,chce si to nejdřív něco o tom přečíst.Optic 40mhz je na lodičky,35mhz je určená frekvence pouze pro letadla.Když už tak 2.4G.
MHz verzi, ani 40 MHz tu nikdo nikomu nedoporučoval, jen sám TheDawe (tazatel) se zeptal, jestli ji může použít a že neví... proto se přece ptá.
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=87lhFmwVIxM&feature[/youtube]

A podle diskuse viz tento odkaz to není jediný případ.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pajas »

To se ale týká konkrétního kusu, nikoliv toho, že tuto vlastnost mají všechny vysílače značky Spektrum.
Drondys

#19 Příspěvek od Drondys »

Pajas píše:To se ale týká konkrétního kusu, nikoliv toho, že tuto vlastnost mají všechny vysílače značky Spektrum.

Podle popisu toho problému je to u DX7 celkem rozšířená záležitost a nikoli jen u toho jednoho kusu. Ostatně i v té diskusi je zmínka o tom, že tím trpí DX7 nejen u jednoho člověka.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mihlit »

Drondys píše:
Pajas píše:To se ale týká konkrétního kusu, nikoliv toho, že tuto vlastnost mají všechny vysílače značky Spektrum.

Podle popisu toho problému je to u DX7 celkem rozšířená záležitost a nikoli jen u toho jednoho kusu. Ostatně i v té diskusi je zmínka o tom, že tím trpí DX7 nejen u jednoho člověka.
No já bych si Spektrum taky určitě nekoupil, přestože zkušenost s nimi nemám. Pokud by se Dawe rozhodoval jen mezi mx-12 hott nebo spektrum dx6/7, tak za mě jednoznačně spíš ten mx-12 (při výběru jen z těch dvou).
mykoc

#21 Příspěvek od mykoc »

V jakém modu létáš . Nová Eclipse nebo Aurora mají mod 1-4 .
Frenkí

#22 Příspěvek od Frenkí »

Která vysílačka se ti líbí? Zbytek nemá smysl řešit. Protože ty jí budeš používat. 8)
jose75

#23 Příspěvek od jose75 »

Ano. Stará dx7 prý žádná sláva,ale na nové dx7s prý nic takového není(nebo o tom nevím) MX12 neznám,ale na spektrumu je hezké vybrační a zvukové upozornění a programová výbava asi taky neni nic špatného.
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
cilek

#24 Příspěvek od cilek »

Tvému zadání v podstatě vyhovuje jakákoliv (počítačová) značková RC souprava. Ani na pásmu nezáleží, pro řízení modelu letadla můžeš využít 35, 40 MHz i 2,4 GHz. Takže to zůstane zase na tobě - jak se ti drží, jaký chceš mód, kolik máš peněz atd. Zjednodušeně stále platí, že čím dražší, tím lepší.
Drondys

#25 Příspěvek od Drondys »

jose75 píše:Ano. Stará dx7 prý žádná sláva,ale na nové dx7s prý nic takového není (nebo o tom nevím)...

Tak teď už o tom víš viz citace z té diskuse.

MarthiR 08. května, 2012 v 11:35 píše:Tak tohle to dělá i kolegovi a Dx7s má funglovku, už stím i rozbil éro.

A pak je tam o kousek dál v diskusi zmínka o tom, že právě do nových verzí začali dávat horši regulátory napětí, které občas způsobují výpadky.
paveld

#26 Příspěvek od paveld »

Pokud nechceš provozovat jiné letadlo než toho malého ZOOMa,
stačí Ti jakákoliv čtyřkanálová souprava (se zákl. mixy),
třebas i ta stará Hitec Flash za pár stovek :D
Čím kvalitnější a dražší vysílač, tím sofistikovanější software, který začátečník
zpravidla nedocení. Naopak může složitější vysílač začátečníkovi zkomplikovat nastavení modelu.
Až se rozhodneš, zda a jak se chceš modelům nadále věnovat, koupíš si to,
co Ti bude vyhovovat.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od TheDawe »

Která vysílačka se ti líbí? Zbytek nemá smysl řešit. Protože ty jí budeš používat.

Mě nejde o to aby se my souprava libyla ale aby dobře sloužila, něco vydržela, aby nevypadaval signal, atd... (chci proste spolehlivou vysilačku)

Kód: Vybrat vše

Zbytek nemá smysl řešit.
no to bych neřekl , to jestli ty vybiráš vysilačku podle toho jestli se ti liby tak nwm no :D. Jinak diky za odpovědi ale neměl by někdo i odkaz na tu nejspolehlivejsi vysilačku (nemusi byt nějaka extra za 10 000,- staci do 3 000,-) ale aby dobře sloužila
Naposledy upravil(a) TheDawe dne úte 08.05.2012 19:15, celkem upraveno 3 x.
sigi123

#28 Příspěvek od sigi123 »

No přemýšlej do budoucna,můžou to být vyhozené 4tis.Spektrum jsem úmyslně nezmínil,dx 6vúbec ne,a dx7?No,nevím,spektra nejsou spolehlivé,stačí si tu počíst.A kamarád co ji má si ted pořídil steně se mnou gamu 2100,a má problém nastavit pořádně 4 servové křídlo.Taky si asi pořídí něco jiného.A levné přijímače od orange a frsky má už dýl i třeba futaba.Než toho optica,to asi radši bazarovou auroru nebo futabu 7-8.A je fakt že jsem ještě neviděl nikoho lítat akrobacii s optikem,asi se na to opravdu nehodí.Chce to opravdu číst.A pokud začínáš,a hned s akrobatem,chce to simulátor.Jakékoliv radio bez nácviku nepomůže.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od TheDawe »

sigi123 píše:No přemýšlej do budoucna,můžou to být vyhozené 4tis.Spektrum jsem úmyslně nezmínil,dx 6vúbec ne,a dx7?No,nevím,spektra nejsou spolehlivé,stačí si tu počíst.A kamarád co ji má si ted pořídil steně se mnou gamu 2100,a má problém nastavit pořádně 4 servové křídlo.Taky si asi pořídí něco jiného.A levné přijímače od orange a frsky má už dýl i třeba futaba.Než toho optica,to asi radši bazarovou auroru nebo futabu 7-8.A je fakt že jsem ještě neviděl nikoho lítat akrobacii s optikem,asi se na to opravdu nehodí.Chce to opravdu číst.A pokud začínáš,a hned s akrobatem,chce to simulátor.Jakékoliv radio bez nácviku nepomůže.

Pravě že ja nepotřebuji za tolik mě stači obyčejna vysilačka do 2500,- a miň . Nemáš nějaký odkaz na tu ktere věříš nejvíce??
sigi123

#30 Příspěvek od sigi123 »

Tak to jedině něco opravdu hodně starého na bazaru.Každej koníček něco stojí,a ty sis vybral docela drahé 3D akro.Pokud mu to nechceš obětovat........?A nevěřím že by 3D akro šlo lítat s nějakým hračkovým radiem.Je třeba počítačová rc souprava kde můžeš např. nastavit dráhy serv na maximum a podobné věci.To co ty neustále chceš a jdeš s financema níž a níž bude dobré třeba na větroně nebo rekreačního alektromotoráka.Prohlídni si modelbazar,nic lepšího nevím poradit.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“