Způsoby jak rozsekat F3Káčko

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
HonzaHenzl

Re: Způsoby jak rozsekat F3Káčko

#46 Příspěvek od HonzaHenzl »

Polynom píše:zajímavé jak jste všichni přešli k hodnocení způsobu držení vysílače a zapomněli jste na tu neuvěřitelnou kokotinu - externě přidělané baterky suchým zipem... bomba :D

(Honzo nic si z toho nedělej, každý si někdy "kikxne")

No jo, nikdy mi to nevadilo. S elektrama nešvihám jako s F3K :-) Tak mi ani ve snu nenapadlo že by se mi tohle mohlo stát.
ST
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od ST »

Já byl tuto sobotu lítal s klukama s F3J party z České Třebové. Tak jsem zbalil ENJOY elektro a dvě házedla EDGE. Zčastnil se i Pavel “Bekr” Krištof a ten mi dával pěknou sodu co se týče konstrukce mých křídel na EDGE. Je pravda, že pofukovalo kolem 5-6 m/s a lehko mi pofletrovávaly křidélka při hodu. Takže předělávám náhony křidélek na jednom křídle EDGEho abych nebyl za joudu a nenašel se způsob jak rozsekat F3káčko. Dál se uvidí.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
driverin

#48 Příspěvek od driverin »

Letos uz druhy crash, takze je cas prispet.....
1. pravdepodobne po ztrate signalu se Isis zritil ze 30 metru do pole. Packoval sem jako blazen, ale nic se nedelo, uz sem byl jenom divak. Ne nadarmo se prodava DSM2 prijimac pro karbonove trupy. Uz sem ho poridil, takze pohoda:)
2. dnes jsem byl hazet a docela mi to slo. Vyskomer ukazoval kolem 48 metru, coz je na me dobre. Ale uz delsi dobu se mi zdalo, ze pri vetsim hodu neco krupe v kridle. Myslel jsem, ze je to kolik, tak sem na to moc nedbal. No a na posledni hod, jsem se do toho oprel a kridlo se slozilo jak u Corsaira na letadlove lodi Nimitz:)))
krtek2k

#49 Příspěvek od krtek2k »

Dobře Venca :) Tak radši házej pana Lampičku :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od DavidB »

...tak pro mě vůbec první crash s káčkem lítám od (8/2011), fatální chyba mezi zemí a vysílačem. Dával jsem nová serva, takže jsem ladil režimy. Už jsem ladil akorát odhod, bylo ideální počasí, krásně mi to šlo. Poslední setup byl nic moc, takže jsem se chtěl vrátit o krok zpět. Bohužel místo výškovku potlačit, jsem tam lupnul přitáhnout. Další chyba, po každé změně jsem to vždycky hodil jen tak na půl plynu a až do druhého hodu jsem se opřel. Teď jsem se do toho opřel hned v prvním hodě. Takže káčko udělalo krásný looping, jen tak tak jsem uhnul abych jí nedostal do hlavy. Druhý looping už končil zápichem. Škody - vylomená trubka z gondoly, zbytek přežil díky tomu, že louka byla ještě po zimě hodně podmáčená.
driverin

#51 Příspěvek od driverin »

krtek2k píše:Dobře Venca :) Tak radši házej pana Lampičku :)

Joo pan lampicka je legenda:))) Radsi porad s tou tkaninou......
JMalik

#52 Příspěvek od JMalik »

DavidB píše:...............Takže káčko udělalo krásný looping, jen tak tak jsem uhnul abych jí nedostal do hlavy. Druhý looping už končil zápichem.

To jsi omdlel, dostal jsi infarkt, měl jsi nutný telefonát s přítelkyní.....,
proč jsi nepotlačil?. Mezi těma lopingama bylo cca... 3s?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
ST
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ST »

To je jasný , ve stoupavým letu se Káčko nesmí řídit. :mrgreen:
JMalik

#54 Příspěvek od JMalik »

Nezávidím mu to. Tohle se většinou odehraje tak rychle, že stačí akorát uhnout.
Stalo se mi to kdysi s Osirisem, když sem před hodem zahýbal cvičně s výškovkou, prořízla se niť do trubičky a zůstalo to dost natažené. První loping mě netrefil a než to v druhém začalo rýt zem, tak jsem stačil dát naplno flaperony dolů. Celkem beze škod to zvrtulníkovalo na zem.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Becker
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Becker »

ST píše:To je jasný , ve stoupavým letu se Káčko nesmí řídit. :mrgreen:

A to ti říkal kdo :D :D :D
Já po 2/3 stoupání začínám tlačit
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od DavidB »

.... 3s to teda nevím, to byla taková rychlost, že mi to připadalo jako mžik, byl jsem tak vyplašenej, že jsem akorát stihnul uhnout. A to že mám kvrdlat pákama mi došlo až když se ten voštěp zapích. Přitom by i stačilo přehodit letovej režim.
Je to otázka vylétanosti a zkušeností. Pak člověk získá správné reflexy, přece jenom se pořád počítám mezi začátečníky, takže pořád musím chvíli přemýšlet kde jsem v prostoru a kam se chci dostat > pak teprv můžu kormidlovat.
ST
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ST »

Becker píše:
ST píše:To je jasný , ve stoupavým letu se Káčko nesmí řídit. :mrgreen:

A to ti říkal kdo :D :D :D
Já po 2/3 stoupání začínám tlačit

To byla jen jízlivá poznámka.. :) Poradil jsem si s těma náhonama křidélek , jak jsme na to koukali na Červeném Potoce. A myslím , že to je teď jiná liga. Už to ve větru neflatruje . Takže spokojenost .
JMalik

#58 Příspěvek od JMalik »

DavidB píše:.... 3s to teda nevím, to byla taková rychlost, že mi to připadalo jako mžik, byl jsem tak vyplašenej, že jsem akorát stihnul uhnout. A to že mám kvrdlat pákama mi došlo až když se ten voštěp zapích. Přitom by i stačilo přehodit letovej režim.
Je to otázka vylétanosti a zkušeností. Pak člověk získá správné reflexy, přece jenom se pořád počítám mezi začátečníky, takže pořád musím chvíli přemýšlet kde jsem v prostoru a kam se chci dostat > pak teprv můžu kormidlovat.

Přesně tak.
V prvních letech ( s čímkoliv) se nesmí přihodit nic mimořádného, protože to prostě nezvládneš. Když přijde podobná příhoda po roce, tak to prostě nějak vybereš.
Nic si z toho nedělelej. V tom stavu by to dopadlo stejně s většinou pilotů. Prostě normál :wink:
(Když jsem poprvé seděl v brusu patnáctimetrovky jednositzu, tak jsem měl nalétáno dost hodin na dvousitzech. Byl jsem polomrtvý strachy, kdyby se něco podělalo na technice. Mělo to zaklápěcí pohonnou jednotku, celkově dost žiletka..... Dnes se tvářím chytře, pokud by to někdo s tímhle vybavením dal do pole. Ale chce to mít tu soudnost a dívat se na to z pohledu pilota, který je v tom poprvé. :wink: )
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“