DavidB píše:.... 3s to teda nevím, to byla taková rychlost, že mi to připadalo jako mžik, byl jsem tak vyplašenej, že jsem akorát stihnul uhnout. A to že mám kvrdlat pákama mi došlo až když se ten voštěp zapích. Přitom by i stačilo přehodit letovej režim.
Je to otázka vylétanosti a zkušeností. Pak člověk získá správné reflexy, přece jenom se pořád počítám mezi začátečníky, takže pořád musím chvíli přemýšlet kde jsem v prostoru a kam se chci dostat > pak teprv můžu kormidlovat.
Přesně tak.
V prvních letech ( s čímkoliv) se nesmí přihodit nic mimořádného, protože to prostě nezvládneš. Když přijde podobná příhoda po roce, tak to prostě nějak vybereš.
Nic si z toho nedělelej. V tom stavu by to dopadlo stejně s většinou pilotů. Prostě normál
(Když jsem poprvé seděl v brusu patnáctimetrovky jednositzu, tak jsem měl nalétáno dost hodin na dvousitzech. Byl jsem polomrtvý strachy, kdyby se něco podělalo na technice. Mělo to zaklápěcí pohonnou jednotku, celkově dost žiletka..... Dnes se tvářím chytře, pokud by to někdo s tímhle vybavením dal do pole. Ale chce to mít tu soudnost a dívat se na to z pohledu pilota, který je v tom poprvé.

)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka