barva na pergolu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

barva na pergolu

#1 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Stavím maketu pergoly, v měřítku 1:1. ona to vlastně není maketa, ale chci, aby téma vypadalo modelářsky :D
Co mě doporučíte za barvu? Je ze smrkového dřeva a odstín si vyberu sám :D
Jo a nechci Luxol :lol:
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
von boberov

Re: barva na pergolu

#2 Příspěvek od von boberov »

Herbol, ale stojí to ranec. Popřípadě dřevo napenetrovat luxolem a navrch herbol. :?
Naposledy upravil(a) von boberov dne ned 20.05.2012 21:53, celkem upraveno 1 x.
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od rdubsik »

Já mám na pergole silnovrstvou lazuru Xyladecor Oversol odstín meranti. Krásně se s ní pracuje, protože nekape a nestéká. Teda skoro - samozřejmě, že když dáš někde silnou vrstvu, tak to steče a ukápne. Ale je to úžasné, když s tím natíráš něco nad hlavou, tak ti nic nestéká po štětci do rukávů. Drží i na kovových patkách. Teď stavím zahradní domeček a do té silnovrstvé lazury půjdu zase, tedy jenom zvenku. Zevnitř dám něco levnějšího.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Dílničku se zahradním posezením sem začal stavět loni: http://www.koulonet.com/foto/stavba_strecha_08.jpg Je to silnovrstvá syntetická tixotropní lazura Lazurol Gold - odstín teak v první vrstvě, ještě jednu vrstvu přidám takže ztmavne.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JirkaA »

Nešetři, napustit Xylamonem a pak dvě vrstvy Oversolu. Stojí to ranec, ale lepšího asi nic nevymyslíš. Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně. Tchán šetřil, napatlal verandu Luxolem a po cca sedmi letech to letos natíral už potřetí, takže ho to v součtu stálo dávno víc a to nepočítám otravnou práci..

A příště prosím věci nesouvisející s modelařinou do smetiště.
OK2WY
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kasssy »

Za to umístění se omlouvám, takže pokud to lze,tak to někdo přesuňte na smetiště..
kope
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kope »

Přidávám se k těm, co ti radili Xyladecor. Ještě když jsem měl barák, tak jsem s tím měl udělanou pergolu a dřevěnou terasu - dobře se s tím dělá, dobře to vypadá a drží to.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Drobec

#8 Příspěvek od Drobec »

Mám lak Belinka a musím pochváliť. Vyrába sa v škále odtieňov.
Vity

#9 Příspěvek od Vity »

Já jsem byl vždycky spokojenej s Duluxem,nebo super kvalita je Johnstone´s.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kasssy »

Dnes navštívím prodejnu a uvidím, co tam budou mít. Zrovna mám v ruce leták na Remers- Aidol HK- lasur.. Ale xyladekor mě doporučilo už víc lidí, tak mu asi dám přednost...
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od zdendys »

JirkaA píše:Nešetři, napustit Xylamonem a pak dvě vrstvy Oversolu. Stojí to ranec, ale lepšího asi nic nevymyslíš. Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně. Tchán šetřil, napatlal verandu Luxolem a po cca sedmi letech to letos natíral už potřetí, takže ho to v součtu stálo dávno víc a to nepočítám otravnou práci..
.

Dvě malé otázky.
Čím se to ředí, a na podhledy asi moc neprší, na ty dveře nevím, když to bude trvale na slunci a dešti, bude to taky po 10 letech stále stejné?
Jen se ptám, neboť na silnovrstvé lazury jsem zanevřel, maximálně tak slabovrstvé, protože není jednoduché opravit nátěr dřeva, který má poškozenou silnovrstvou lazuru.
Teď používám nátěry, které se tváří, že jsou na bázi oleje a vosku, nemám dlouhodobou zkušenost, takže uvidím...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
wisky

#12 Příspěvek od wisky »

Já mohu doporučit dva systémy:

jeden mám na pergole, a všechno dřevo na baráku Remmers Aidol HK Lasur 2x + 2x Langzeit lasur
druhý na plotech od Primalexu Syntetické napouštědlo 3x + 2x Tenkovrstvá lazura

určitě se nevyplatí šetřit a použít ucelený systém (ochrana proti škůdcům, houbám, vodě UV) slyšel jsem že je taky dobrý systém Sokrates
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JirkaA »

zdendys píše:
JirkaA píše:Nešetři, napustit Xylamonem a pak dvě vrstvy Oversolu. Stojí to ranec, ale lepšího asi nic nevymyslíš. Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně. Tchán šetřil, napatlal verandu Luxolem a po cca sedmi letech to letos natíral už potřetí, takže ho to v součtu stálo dávno víc a to nepočítám otravnou práci..
.

Dvě malé otázky.
Čím se to ředí, a na podhledy asi moc neprší, na ty dveře nevím, když to bude trvale na slunci a dešti, bude to taky po 10 letech stále stejné?
Jen se ptám, neboť na silnovrstvé lazury jsem zanevřel, maximálně tak slabovrstvé, protože není jednoduché opravit nátěr dřeva, který má poškozenou silnovrstvou lazuru.
Teď používám nátěry, které se tváří, že jsou na bázi oleje a vosku, nemám dlouhodobou zkušenost, takže uvidím...

Xylamon je řídkej jak voda, je to napouštědlo proti houbě, šednutí, neředí se ničím, do interiéru je zbytečný ale venku docela nutný právě pro dlouhou životnost dalšího nátěru. Oversol jsem v životě ředit nemusel ani se to nedoporučuje, je to poměrně hustá barva ale nádherně se roztírá, nestéká. Štětec jde umýt normálně syntetikou (a nebo taky ne, když piksla ředidla stojí co dva štětce je jednodušší ho vyhodit rovnou). Začal jsem to používat na radu kamaráda stolaře, nikoli podle reklamních keců, musím konstatovat že měl pravdu (aby taky ne, za ty roky zkušeností).
OK2WY
blembondo

#14 Příspěvek od blembondo »

Něco k zamyšlení....Silnovrstvý lazurovací lak je vhodný pro rozměrově stálé dřevěné prvky/dveře,okna/.
Pokud chci materiál který nestéká pak např.Remmers Holzschutz Creme/slabovrstvá lazura/......
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od davelbc »

kasssy píše:Dnes navštívím prodejnu a uvidím, co tam budou mít. Zrovna mám v ruce leták na Remers- Aidol HK- lasur.. Ale xyladekor mě doporučilo už víc lidí, tak mu asi dám přednost...

Ano to mas v ruce spravny letak!!! bydlim jiz nekolik let ve srubu a natiram exterier pouze timto systemem. driv se jeste pouzival jako zaklad AK lasur, ale uz se nevyrabi - HK ho plne nahradi. Naprosto bezkonkurencni. zkusenosti s dalsim naterovym systemem jsou. bohuzel... Drevo ma po nateru moznost velmi dobre "dychat" a zustava jeho prirozena struktura a povrch. pri prvnim nateru se nelekni spotreby druhy nater je jiz otazkou zlomku a dalsi jakbysmet. i kdyz je fakt ze lesteny ci hoblovany povrch nesaje tolik ani poprve. srubovinu mam opracovanou ruco ta neco nacucla. :wink: Tak dobre porid!
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“