Co mě doporučíte za barvu? Je ze smrkového dřeva a odstín si vyberu sám
Jo a nechci Luxol
JirkaA píše:Nešetři, napustit Xylamonem a pak dvě vrstvy Oversolu. Stojí to ranec, ale lepšího asi nic nevymyslíš. Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně. Tchán šetřil, napatlal verandu Luxolem a po cca sedmi letech to letos natíral už potřetí, takže ho to v součtu stálo dávno víc a to nepočítám otravnou práci..
.
zdendys píše:JirkaA píše:Nešetři, napustit Xylamonem a pak dvě vrstvy Oversolu. Stojí to ranec, ale lepšího asi nic nevymyslíš. Mám tím napatlaný nějaký dveře a podhledy na baráku, po deseti letech to vypadá furt stejně. Tchán šetřil, napatlal verandu Luxolem a po cca sedmi letech to letos natíral už potřetí, takže ho to v součtu stálo dávno víc a to nepočítám otravnou práci..
.
Dvě malé otázky.
Čím se to ředí, a na podhledy asi moc neprší, na ty dveře nevím, když to bude trvale na slunci a dešti, bude to taky po 10 letech stále stejné?
Jen se ptám, neboť na silnovrstvé lazury jsem zanevřel, maximálně tak slabovrstvé, protože není jednoduché opravit nátěr dřeva, který má poškozenou silnovrstvou lazuru.
Teď používám nátěry, které se tváří, že jsou na bázi oleje a vosku, nemám dlouhodobou zkušenost, takže uvidím...
kasssy píše:Dnes navštívím prodejnu a uvidím, co tam budou mít. Zrovna mám v ruce leták na Remers- Aidol HK- lasur.. Ale xyladekor mě doporučilo už víc lidí, tak mu asi dám přednost...