MS Composit "B" kvalita
Re: MS Composit "B" kvalita
Já to řešil trafopájkou a moc mi to nešlo
To bylo ale nejspíš rukama. Další otvory jsem vyřešil pořádně ostrým nožem. Když bude tupý, budou se ti trhat bublinky.
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Řeším otvory tak že vyříznu ostrým lámacím nožíkem (olfa) obvod a nařežu si na menší "kusy" vnitřek a vyklovu to pinzetou a prohloubím a doupravím trafopájkou. Do toho vlepím tavnou servo přímo, nebo do Maxíka rozmýšlím zda nezalepit do vyklované šachty držák pro servo a to pak přišroubovat.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Otvory na serva vypaluju vždy pájkou, servo oblepím lepící páskou a vlepím do díry tavným lepidlem. Je to rychlé, jednoduché, drží to dobře a dá se to v případě potřeby bez velkých problémů vytáhnout.
robotmz píše:No, na tú 1100-vku potrebuješ ešte väčšiu vrtuľu ako na 1400-vku.
Aby sme sa rozumeli...
Ja mám NMT 3530-1400 kv a používam 9x6 vrtuľu a myslím že 10x6 bude ešte ok.Pri 40 A regulátore bude aj rezerva.
Ty máš NMT 3530-1100 kv a chceš použiť 8x4 vrtuľu.To je čo sa mi nezdá-väčšiu vrtuľu by si mohol použiť Ty...right?
Mimo tému:prečo nemôžeš s Falconom štartovať na rovine?
Však sa s tým dá štartovať aj bez motora.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... KDNoNKO6GI
Tu je môj bývalý Maxík po dvoch haváriach opravený s NMT 3536/1800 kv , 4S 5000 mAh , 9x6 vrtula s FPV.
Testovali sme ho s kamarátom,ktorý ho prerobil a osadil s FPV.FPV je zatiaľ nefukčné ale skúšali sme ako sa bude správať plne osadený/zaťažený elektronikou.Odhadovaná hmotnosť 1,5 kg.Ja som sa predtým dostal na 1080g.
Bol to len spontány pokus druhý krát ho ,,oživiť,, (fly or die) a nepredpokladali sme takýto vynikajúci výsledok...
Prvý prelet minimálna rýchlosť proti vetru,tretí prelet (najrýchlejší) s vetrom na 1/3 plynu.Keď sme zistili ako dobre lieta,viac sme mu nenakladali.Najbližšie už spravíme nejaké video z paluby.
http://www.youtube.com/watch?v=jJbAOKjloFI
Ferulik - súhlasím, ja som to aj tak myslel že keď máš menšie KV tak potrebuješ väčšiu vrtuľu ako pri väčšom KV. Pri 1400-vkovom motore bude lepšie ťahať vrtuľa 8/4 ako pri 1100-vkovom, tam budeme dávať nejakú 9/4 alebo 9/4,5. U toho falcona mám 1400 otáčkový motor a vrtuľu apc 8/4 e.
Ten Falcon sa mi zdá ako nejaký "nepodarený model.
On totižto pri malej rýchlosti ihneď padá po krídle, lebo je to hladké EPP striekané do formy a krídlo je na konci dosť úzke, teda pri malej rýchlosti sa správa ako ťažké éro s malým rozpätím krídla.
Jedine kedy som schopný s ním odštartovať je veľmi strmý kopec a slušný protivietor.
Ak sme ho hádzali bez motora, za chvíľu bol už tesne nad zemou a zahryzol by si vrtuľou do zeme...
Chce to asi viac odvahy, švihu a hlavne cvik.
Aj vo vzduchu keď som a idem tak pomalšie a robím otočku po vetre, hneď sa začne nahýbať po krídle...
Edit: môj Falcon má 700 g, takže je ťažší ako na tom videu, no i tak nechápem...
Ten Falcon sa mi zdá ako nejaký "nepodarený model.
On totižto pri malej rýchlosti ihneď padá po krídle, lebo je to hladké EPP striekané do formy a krídlo je na konci dosť úzke, teda pri malej rýchlosti sa správa ako ťažké éro s malým rozpätím krídla.
Jedine kedy som schopný s ním odštartovať je veľmi strmý kopec a slušný protivietor.
Ak sme ho hádzali bez motora, za chvíľu bol už tesne nad zemou a zahryzol by si vrtuľou do zeme...
Chce to asi viac odvahy, švihu a hlavne cvik.
Aj vo vzduchu keď som a idem tak pomalšie a robím otočku po vetre, hneď sa začne nahýbať po krídle...
Edit: môj Falcon má 700 g, takže je ťažší ako na tom videu, no i tak nechápem...
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Skús tam nalepiť turbulátory, alebo vytvor negatívy - zdvihni elevony mierne hore.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
uvažujem že sa skúsim opýtať svojho osobného programátora Optica
či by na optiku nešiel nastaviť pre falcona "štartovací režim" kde by po pohnutí páčkou išli obidva elevony hore o 2-3 mm oproti normálnemu "neutrálu" 
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:Včera prebehol veľmi úspešný zálet tohto SUPER MODELU![]()
![]()
viewtopic.php?f=15&t=38019&p=818363#p818363
Tyjo nauč se startovat takhle
chastra: ja mám TORO 900 a s tým už myslím že "trochu umím"... tie videá pozriem zajtra, lebo doma mám extra pomalý net
Takže, letovú hmotnosť mám 945g, teraz som ho vážil, prišiel som z lietania.
Štartoval som 1. krát sám a išiel som na to štýlom hod pravou rukou za lože motora súčasne s 2-mi krokmi vpred
- následne som ho jemne "položil vodorovne do vzduchu" maxík sa ešte krásne dvihol a ako keby čakal, kedy zapnem motor.
Na riadenie smeru som ani nemusel siahať, iba som v kľude pridal plyn /pôvodne som myslel že ho doplachtím na zem a podľa toho sa zariadim pri nasledujúcom hode...
Super polietanie, drží sa vo vzduchu ako pribitý. Proti vetru pomaly, s vetrom tiež pomaly, čistý autobus /hovorím o bezmotorovom plachtení/...
- vrtuľa zatiaľ stále APC E 8/4 motor NTM 1100 KV - ak by som vrtuľu nemusel vrátiť svojmu Falconovi tak ju tam nechám natrvalo... v pohode stíha...
Takže, letovú hmotnosť mám 945g, teraz som ho vážil, prišiel som z lietania.
Štartoval som 1. krát sám a išiel som na to štýlom hod pravou rukou za lože motora súčasne s 2-mi krokmi vpred
- následne som ho jemne "položil vodorovne do vzduchu" maxík sa ešte krásne dvihol a ako keby čakal, kedy zapnem motor.
Na riadenie smeru som ani nemusel siahať, iba som v kľude pridal plyn /pôvodne som myslel že ho doplachtím na zem a podľa toho sa zariadim pri nasledujúcom hode...
Super polietanie, drží sa vo vzduchu ako pribitý. Proti vetru pomaly, s vetrom tiež pomaly, čistý autobus /hovorím o bezmotorovom plachtení/...
- vrtuľa zatiaľ stále APC E 8/4 motor NTM 1100 KV - ak by som vrtuľu nemusel vrátiť svojmu Falconovi tak ju tam nechám natrvalo... v pohode stíha...
Hmm další problém na cadet 4 bráchovi nenastavim delta mix, prodávají se nějaké servokonektory už takhle připravené, nebo dát křídélka na Y a na něj pak napájet výškovku? Aby se to nepralo...
"Šmirgl to jistí!"
Hunger píše:Hmm další problém na cadet 4 bráchovi nenastavim delta mix, prodávají se nějaké servokonektory už takhle připravené, nebo dát křídélka na Y a na něj pak napájet výškovku? Aby se to nepralo...
Daval jsem ted kamosovi do Swifta toto:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F6321%5F%5FTURNIGY%5FV%5FTail%5FMixer%5FUltra%5Fsmall.html
- MS COMPOSIT
- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové,nabijejte baterky,brušte vrtule,zítra vás čekáme.
POZOR - není to žádné mistrovství světa ale "srandamač"
POZOR - není to žádné mistrovství světa ale "srandamač"
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
-
MadJazzMan
Zdravím!
Zkoušel někdo Swifta II jako bezmotor? Lákalo by mne, zkusit ho nejdříve jako svahový combat a následně to omotorovat a létat "klasicky". Nebude potom problém s dovážením?
PS: Jsem začátečník ale rozhodnutý pro "nezničitelnou" deltu
Zkoušel někdo Swifta II jako bezmotor? Lákalo by mne, zkusit ho nejdříve jako svahový combat a následně to omotorovat a létat "klasicky". Nebude potom problém s dovážením?
PS: Jsem začátečník ale rozhodnutý pro "nezničitelnou" deltu
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=ShPTwumUFvg
na konci toho videa lítá bezmotoru
na konci toho videa lítá bezmotoru