Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mihlit
Kontaktovat uživatele:

Re: Průšvih na Aukru - odstoupení od prodeje

#91 Příspěvek od mihlit »

Earl píše:Tak jsem to zběžně pročetl, většina lidí se zastavuje nad morálkou prodávajícího, ale kdopak z vás se zamyslel nad morálkou kupujícího, který evidentně poznal skutečnou cenu zboží a vidí jen svůj výdělek a nic jiného ho nezajímá?
Co to má u kupujícího společného s morálkou? Kupující vždy kupuje tak, aby vydělal. Pokud uvidíš věc, která má podle tebe cenu tisícovky, tak ji za dva tisíce nekoupíš. I kupující se snaží udělat pro něj výhodný obchod. Prodávající dal pevnou cenu (kup teď) a kupující ji akceptoval. Na tom nic nemorálního není. Ty když něco kupuješ a víš, že věc má větší cenu, než za kterou je prodávána, tak prodávajícímu nabídneš víc, protože původní cena je malá?

Souhlasím s Tomášem.
cilek

#92 Příspěvek od cilek »

Earl píše:Tak jsem to zběžně pročetl, většina lidí se zastavuje nad morálkou prodávajícího, ale kdopak z vás se zamyslel nad morálkou kupujícího, který evidentně poznal skutečnou cenu zboží a vidí jen svůj výdělek a nic jiného ho nezajímá?

Proč výdělek? Třeba potom ty hodinky prodá ještě levněji nebo je daruje babičce. Snažit se nakoupit co nejlevněji je nějaký morální poklesek? Cenu stanovil prodávající a kupující na ni jen přistoupil. Nikdo přece prodávajícího do ničeho netlačil. Jednoznačně nedodržení smlouvy a nemorální chování prodávajícího.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od AR1 »

Myslím, že už blbnete. Odstoupení od kupní smlouvy je zcela normální věc. Nezneužil holčičku v parku, ani neslíbil záchranu života těžce nemocnému. Prostě se rozhodl, že svou věc neprodá. Vždyť je to jeho normální právo a není to ani nijak amorální. A prtože nejsou uvedeny ani žádné sankce - mimo banu na aukru nebo něco takovýho - tak tam není na nic ani právní nárok.
Kupující by mohl nárokovat případné náklady, které vynaložil s tím, že si věc koupí, ale ty evidentně vyjma připojení na net žádné nejsou. Z mého pohledu je taktéž mnohem vychcanější kupující, neboť ví, že narazil na někoho, kdo si naběhl a chce z této situace vytěžit maximum a přitom sám dobře ví, že hodnota je zcela někde jinde.

Můj postup - neprodávat, počítat se sankcí od Aukra, toť vše. A měj klidný spaní, i tvůj známý.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
robotmz

#94 Příspěvek od robotmz »

plne súhlasím s AR1
lukkio

#95 Příspěvek od lukkio »

Zdravím,
evidentně nezáviděníhodná situace. Na rozdíl od některých diskutujících nemám pochybnosti o tom, že původní pohnutky k prodeji (nastavení výchozí ceny, ceny kup teď) byly bez nějakých spekulací. To, že člověk po prodeji zjistí, že to mohl prodat mnohem dráž zamrzí asi každého, co si budeme povídat. Upřímně nedokážu říct jak bych se nakonec zachoval v této situaci osobně, ale každopádně bych se zkusil s kupujícím nejprve domluvit.
Oznámil bych mu, že jsem prodej zprostředkovával postaršímu známému, který se i přes počáteční ujištění nakonec věc rozhodl neprodat, já nemám v ruce žádný nástroj, jak jej k prodeji donutit, ale jelikož si uvědomuji, že jsem se k něčemu v rámci prodeje na aukru zavázal, jsem ochoten akceptovat nějakou odpovídající náhradu (samozřejmě navíc včetně případně již odeslané dohodnuté kupní ceny). Myslím, že již z reakce kupujícího (případnéh návrhu výše navrhnuté náhrady škody) se dá vypozorovat jeho prvotní záměr ke koupi. Tj. pokud požadovaná náhrada škody bude výrazně převyšovat dohodnutou cenu je jasné o co mu šlo. Pokud si bude trvat na svém, že chce předmět koupě, nebo bude neakceptovatelná výše náhrady škody, zkusil bych ještě jednou situaci vysvětlit na aukru, tj. že reálně nejseš schopen dostát závazku a jak máš postupovat.
Protože co si budeme povídat, ať už chceš jednat jakkoliv morálně, pokud ti ten pán ty stopky nepředá, abys je mohl poslat, tak s tím moc nenaděláš... Samozřejmě, že nejlepším řešením by bylo, kdyby pán přivřel všechny oči, zaťal všechny zuby a za dohodnutou cenu prodal... ale věci se dost často pro nás ideální cestou nedějí :-)
Hodně štěstí a bystřejší oko při dalších prodejích...

L.
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od ondra1402 »

Plně nesouhlasím s AR1. Nedělejte z právního řádu holubník. Smlouvy se mají plnit, proto lze od smlouvy odstoupit pouze, pokud je to v ní dohodnuto nebo tak stanoví zákon. To by to dopadlo, kdyby si každý odstupoval od smluv, jak by se mu zachtělo..
robotmz

#97 Příspěvek od robotmz »

každá zmluva je z princípu vypovedateľná, záleží za akú cenu... :lol:
Robinsson

#98 Příspěvek od Robinsson »

cilek píše:
Robinsson píše:Měl jsi napsat něco ve stylu, že se ti předmět zničil nebo tak něco :-D To je tipická výmluva na aukru. Jinak kupující by si měl projet učebnici češtiny to je strašný. :D

No, od tebe to sedí! :lol:

My se známe ?
AR1
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od AR1 »

Přesně tak, Ondra 1402 o tom moc přehled nemá. Z právního hlediska lze vypovědět každou smlouvu, je to jen otázka sankcí a pokut.

Na Aurku v tomto případě řešíme spíše morální aspekt, ale neslíbil mu poslat morfuim a dotyčný nezemřel. Kupující chce výhodně koupit hodinky, prodávající pozdě pochopil, jakou mají cenu. Takže je neprodá.

Já jednou jel za jedním ostravským blbem (není blb že je z Ostravy, ale byl to blb z Ostravy, prosím neplést), chtěl koupit model. Domluvili jsme se, jel jsem mu naproti do Brna, že tam má cestu. Tam mi řekl, že už model nechce, formálně si ho na pár vteřin prohlédl aby se neřeklo s tím, že už nemá zájem. A co? U mě je za debila, tím to končí.

Sám jsem také několik prodejů odřekl, omluvil jsem se, nikdy jsem neměl s nikým problém, pouze jednou, tedy prodávájící poslal už balíček, jsem mu poslal zpět 150 kaček jako odškodné za poštu. A byl v pohodě taky.

Tak z toho nevyšilujte, pionýři.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zero_ozero

#100 Příspěvek od zero_ozero »

Kdyby skutečnou hodnotu hodinek nezjistil, tak je za 500 šťastnej :-D a bylo by to bez potíží.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
corsair
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od corsair »

robotmz píše:plne súhlasím s AR1

taktéž
Kovboj

#102 Příspěvek od Kovboj »

Jen takové malé srovnání. Plno lidí tady často nadává jak české eshopy nedodržují dodací lhůty, mění se ceny a jak s nimi není možná rozumná domluva.

Přitom když se do pozice prodávajícího dostane jeden z místních diskutujících tak mu někteří usilovně radí jak se z obchodu "vykroutit". Přitom při prodeji jasně souhlasil s podmínkami Aukra a sám si zvolil cenu za kterou by zboží chtěl prodat a této ceny i dosáhnul.

Uvědomte si že se snažíte přesně o to samé, co na těch nepoctivých eshopech kritizujete... :roll:
pns

#103 Příspěvek od pns »

Kovboj píše:Jen takové malé srovnání. Plno lidí tady často nadává jak české eshopy nedodržují dodací lhůty, mění se ceny a jak s nimi není možná rozumná domluva.

Přitom když se do pozice prodávajícího dostane jeden z místních diskutujících tak mu někteří usilovně radí jak se z obchodu "vykroutit". Přitom při prodeji jasně souhlasil s podmínkami Aukra a sám si zvolil cenu za kterou by zboží chtěl prodat a této ceny i dosáhnul.

Uvědomte si že se snažíte přesně o to samé, co na těch nepoctivých eshopech kritizujete... :roll:

jo jenze kdyz ti eshop napise, pokud ti vubec napise, ze se s nabizenym zbozim neco stalo, proste ze ho nedostanes, tak na to bez vetsich kecu nakupujici pristoupi a nevyhrozuje nejakejma srackama, ze to zbozi stuj co stuj z prodavajiciho dostane :?:
EVIL IS BACK 15.5.2012
Homer.Simpson

#104 Příspěvek od Homer.Simpson »

Ked sem pletiete pravnikov, tak ako by ste vlastne dokazali, ze "on" bol naozaj "on"?
Ide o to, ze v jeho mene mohol vystupovat hocikto iny :|
Predsa sa s Aukrom nepodpisuje nejaka zmluva s cislom OP, alebo ano?Je to iba obycajna registracia cez interrnet, ci?
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od koulinek »

Ono zas něco jiného je e-shop kterej má nějaké sklady a info v e-shopu na webu nemusí byt tak úplně se skladem propojené a aktuální. To se mi taky stalo že sem objednal dle výhodné nabídky sadu RC komponent a pak mi prodejce volal že tu sadu nemají a že nabízí jiné komponenty na což sem nepřistoupil a vrátili mi penízky převodem. Na aukru vystavuješ to co k prodeji máš, pokud tam výslovně není uvedeno že dodací lhůta taková nebo maková a že se objednává teprve ze zahraničí. Ten e-shop by tu sadu taky dokupy sehnal, ale už za poněkud jinačí peníze než původně nabízeli takže nebylo problem se domluvit.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“