T-Rexe 450 nebo 500
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: T-Rexe 450 nebo 500
HK500 na začátky je naprosto v pohodě
Jo, ale pozdeji stacit prestane.
Z vlastni zkusenosti vim, ze skoro kazdy, kdo se otrka a zvlade alespon zakladni akro, zacne pokukovat po necem vetsim a lepsim. Po druhe heli.
Protos te provede zacatky, poskakovanim a i potom je to velmi vhodna masinka pro dalsi vyvoj. Proste si tu helinu nechas i na ( treba ) 3D kraviny. Jako druhou, zalozni heli. A tady se s tebou skoro vsadim, ze si HK nechavat nebudes.
Neresim ted penize, kolik. Ale rozumnou investici.
Kdyz pred par lety zacinal Bozzda, tak jsem mu poradil Protose. Naucil se na nem litat. Dneska ma dve sedmikila a Protose si drzi porad doma a neda na nej dopustit.
O tomhle tu mluvim, jasne ze "pro zacatek to HK staci". Ale potom.... ?
Z vlastni zkusenosti vim, ze skoro kazdy, kdo se otrka a zvlade alespon zakladni akro, zacne pokukovat po necem vetsim a lepsim. Po druhe heli.
Protos te provede zacatky, poskakovanim a i potom je to velmi vhodna masinka pro dalsi vyvoj. Proste si tu helinu nechas i na ( treba ) 3D kraviny. Jako druhou, zalozni heli. A tady se s tebou skoro vsadim, ze si HK nechavat nebudes.
Kdyz pred par lety zacinal Bozzda, tak jsem mu poradil Protose. Naucil se na nem litat. Dneska ma dve sedmikila a Protose si drzi porad doma a neda na nej dopustit.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:HK500 na začátky je naprosto v pohodě
No právě,naučí se stavět a seřizovat za pár kaček.Zjistí jestli heli ano ,a pak pořádnej stroj na létání
Logo 400 SE
Hirobo Lepton EX DFC + Spirit
DH 82A Tiger Moth ,L-39 EDF
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mas svoji pravdu, nebudu ti ji vyvracet. 
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Mas svoji pravdu, nebudu ti ji vyvracet.
Jinak já létám Hirobo Lepton, HK mám jen na nácvik nových prvků
Logo 400 SE
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
Back píše:No právě,naučí se stavět a seřizovat za pár kaček.Zjistí jestli heli ano ,a pak pořádnej stroj na létání
Ja bych to s tim nacvikem stelovani a serizovani tolik neprehanel. Nic nenastve vic, nez kdyz je venku nadherne a ty se doma sejris s drhnoucim smykatkem vrtulky.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Back píše:No právě,naučí se stavět a seřizovat za pár kaček.Zjistí jestli heli ano ,a pak pořádnej stroj na létání
Ja bych to s tim nacvikem stelovani a serizovani tolik neprehanel. Nic nenastve vic, nez kdyz je venku nadherne a ty se doma sejris s drhnoucim smykatkem vrtulky.
Logo 400 SE
EB-4 S2 Thunder Tiger
EB-4 S2 Thunder Tiger
I s HK 500 se dá začít a levně. Stačí pečlivě zkontrolovat všechny hřídele a rotační součástky, které mají suvně lícovat na sebe a případně vyměnit za rexácké díly. S vysokou pravděpodobostí budou nepřesně lícovat unašeče vrtulky na ložiskách a šmajdat kladky na vložené a vrtulkové hřídeli. HK zásadně kupovat v hliníku, páč plasty mají mizerný, ale automatový hliník ze kterého se takové hračky sekají na CNC jak cvičky u Bati je prostě automatový hliník u Alignu i u hexTronik limited. Ložiska mají mizerný oba stejně, rexácké konstrukční detaily taky nejsou žádná ukázka promyšlené strojařiny, ledaco spíše zavání demencí, takže bych si hlavu pro kopie nijak zvlášť nelámal. Například Minititan E325, nebo Raptor E550 mají mnoho detailů řešených mnohem promyšleněji, asi proto se u nás nechytly...
Kdyz uz premyslet o HK nebo Rexovi v 450 velikosti, tak Tarot 450. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Tohle vlákno je T-rex 450 nebo 500.Nicméně se tady psalo o HK,tak si musím naběhnout,ale nedá mi to.
S HK 500 poletuju něco přes rok a kdybych s tím nepraštil kvůli prodřenému kablíku od regulátoru,Tak jsem na něm nemusel nic měnit kromě zadního domku,protože jsem v něm strhnul závit,co drží páku smykátka.Neříkám,že je vhodný na extrémní 3D,ale na poletování osmiček souvratů a nějakých přemetů myslím,že mi stačí a po ráně si může každý rozhodnout,zda koupí díly rexácké,nebo Hk.A spotřeba ND u začátečníka je dost velká si myslím.A určitě bych šel do 500 pro stabilitu.
Nadrhou stranu přijít mezi vrtulníkáře s HK je stejné jako přijet mezi Harleyáře na Yamaze.Jenom můj názor a zkušenost.
S HK 500 poletuju něco přes rok a kdybych s tím nepraštil kvůli prodřenému kablíku od regulátoru,Tak jsem na něm nemusel nic měnit kromě zadního domku,protože jsem v něm strhnul závit,co drží páku smykátka.Neříkám,že je vhodný na extrémní 3D,ale na poletování osmiček souvratů a nějakých přemetů myslím,že mi stačí a po ráně si může každý rozhodnout,zda koupí díly rexácké,nebo Hk.A spotřeba ND u začátečníka je dost velká si myslím.A určitě bych šel do 500 pro stabilitu.
Nadrhou stranu přijít mezi vrtulníkáře s HK je stejné jako přijet mezi Harleyáře na Yamaze.Jenom můj názor a zkušenost.
dac píše:Nadrhou stranu přijít mezi vrtulníkáře s HK je stejné jako přijet mezi Harleyáře na Yamaze.Jenom můj názor a zkušenost.
Já mám jinou zkušenost. U nás je docela dost vrtulníkářů ( relativně) a většina z nich má " značkové " stroje. Ale když přijde někdo s HK anebo čímkoli podobným, nikdy jsem nezažil že by sklidil nějaký posměch anebo přezíravost. Naopak se mu všichni snaží pomoci.Pokud to teda lze
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
No nevím co a jak lítáš, ale jak jsem začínal já. Kopil jsem 450SEv2 z komplet výbavou to tehdá přišlo neco blízko 18t. Radio jsem mnel z letadel futabu FX18v2, nikdo to kolem mne neumnel naprogramovat , následoval vícemáně 1/2 roku starého radia za 10t prodej, a koupě JR PCM9XII 35 Mhz, ale po pár visech, kdy kvůli rušení poskočila helina o 1m nahoru a pak dolu,
jsem koupil \vf dil 2,4 dsm tuto kombinaci lítám dodnes a výměny nelituji, mněl jsem to ale koupit hned!!! do půl roku jsem kupoval trex 500 zdoj novou nabíječku hyperion a jak jsem to z kolegou zenem po roce zpočetl, kolik mne to stálo, pořízení a díly na opravy, protože jsme lítali a nejenom vyseli to stálo cca 150t
ani se mi to nechtělo veřit kde jsem to vzal
to je ale kůn... dnes už to raději nepočítám ale už vím že koupit levný šmejd je vyhazování peněz a volím kvalitu i když za víc peněz, ale rozdíl v chování heliny je markantní rozdíl. taky jsem viděl lítat hybridz 450tek ale sám majitel to po roce bojů vzdal , prodal koupil trex 450 pro a lítá a opravuje jenom po ráně, neřeší pič..... které delají helinu neřiditelnou 
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
No já si myslím,že každý si řekne že ta jeho cesta je ta nej a stejně časem přijde na to,že to mohl udělat úplně jinak
ale co vždyť je to jen koníček,no spíše kůň a vo tom to je 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Hele chlapi.Myslím,že je to hlavně o tom,že nás to baví né.Mám motorku,která pořád jezdí a za několik let nezklamala.A mám mopeda a když s ním jedu,nikdy bez nářadí a náhradních svíček a vždycky se něco po***e.Sám konstruktér napsal,že je to šmejd,ale já ho mám rád a nikdy bych ho neprodal,protože mě hodně naučil a stále mmě udržuje ve střehu a zručnosti.Se 450kou jsem taky začínal a 500 je myslím mnohem stabilnější a čitelnější.Mám pádlo.O bezpádlu hodně uvažuju,protože je tam méně dílů na opravu(odpadají pádla),zase mám obavy se seřízení bezpádla,považuju se pořád za začátečníka.Hlavně po ráně jsem zpátky u visení.