SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
glider

Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz

#361 Příspěvek od glider »

jumper píše:Já lítám se sky climbrem tak jak jsem ho dostal .Dokoupil jsem akorát ještě jednu baterii a měnil sem servo na křídle ,prorože se zasekávalo.Régl je puvodní.

Se zasekáváním mám podobný problém, kolegové v diskusi to přičítali vadnému regulátoru. Uvidíme až bude nový regulátor...
Sky Climber RTF, 2.08m
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od Vašek1948 »

glider píše:
jumper píše:Já lítám se sky climbrem tak jak jsem ho dostal .Dokoupil jsem akorát ještě jednu baterii a měnil sem servo na křídle ,prorože se zasekávalo.Régl je puvodní.

Se zasekáváním mám podobný problém, kolegové v diskusi to přičítali vadnému regulátoru. Uvidíme až bude nový regulátor...

Podobné problémy jsem měl i já. Nejdříve jsem vyměnil u prodejce regulátor a když už jsem se připravoval jít s letadlem do vzduchu tak jsem zjistil, že mi nepracuje na 100% směrovka. Zkusil jsem výměnu serva a bylo to stále stejné. Nakonec jsem opět model reklamoval a u prodejce se zjistilo, že závada je ve vysílači. Byl mi vyměněn vysílač, ale zatím éro stejně nebylo ve vzduchu neboť je málo času a když jdu narychlo létat, tak s jinými osvědčenými modely. Nějak jsem ztratil důvěru a nechci ho hned rozbít. Nemůže být závada i u Vás ve vysílači?
omegaalfa
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od omegaalfa »

Tak mi konečně dorazil nový regulátor.http://www.rcguru.cz/1rc22009-ray-r-40b ... -bec-d9221. Sice jiný než jsem původně chtěl ( http://www.rcguru.cz/mystery-40a-sbec-bec-d4845 ),ale přiznám se že už mě nebaví neustálé zasílání reklamací regulátoru k prodejci a neustálé telefonování. Climbera mám od začátku Března a za tu dobu jsem měl 3 x éro ve vzduchu. :( Díky pádu pro vadné(nevyhovující) servo jsem zlomil trup vejpůl a musel jsem koupit nový.Od té doby se neustále zabývám reklamacemi ale trup mi nikdo už nezaplatí. Dnes už vím že tohoto prodejce teda už NEE.
Tak že jsem nainstaloval nové servo,odzkoušel na zemi a chodí teda zatím parádně.Žádné zasekávání serva při mixu více serv najednou.Pouze jsem musel naprogramovat regulátor na motorovou brzdu ON, což s orig vysílačem J5 jde vcelku snadno. Mezi čekáním na regulátor jsem vyztužil uhlíkem trup nad uchycením křídel, na dvou místech vyztužil výškovku(protože byla na mé gusto dost pružná),uhlíkem vyztužil konce křídel,tam kde končí výztuha uhlíkovou trubkou, no a olepil náběžné hrany křídel proti poškození při přistání a pochpitelně i spodek trupu po celé délce.Tak teď už jen počkat na lepší počasí a hurá do vzduchu.Přiznám se,že se už nemůžu dočkat a v duchu doufám že nebudu už více objednávat další trup. Mno,dám potom vědět jak to dopadlo :)
Přeju vám všem úspěšné vzlety a ještě úspěšnější přistání
PRCEK
stas

#364 Příspěvek od stas »

ahojte, po dlhej dobe som sa vrátil k tomuto koníčku, kúpil som sky climbera a hurá do vzduchu. Prvý pocit - všekto ok, pre začiatočníka dobrý model. Lietam to so setovým vysielačom, vlastne tak ako je to z krabice. Ale samozrejme prišli problémy, najprv čudné správanie regulátora, po zhruba 2min a 50sek sa vypol a musel som pridať a ubtať plyn aby sa zapol motor. Potom som našiel toto forum a po prečítaní vlákna som hneď kúpil nový regulátor - Roxxy BL Control 730, prosím o radu nedá sa mi aktivovať brzda, robím to podľa návodu /pomocou vysielača/, ale vrtuľa sa stále za letu točí /alebo je problém inde ...??/,

daľší problém /vyriešený/, po niekoľkých hodinách letu sa začali oddelovať krídelká od krídla, vznikla prasklina a začala sa zväčšovať, na obidvoch krídlach, to som k spokojnosti vyriešil lepiacou páskou.

A posledné, krídelká majú aj funkciu klapiek, pri ich aktivovaní sam majú vychýliť dole /ako vzt. klapky/, alebo hore /niečo ako brzdy/??????,podľa návodu hore, no u mňa dole....
ďakujem za rady
gemini

#365 Příspěvek od gemini »

stas píše:ahojte, po dlhej dobe som sa vrátil k tomuto koníčku, kúpil som sky climbera a hurá do vzduchu. Prvý pocit - všekto ok, pre začiatočníka dobrý model. Lietam to so setovým vysielačom, vlastne tak ako je to z krabice. Ale samozrejme prišli problémy, najprv čudné správanie regulátora, po zhruba 2min a 50sek sa vypol a musel som pridať a ubtať plyn aby sa zapol motor. Potom som našiel toto forum a po prečítaní vlákna som hneď kúpil nový regulátor - Roxxy BL Control 730, prosím o radu nedá sa mi aktivovať brzda, robím to podľa návodu /pomocou vysielača/, ale vrtuľa sa stále za letu točí /alebo je problém inde ...??/,

daľší problém /vyriešený/, po niekoľkých hodinách letu sa začali oddelovať krídelká od krídla, vznikla prasklina a začala sa zväčšovať, na obidvoch krídlach, to som k spokojnosti vyriešil lepiacou páskou.

A posledné, krídelká majú aj funkciu klapiek, pri ich aktivovaní sam majú vychýliť dole /ako vzt. klapky/, alebo hore /niečo ako brzdy/??????,podľa návodu hore, no u mňa dole....
ďakujem za rady

Velmi podobne som "znovuzaciatocnik"

1. problem s regulatorom - sprava sa tak isto ako opisujes, ale ja s nim lietam tak ako to je. Ked ma to napade, tak z casu na cas trochiu pretocim motor, a niekedy ho znovuaktivujem presne tak ako opisujes pridanim a ubranim plynu - toto v pripade ked uz pocujem pipanie.

2. mne sa kridielka natrhli pri havarii (aj smerovka), zalial som to CONTACTCEYS-om a zahladil. Drzi to super, nic lepsie a jednoduchsie na opravu takychto veci si zatial neviem predstavit.

3. skusal som aj hore aj dole. Tak isto mi lepsie vychadza klapky dole. Mam pocit, ze ked su klapky hore tak len to znizuje klzavost lietadla .... t.j. nespomaluje len viac straca vysku. Ked su klapky dole zda sa mi, ze sa aj spomaluje nakolko sa zvysi vztlak kridiel.
stas

#366 Příspěvek od stas »

dík gemini

1, regulator -tak lietam aj ja, ale liezlo mi nervy,myslieť na to..... a pípanie vo veľkej výške nepočujem preto nový reg.

2, dík za typ, no páska držíííí... :)

3,krídelká - dobre, nechám tak /dole/, chcel som to ale vyskúšať tak ako ty, aj hore, ale s tým setovým vysielačom sa mi to nedarí prepnúť /ale je to jadno, veď s tým sa dá pristáť aj keby tam žiadne krídelká neboli :D
gemini

#367 Příspěvek od gemini »

stas píše:3,krídelká - dobre, nechám tak /dole/, chcel som to ale vyskúšať tak ako ty, aj hore, ale s tým setovým vysielačom sa mi to nedarí prepnúť /ale je to jadno, veď s tým sa dá pristáť aj keby tam žiadne krídelká neboli :D

to preprogramovanie je celkom "blbuvzdorne" popisane v navode ku vysielacu.
Vacsinou pristavam aj ja bez klapiek. Pouzivam ich az vtedy ked musim naletiet na pristatie uz druhy, alebo treti krat, lebo neodhadnem vysku a ten Climber je tak dobry v klzavom lete, ze sa mu nechce pristat az o 50m dalej ako planujem ...... a mne sa nechce pre neho ist pesi :lol:
stas

#368 Příspěvek od stas »

gemini píše:
stas píše:3,krídelká - dobre, nechám tak /dole/, chcel som to ale vyskúšať tak ako ty, aj hore, ale s tým setovým vysielačom sa mi to nedarí prepnúť /ale je to jadno, veď s tým sa dá pristáť aj keby tam žiadne krídelká neboli :D

to preprogramovanie je celkom "blbuvzdorne" popisane v navode ku vysielacu.
Vacsinou pristavam aj ja bez klapiek. Pouzivam ich az vtedy ked musim naletiet na pristatie uz druhy, alebo treti krat, lebo neodhadnem vysku a ten Climber je tak dobry v klzavom lete, ze sa mu nechce pristat az o 50m dalej ako planujem ...... a mne sa nechce pre neho ist pesi :lol:

no najďalej som sa dostal do pozície, že klapky už konečne išli "hore", ale potom opačne fungovali krídelká
a tak stále dokola.....
stas

#369 Příspěvek od stas »

vyhovujem žiadostiam o foto zalepenia krídelok, esteticky nič moc /kto chce môže si dať nálepku s nápisom až na tú pásku/, ale funkčné.....
Přílohy
P5310183.JPG
P5310181.JPG
P5310184.JPG
Pek0007

#370 Příspěvek od Pek0007 »

Ahoj prosímtě jaká je to páska též mám problém.Dík :(
stas

#371 Příspěvek od stas »

ahoj, je to obyčajná maliarska páska, neviem presne jej názov ale slúži na vykrývanie plôch
pri malovaní, bežne je dostať v predajniach farby-laky, stavebniny, kutilské obchody ako Baumax a pod.,
ale aj bežné drogérie. Sú rôznych rozmerov, ja som použil šírku 5 cm. Jej výhodou je nízka cena, možnosť
ľahkej výmeny a dobre sa aplikuje - len musíš ju nalepiť tak aby presne kopírovala "pánt" kridelka /viď foto/, aby to fungovalo.....
Pek0007

#372 Příspěvek od Pek0007 »

Ahoj moc děkuji za radu. :D
hnusax

#373 Příspěvek od hnusax »

ahoj lidi
zaujímalo by ma že či má setovka vysielač z climbera plný dosah. oplatí sa kúpiť set z vysielačom ? chcem to pre syna ako jeho prvé rc éro. spolahlivý regulátor 30 A sa doma najde, len by som rád vedel o tom dosahu.
omegaalfa
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od omegaalfa »

hnusax píše:ahoj lidi
zaujímalo by ma že či má setovka vysielač z climbera plný dosah. oplatí sa kúpiť set z vysielačom ? chcem to pre syna ako jeho prvé rc éro. spolahlivý regulátor 30 A sa doma najde, len by som rád vedel o tom dosahu.

Ahoj.
Pokud nemáš doma už jiný (lepší)vysílač tak určitě kup komplet set.
1. Dá se lítat přímo z krabice(pokud se nebudeme bavit o vhodnosti reg. v setu)
2.Pokud tě zajímá dosah vysilače J5 pro,tak tak daleko ani neuvidíš :-)
Podle mého soudu moc podařený set a moc hodné éro.(pro začátečníka zprvu s dohledem)
Ze setovým vysílačem jsem nadmíru spokojen.Vzhledem k ceně setu není co dodat.Jen mi trochu vadí že jsem nikde nenašel kde a za kolik by se set. vys.J5 pro dal koupit samostatně.
PRCEK
coro

#375 Příspěvek od coro »

Mám pocit že k tomu Nine Eagles nešlo kúpiť príjmač samostatne, bez modelu.
Mohlo by to byť obmedzujúce, čo do budúceho využitia... Alebo sa mýlim?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“