Alli25 píše:Duvod proc je to na nic? Protoze to neni balancovane?
Presne...
Alli25 píše:Duvod proc je to na nic? Protoze to neni balancovane?
I když je to balancované, tak to u mCPX není vhodné řešení, protože články nejsou vybité rovnoměrně (tak jako u 3článku) a pak to strašně dlouho balancuje. Takže je lepší to nabíjet po jedné nebo mít více nabíječekDejfak píše:Alli25 píše:Kdyz jsme u tech nabijecek a baterek taky se pridam.
Kdyz jsem si na HKcku objednal http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18867 a zapojim vsech 6 baterek, kolik do toho mam hnat A? Rozklada se to na jednotlive clanky nebo jde do vsech to co nastavim na nabijecce?
To je uplně nanic
Leda bys z toho vyrobil toto
blog.php?u=2341&b=48
Takhle upravené to maka skvěle
8exit píše:http://www.astramodel.cz/cz/katalog/E-Flite/Nabijec-Celectra-4x-1-clanek-LiPol-3,7V-0,3A-DC-p3972.html - co tohle?![]()
budou tam pasovat setovky i Hyperionky pro mCPX? mám osm baterek a to mi přijde tak akorát, takže bych to měl na dvakrát nabité.
baui píše:Nabíjecí adaptéry
To, že je jeden nebo druhý na nic je dost odvážné tvrzení. Každý má výhody i nevýhody, spíš filozofické a teoretické, než jakékoli jiné. Sériový bude zmanenat nechutně dlouhé časy strávené balancováním, které je ale ve výsledku naprostá ztráta času, protože jednotlivé články nejsou vybíjené současně. Naproti tomu je paralelní jednodušší, ale články mají na začátku nabíjení mírně rozdílná napětí. Vadí to něčemu? Pokud nepřistávám s jednou baterkou po minutě a druhou nevybíjím do LVC, je to úplně fuk. Potvrzují to moje Hyperionky, které tuto zimu odlétaly každá víc než 200 cyklů a nebýt toho, že na malé modely teď kašlu, lítaly by dál
Alli25 píše:Jeste me napadla jedna varianta. Nabit tech 6 najednou a pak je prokontrolovat pres setovku, ktera pripadne nedobite clanky doplni do maxima.
Ale jeste mi nikdo nerekl, jak je to s tim proudem. Jestli to s tim kablikem budu taky nabijet na 0,7A a nebo jestli 0,7*6 A
RadekCe píše:Není to normální, musí bzučet všechny.