Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
kolaCZek

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1201 Příspěvek od kolaCZek »

Alli25 píše:Duvod proc je to na nic? Protoze to neni balancovane?

Presne... :wink: Nabijet treba jednu 6S baterku bez balancovani se docela da. Vsechny clanky vybijis najednou a budou vice mene stejne vybite. Ale takhle kazdy clanek litas zvlast a budou mezi nimi velike rozdily.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
RadekCe

#1202 Příspěvek od RadekCe »

Dejfak píše:
Alli25 píše:Kdyz jsme u tech nabijecek a baterek taky se pridam.
Kdyz jsem si na HKcku objednal http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18867 a zapojim vsech 6 baterek, kolik do toho mam hnat A? Rozklada se to na jednotlive clanky nebo jde do vsech to co nastavim na nabijecce?

To je uplně nanic
Leda bys z toho vyrobil toto
blog.php?u=2341&b=48
Takhle upravené to maka skvěle
I když je to balancované, tak to u mCPX není vhodné řešení, protože články nejsou vybité rovnoměrně (tak jako u 3článku) a pak to strašně dlouho balancuje. Takže je lepší to nabíjet po jedné nebo mít více nabíječek :wink:. PS: Nejlepší balanční kabel s dobře pasujícími konektory je tento: http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... treme.html
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1203 Příspěvek od Alli25 »

Tak v tom pripade je nejlepsi pouzivat tu setovku a nabijet to po jedne?
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
baui

#1204 Příspěvek od baui »

Párování
Strana 7 tohoto manuálu: V počítačovém módu je spárováno, jakmile se dioda na hlavní desce rozsvítí souvisle. V nepočítačovém módu s držením páky směrovky vlevo počkat, až bude dioda svítit souvisle, pak pustit páku směrovky a zmáčknout trainer. Dioda blikne a tím potvrdí nepočítačový režim.

Nabíjecí adaptéry
To, že je jeden nebo druhý na nic je dost odvážné tvrzení. Každý má výhody i nevýhody, spíš filozofické a teoretické, než jakékoli jiné. Sériový bude zmanenat nechutně dlouhé časy strávené balancováním, které je ale ve výsledku naprostá ztráta času, protože jednotlivé články nejsou vybíjené současně. Naproti tomu je paralelní jednodušší, ale články mají na začátku nabíjení mírně rozdílná napětí. Vadí to něčemu? Pokud nepřistávám s jednou baterkou po minutě a druhou nevybíjím do LVC, je to úplně fuk. Potvrzují to moje Hyperionky, které tuto zimu odlétaly každá víc než 200 cyklů a nebýt toho, že na malé modely teď kašlu, lítaly by dál :wink:
Tom
8exit

#1205 Příspěvek od 8exit »

http://www.astramodel.cz/cz/katalog/E-F ... p3972.html - co tohle? :)

budou tam pasovat setovky i Hyperionky pro mCPX? mám osm baterek a to mi přijde tak akorát, takže bych to měl na dvakrát nabité.
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
seltino

#1206 Příspěvek od seltino »

8exit píše:http://www.astramodel.cz/cz/katalog/E-Flite/Nabijec-Celectra-4x-1-clanek-LiPol-3,7V-0,3A-DC-p3972.html - co tohle? :)

budou tam pasovat setovky i Hyperionky pro mCPX? mám osm baterek a to mi přijde tak akorát, takže bych to měl na dvakrát nabité.

nebudou, tohle je nabíječka určená pro baterky z MSR,MCX atd..
Nicméně, jedna se mi doma válí, mám tam předělané konektrory takže tam jdou nabíjet baterky z MCPX a zvednutý nabíjecí proud pro každou šachtu na 0,7A. Takže pokud máš zájem jsem schopen to za 400kč prodat.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
8exit

#1207 Příspěvek od 8exit »

Máš to i se zdrojem? jen bych tě poprosil kdybys mohl poslat fotku :) nepřehřívá se to nějak jak si zvednul proud?
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
seltino

#1208 Příspěvek od seltino »

jasně že i se zdrojem:)
fotku dodám až budu doma. z nabíječky je z každé šachty vyveden kablík se samicí na mcpx baterky, protože ty jsou větší a do šachty by se nevešly. Nabíječka se nepřehřívá, nabíjí normálně. Jen mi leží doma nepotřebná ladem, protože jsem na MCPX lítal střídák s 550tkami baterkami. No a vzhledem k tomu že mi nedávno odešla na novém mcpx deska po pár dnech, tak už to s prckem asi balím a rozprodám ho na díly a bude klid 8)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1209 Příspěvek od Alli25 »

baui píše:Nabíjecí adaptéry
To, že je jeden nebo druhý na nic je dost odvážné tvrzení. Každý má výhody i nevýhody, spíš filozofické a teoretické, než jakékoli jiné. Sériový bude zmanenat nechutně dlouhé časy strávené balancováním, které je ale ve výsledku naprostá ztráta času, protože jednotlivé články nejsou vybíjené současně. Naproti tomu je paralelní jednodušší, ale články mají na začátku nabíjení mírně rozdílná napětí. Vadí to něčemu? Pokud nepřistávám s jednou baterkou po minutě a druhou nevybíjím do LVC, je to úplně fuk. Potvrzují to moje Hyperionky, které tuto zimu odlétaly každá víc než 200 cyklů a nebýt toho, že na malé modely teď kašlu, lítaly by dál :wink:

Jeste me napadla jedna varianta. Nabit tech 6 najednou a pak je prokontrolovat pres setovku, ktera pripadne nedobite clanky doplni do maxima.
Ale jeste mi nikdo nerekl, jak je to s tim proudem. Jestli to s tim kablikem budu taky nabijet na 0,7A a nebo jestli 0,7*6 A
baui

#1210 Příspěvek od baui »

Alli25 píše:Jeste me napadla jedna varianta. Nabit tech 6 najednou a pak je prokontrolovat pres setovku, ktera pripadne nedobite clanky doplni do maxima.
Ale jeste mi nikdo nerekl, jak je to s tim proudem. Jestli to s tim kablikem budu taky nabijet na 0,7A a nebo jestli 0,7*6 A

Nemá cenu řešit, na paralelním adaptéru se ti napětí mezi póly zprůměruje. Dokud celý ten hrozen baterek nemá 4,2V (nebo kolik nastavíš nabíječce jako "nabito"), tak nejsou nabité všechny. Nabitá baterka už si výrazně víc nevezme. Paralelně nabíjet x krát těch 0,7A, sériově bys pak nabíjel x krát napětí článku.
Tom
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1211 Příspěvek od Alli25 »

Tohle bude asi ten paralelni pripad ze? Takze 4,2A to jisti :-)
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1212 Příspěvek od Alli25 »

Tak jsem se konecne docka, prisel jsem z prace a mam za sebou prvni dve poskakovani lehce nad zem. A je to pecka! Klepu se jeste ted :-) Naaadhera. Skoda ze mam zatim jen dve baterky.
Jen mam dotaz. Je normalni ze mi jedno servo porad bzuci?
RadekCe

#1213 Příspěvek od RadekCe »

Není to normální, musí bzučet všechny :lol:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#1214 Příspěvek od Alli25 »

RadekCe píše:Není to normální, musí bzučet všechny :lol:.

tak v tom pripade jsme normalni. bzucime na vsech servech :-)

Ale reknu vam, ze je to mazec. tohle uz je fakt vrtulnik. Jen je problem kdyz vyplnuju mezeru v nabijeni tim, ze poletuju s mrnousem SP V2 a pak zase s blejdikem. To je teprve adrenalin :-)
Napadl me dalsi dotaz. Ohledne toho odpojeni plynu. Ja na to pouzivam packu co je pod pravym ukazovackem TH HOLD, je to tak spravne? A nemelo by k tomu slouzit to kulate tlacitko co je zezhora a je u nej popisek throtle cut?
kolaCZek

#1215 Příspěvek od kolaCZek »

Alli25: U elektriky je to jedno. Ale spis pouzivej th.hold. Z th.cut ti muze sjet prst a roztocit se nechtene. :wink: Rozdil mezi th.cut a th.hold je vic znat u spalovaku. Tam na th.hold motor pobezi na volnobezny otacky a na th.cut chcipne.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“