Vliv vzdálenosti nádrže od karburátoru

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Luky-plane

Re: Vliv vzdálenosti nádrže od karburátoru

#46 Příspěvek od Luky-plane »

hellgogo píše:Akorát se mě ještě stává, že při prudkém přidání plynu z volnoběhu na plno, se mě motor zadusí.

Nejsem žádný zkušený "metylový" modelář, ale myslím si, že toto není zrovna v pořádku. Typuju to buď na špatně zvolenou svíčku, nebo na špatné seřízení. Když nechám svého 15 ccm 4T brumlat na volnoběh třeba 2 min. a potom prudce přidám, není žádný problém. Palivo používám 10% nitro.

Jinak jsem si pročetl celé vlákno a jsem docela na rozpacích z průměru hadiček. Já na výše uvedeném motoru používám 2 mm, protože 3mm na vývodech pořádně nedrží a výrobce zřejmě předpokládá použití 2 mm hadiček. Mám však problém s chodem motoru na max. otáčky. Po asi 3 vteřinách běhu se sníží z 11 000 ot/min na 10 300 ot/min a i podle zvuku pozoruju, že jde motor "ztěžka" (vrtulí to rozhodně není). Nevím jestli 3mm kuželové vývody na motoru mají stejný závit jako 4mm vývody. Potom by ale neměly větší vývody význam, když by byl na začátku stejně malý otvor jako na 3 mm vývodech.

Jsem z toho všeho 8O 8O 8O

Luky-plane
Z-50LS - ŠAD, Z-50LX - maketa 1:4 (OK-XRD), Multiplex -Funray, Twister, Optic 6, Spectra 24
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od StanleyT28 »

Neboj, hadičky stačí :)
hellgogo

#48 Příspěvek od hellgogo »

Luky-plane píše:
hellgogo píše:Akorát se mě ještě stává, že při prudkém přidání plynu z volnoběhu na plno, se mě motor zadusí.

Nejsem žádný zkušený "metylový" modelář, ale myslím si, že toto není zrovna v pořádku. Typuju to buď na špatně zvolenou svíčku, nebo na špatné seřízení. Když nechám svého 15 ccm 4T brumlat na volnoběh třeba 2 min. a potom prudce přidám, není žádný problém. Palivo používám 10% nitro.

Máš pravdu, není to vpořádku :-( Bohužel seřídit to nejde buď z dlouhého volnoběhu zhasíná a nebo zdlouhavě zrychluje nic mezi tím. Jedině svíčka, zkoušel jsem malinu M3 a glowplugs 3 obě studené podle návodu pro 10cc, palivo mám FAI 20/80. Nevím jestli bych neměl koupit teplou svíčku, někde jsem četl že studená je jen pro 5% nitrometanu?
hellgogo

#49 Příspěvek od hellgogo »

Tak nakonec byla na vině příliš těžká vrtule. S dřevěnkou Bambula 12-8 to chodí perfektně :D I když to nechápu podle čísla by ta plastovka z kovozávodů 300/160 měla být lehčí 8O No hlavně že už to funguje...
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“