Nazdar piloti.
K mojí Gamě jsem přišel jak slepý k houslím, ale to je na jiné a delší povídání....
...Takže když jsem ji vzal poprvé do vzduchu, tak třebaže jsem úplný začátečník a byl to můj zcela první let, tak byla velmi lehce ovladatelná, čitelná a předvídatelná.... Takže takový pomalejší mazlík. Pravda, měl jsem ji zalétlou od zkušeného kolegy a kamaráda, takže jsem se nemusel tolik bát.
Nicméně jedna vada na kráse je plastový kryt kabinky černé barvy. V den kdy jsem létal bylo slunečno a peklo to celkem solidně a tak se asi není čemu divit, když se kryt kabinky vlivem sluníčka decentně pokroutil (zvlnil).
Aby toho ale nebylo málo, projevil se ještě jeden nepříjemný fenomén. Protože to opravdu na slunci celkem peklo ukázalo se, že neaerodynamicky provedené díry sání vzduchu na čumáku modelu nestačí a po cca. 5ti minutách mého rozlítávání (začátečník si to asi bez motoru moc netroufne) se přehřál jinak 30A regl a odstavil motor. To se stalo napoprvé i při druhém pokusu letu s jinou baterkou.
Takže první let a hned dvě nouzová přistání bez motoru, ale nutno říci že bez újmy. To druhé krátké polítání i s přistáním a spoustou keců kolem a bonusem na konec je tu:
http://www.youtube.com/watch?v=ytJyILIKFCA&feature=g-all-sVýsledek mého povídání tedy je, že model za ty peníze pohodovej, ale kabinku nutno přestříknout na jinou než černou barvu a díry sání na čumáku je dobré probrat, aby měly dobrý ůhel na vstup vzduchu kolem motoru....provětrávaný kužel vrtule v mém případěš nestačí.
Jen doplním...
Moje Gama 2100 je vybavena standardním střídavým motorem 20A a krmí ji regl který vzládne i 30A
Takže lítejte vesele a Gamy se určitě nebojte.

McGywer