Poradím Ti, najdi si venku vrbu, nebo manželku.....
Ostatním se omlouvám za odbočení od tématu vlákna
Standa Stuchlý píše:ne, je to dvouzávit s ventilátorem KV 3100. Megy mají docela zajímavou výkonovou rezervu a účinnost taky dobrá. Nikdy bych neřekl, že takový prcek bude tak tahat. Uvažoval jsem, že to dám do Ocelota, byl by to pro něj zajímavý pohon.
tomashr píše:No ono hlavně tak 50% F5J=elektrifikované F3J přesně podle titulku... Pokud bych zrovna sem psal nějak víc do hloubky zkušenosti třeba s Cirrusem od Reicharda, což je model dělaný od začátku jako lehké F5J, tak kritiku beru, ale když se mrknete na tu odkazovanou galérii fotek, tak tam najdete právě těch elektro F3J co hrdlo ráčí - Supra, Aspire, Pike Perfect i nový Perfection, Stork atd...
Navíc jak potvrzují i jiní diskutující, ony ty pohony, létané v F5J, mají běžně velkou rezervu výkonu, takže bych se je nestyděl dát ani do elektro F3B. Kira 480, kterou mám v Shocku, by se určitě dostala přes kilowatt, ta menší Mega asi taky a minimálně 750W bude v dobré účinnosti atd. Takže jsem ten výlev proti fakt moc nepobral
Standa Stuchlý píše:............ Proto nechápu, proč kolem toho tolik povyku.......
JMalik píše:(Ty RF vrtule nejsou úplně levné, je to většinou ve variantě s úzkým listem a s tou širší lopatou. Pokud to nemá už někdo odzkoušené a odladěné na stejné konfiguraci, tak je malá šance, že to trefíš napoprvé.)
JMalik píše:Protože se tady začnou řešit pohony se kterýma to poleze nahoru 10m/s
kratas píše:A v čem je problém, že omotorované F3J půjde nahoru 10m/s?
Standa Stuchlý píše:kratas píše:A v čem je problém, že omotorované F3J půjde nahoru 10m/s?
vůbec v ničem, pro normálního modeláře. Jsou ale mezi nimi i takoví, kteří své ego musí neustále vyvěšovat na odiv. Dalibor tu nasadil laťku pohonů a technického zpracování celkem vysoko a je to v pořádku. On je takový technický guru, kterému se chce většina alespoň přiblížit, včetně mne. Jenže, investice jednoho na dva měsíce, může být pro jiného na dva roky a o tom to celé je. Ve svém posledním příspěvku na napsal velmi dobře, i slabé pohony sem patří. Nejde přece o rekordy a závody kdo má víc KW, ale o technické řešení, které je vlastně v názvu vlákna.
" A v čem je problém......", jen v některých lidech, jinak v ničem.