Blade mCPX II - tuning, upgrady

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady

#1036 Příspěvek od RadekCe »

baui píše:Pěkná práce :)
Podobný problém s vibracema se řešil před týdnem u nás. Provizorní řešení byl stáhnout gumou gripy k sobě, takže sázím na axiální vůli na příčné hřídeli. Zkus zkontrolovat, jestli ti nechodí gripy od sebe a pokud ano, o kouek zkrať příčnou.
Ty MicroJST konektory k setové baterce jsou dimenzované na 3A, takže bych se jich zbavil a dal tam buď Mini Deans a nebo JST (červený BEC konektor). Originální Mini Deans jsou do 15A a JST tuším 10A max.
Dík :),
příčnou hřídel mám zkrácenou a gripy jsou bez vůle, takže v tom to nebude a konektory mám koupené ty mini deans ;-).
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1037 Příspěvek od RadekCe »

baui píše:Pěkná práce :)
Podobný problém s vibracema se řešil před týdnem u nás. Provizorní řešení byl stáhnout gumou gripy k sobě, takže sázím na axiální vůli na příčné hřídeli. Zkus zkontrolovat, jestli ti nechodí gripy od sebe a pokud ano, o kouek zkrať příčnou.
Baui Díky, Díky, Díky, Díky, Díky :!: :!: :!: :!: :!:
Nakonec to bylo tou příčnou hřídelí ... i když ji mám zkrácenou a zdála se mi O.K. Dal jsem na gripy provizorně gumičku a pomohlo ve všech otáčkách :D :D :D :D :D.
Ještě jeden problém jsem měl v nové hlavní hřídeli z plného uhlíku, protože je užší (stejný problém měl i Michalll) a ozubené kolečko při těch otáčkách sjíždělo a tím vznikala vůle a vibrace (u SS verze s tím nebyl při nízkých otáčkách problém). Provizorně jsem to přilepil ... někdo to má přišroubované, ale bojím se, že přijdou o důležitou deformační zónu. Ale je to RAKETA 8).
DX7s, Phoenix
baui

#1038 Příspěvek od baui »

Děkuj Penaxovi z Helimaniaků, já jen předávám jeho těžce nabyté znalosti :D Dobře, že ti to lítá. S tím kolečkem neporadím, já nikdy hlavní hřídel nezlomil :lol:
Tom
RadekCe

#1039 Příspěvek od RadekCe »

baui píše:Děkuj Penaxovi z Helimaniaků, já jen předávám jeho těžce nabyté znalosti :D Dobře, že ti to lítá. S tím kolečkem neporadím, já nikdy hlavní hřídel nezlomil :lol:
Akorát, že to lítá jen s tou gumičkou. Zkrátil jsem příčnou hřídel na minimum a dělá to pořád, tak zítra zkusím ještě kousek :wink:.
DX7s, Phoenix
baui

#1040 Příspěvek od baui »

Ještě mě napadají pak dvě věci. Nemáš nalomený kámen v místě, kde prochází příčná? Chtěl jsem kdysi na mCPX zkusit Trueblood zelené silentbloky co se dělají na T250. Třeba by ti pomohlo udělat pomocí nich tvrdší hlavu.
Tom
RadekCe

#1041 Příspěvek od RadekCe »

Spíš ne, ale mám ještě kovovou hlavu z RKH, tak můžu vyzkoušet. Naposled mi moc nevyhovovala, protože lámala táhla, tak jsem dal zpět tu plastovou. Zítra na to mrknu, dneska už mám dost 8O. PS: A žena ze mě dvojnásob 8O 8O. Dík :wink:.
DX7s, Phoenix
Tsisters

#1042 Příspěvek od Tsisters »

to:RadekCe škoda,že jsi za náma včera nepřijel,bylo by to minimálně 3-násob :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
8exit

#1043 Příspěvek od 8exit »

Objednával jsem na HK paralelní kabel, platil kartou, ale objednávka je stále ve stavu "čeká, nezaplaceno" Je možné že se to ještě spáruje, nebo jim mám napsat? Na stránkách píšou, že na stav zaplaceno by se měla objednávka změnit po deseti minutách a v ebankovnictví už transakci vidím.

Tak jen jestli nemáte podobnou zkušenost. Díky :-)
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
gasolin

#1044 Příspěvek od gasolin »

Obcas to trva dele, kdyz tam zitra nebude zaplaceno...zkus jejich online chat podporu, funguje spolehlive.....
8exit

#1045 Příspěvek od 8exit »

No mě už to trvá od soboty :) zkusím ten chat, zatím se mi nedaří zalogovat. Dík
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
RadekCe

#1046 Příspěvek od RadekCe »

Tak jsem s tím stříďákem zjistil, že nemám zkalibrovaný plyn a klasickým způsobem (max. - zapnout. vrťas - min.) to nefunguje, takže jsem ve stavu, že 100% plynu odpovídá 60% na TX. V návodu k reglu: http://www.miracle-mart.com/store/mmpdf ... meters.pdf o kalibraci nic není, jen nastavení křivek plynu a i když jsem pro jistotu v prog. módu nastavil opět křivku 1 (přímka), tak se plyn nezkalibroval? Nenapadá vás někoho jak to zkalibrovat nebo nemáte s tím nějakou zkušenost? Na zahraničních fórech jsem zatím nic nenašel :?.
DX7s, Phoenix
RadekCe

#1047 Příspěvek od RadekCe »

Tak díky Bauimu už jsem zjistil, proč to nejde zkalibrovat? Důvod je ten, že když se zapne TX s plným plynem a pak vrťas, tak z důvodu ochrany na desce (kvůli roztočení motoru při plném plynu) není na patici motoru napětí a regl se namá z čeho zkalibrovat. Je tedy nutné napájet nejprve desku s plynem dole, po inicializaci dát plný plyn a až pak připojit regl. Toto je ale trochu problém, protože napájení desky je až za reglem a je tedy nutné to provizorně přepájet a pak připojit v tomto pořadí.
Vibrace jsem ještě taky nevyřešil, ale co se týče letového projevu, tak maximální spokojenost :D. Dneska ráno jsem dal po dvou propršených dnech jednu baterku a lítalo to neskutečně (teda až na ty vibrace při úhlu náběhu listů odpovídajícím visu) :wink:.
Přílohy
MCPX_brushless2.jpg
Naposledy upravil(a) RadekCe dne stř 06.06.2012 9:37, celkem upraveno 1 x.
DX7s, Phoenix
kolaCZek

#1048 Příspěvek od kolaCZek »

RadekCe: Tak to je jasny... Vrtas se pri visu celej trese na akrobacii... :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
vylizplech

#1049 Příspěvek od vylizplech »

Radekce: taky mi to dělalo jednu dobu při visu ty vibrace,vyčistil jsem serva,vyhodil cykliku od extreme a dal tu původní,vyměnil příčnou hřídel a opět to krásně lítá bez vibrací.
RadekCe

#1050 Příspěvek od RadekCe »

vylizplech píše:Radekce: taky mi to dělalo jednu dobu při visu ty vibrace,vyčistil jsem serva,vyhodil cykliku od extreme a dal tu původní,vyměnil příčnou hřídel a opět to krásně lítá bez vibrací.

Serva jsou úplně nové, cyklika RKH a příčná hřídel plný uhlík. Zvláštní je, že s tou gumičkou na gripech to nedělá a přitom příčná hřídel je zbroušena na minimum? Musím to ještě všechno pořádně otestovat a vyladit (není moc čas), ale za každou radu jsem rád (hlavně od těch, co mají stříďák), takže dík :wink:.
DX7s, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“