Blade mCPX II - tuning, upgrady
Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady
Pro vaše info - v sobotu jsem platil kartou na HK a až dnes přišlo potvrzení o platbě 
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
- vylizplech
a příčná hřídel plný uhlík[/quote]
kde jsi vzal příčnou hřídel z uhlíku?to jsis udělal sám?
kde jsi vzal příčnou hřídel z uhlíku?to jsis udělal sám?
Jeste jednu vec jsem mel jinak co se hlavy tyce - vymenena loziska za radialy z vrtulky na T-Rex 250. Maji trochu mensi vuli nasazena na hrideli. To by mohlo s vibracemi taky pomoct.
Tom
Jasně, že hlavní hřídel (překlep)vylizplech píše:kde jsi vzal příčnou hřídel z uhlíku?to jsis udělal sám?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Jestli nic nepomůže, tak vyzkouším. Něco s tou hlavou tam bude, protože s gumičkou na gripech to nedělalo. Takže vůle v ložiscích to taky může dělat. Nejhorší je, že to co se neprojeví u SS verze se projeví z důvodu vysokých otáček na střídavé verzi.baui píše:Jeste jednu vec jsem mel jinak co se hlavy tyce - vymenena loziska za radialy z vrtulky na T-Rex 250. Maji trochu mensi vuli nasazena na hrideli. To by mohlo s vibracemi taky pomoct.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
Radekce: mě se taky zdála na pohled rovná ta příčná hřídel,ale dokud jsem ji nevyměnil,tak mi to při visu vibrovalo,jinak to lítalo dobře jen při tom visu.Jinak už jsem se lekl,že někdo vymyslel příčnou hřídel z uhlíku
,takových překlepů já mám požehnaně,s toho si nic nedělej. 

http://www.flickr.com/photos/70360153@N07/7159338777/
tak lidi dávám k dispozici vše co mám ve vztahu k MCPX, kdyby měl někdo o něco zájem klidně písnětě SZ, cena je o domluvě.. Možno jednotlivě i komplet
Deska 3v1 V2 letěla jen pár baterek
regulátor 10A s kovertorem
střídavý spin extreme 14000KV motor
deska cykliky RKH nová letěla jen pár baterek
rotorová hlava RKH
držáky rotorových listů RKH
plastové držáky rotorových listů
2x příčná hřídel
antirotační kroužek - plastový 2x
antirotační kroužek - RKH
plastová cyklika
plastová rotorová hlava
vrtulka ocasního motoru V2
3x serva mají odlétané jen pár baterek
3x jeté serva ale plně funkční
ozubné kolo 2x
plastové táhla 22x
tahla k servům 5x
3x ložisko
orig plastový rám upravený na střídavý motor
nabíječka celectra upravená na nabíjení baterii MCPX 4x nezávislé nabíjecí šachty, nabíjecí proud 0,7 A pro každou nabíjecí šachtu
2x ocasní motorek z SR 120- jeté, plně funkční
3x orig motor - jeté plně funkční
gumové průchodky 12 ks
rotorové listy 2x orig z výstupky, 1x orig bez výstupků, 1x KDBB, 1x Aeo bez váýstupků, 2x Aeo s výstupky, sáček šroubků
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Každý šetří na Blade 130 X jinak
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- vylizplech
Seltino,ty máš víc náhr.dílů než některé internetové RC prodejny 
vylizplech píše:Seltino,ty máš víc náhr.dílů než některé internetové RC prodejny
A tobě to zatím lítá dobře? Na kolik procent plynu lítáš a jak dlouho? A máš rovnou křivku nebo jemně křivkuješ?
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
to jo, taky jsem za svou éru koupil 2 nové mcpx to druhé před měsícem cca a jěště jsem koupil 3 v náhradních dílech....
už jsem to dal do sekce bazar i s cenami:
když to člověk spočítá je v tom za rok co si stím hraju utopených peněz na jednoho Miniprotose..
viewtopic.php?f=98&t=49425
už jsem to dal do sekce bazar i s cenami:
když to člověk spočítá je v tom za rok co si stím hraju utopených peněz na jednoho Miniprotose..
viewtopic.php?f=98&t=49425
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- vylizplech
RadekCe píše:vylizplech píše:Seltino,ty máš víc náhr.dílů než některé internetové RC prodejny![]()
![]()
A tobě to zatím lítá dobře? Na kolik procent plynu lítáš a jak dlouho? A máš rovnou křivku nebo jemně křivkuješ?
Mě to momentálně lítá výborně bez vibrací,křivka plynu na normal:0,30,50,60,70,akro režim:75,70,67.5,70,75,křivka kolektivu na normal:30,40,50,75,95,a na akro:0,25,50,75,100,ta křivka plynu je poměrně malá protože při 80% a výše kniplu plynu už motor nenavyšuje otáčky a jede naplno.
Pokud ti to od 80% už nenavyšuje otáčky, tak to nemáš zkalibrované stejně jako já s tím rozdílem, že mě to nenavyšuje otáčky už od 60% kniplu plynu. Pokud se mi ta kalibrace nepovede, tak to nechám tak a 100% nastavím v TX těma 60% a je to
. PS: Případně nižší dle potřeby.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak vibrace zatím odstraněny na 100%
. Pomohla úplná blbost - dotáhnout listy. Předtím chodily volně v celé dráze, teď je mám dotáhlé tak, aby při naklopení vrťasu samy nespadly (asi jako na 450ce), ale né na knap. Když jsem je měl na volno (u SS verze je to spíš výhoda), tak měly vůli, která se projevila při změnách kolektivu z (+) do (-) i při visu
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix