RC souprava

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: RC souprava

#76 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:Asi tomuhle světu už nerozumím. Za dva, tři litry koupí jetého Optika, Cocpit od Multiplexu......, prostě normální rádio. Rozdíl proti tomuhle nepoužitelnému verku je pár piv, cigára na měsís, na dva?, vynechat nějakou diskotéku... Ale někteří to vidí na roky šetření :wink:

HK T6A je na nenáročný jednodušší model použitelná a řada lidí ji běžně používá. Jinak je třeba si uvědomit to, že někteří to prostě mají jen jako zcela podružnou zábavu, do které chtějí investovat minimálně a HK T6A jim tudíž z jejich pohledu úplně stačí a některým dokonce i nějaká ta běžná setovka.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
sigi123

#78 Příspěvek od sigi123 »

Ten verk jsem měl skoro rok k T8FG,na dva modely a lodičku.Makala spolehlivě,přímo do ní prodávaj za pár šušní lipolku.Dosah to má do nevidim,bez výpadků,/jako některá značková radia/,ani jsem nečetl nějaká negativa až na to nastavování v pc-ale je to jednoduché a rychlé.Na eppáky když si jde člověk zalítat 10x za rok stačí.Měl jsem i optica,/taky rok/dnes bych nechtěl ani za 500kč.Nemluvě o přijímačích za pusinku.
rakos
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od rakos »

…když vydržíte ještě jeden muj příspěvek, tak asi takhle…

Krásný rádio, samá páčka a přepínač, nastavení všeho možného na displeji – to bych přirovnal ke koncertnímu křídlu…

A kdo umí zahrát Smetanu, ten si s takovym rádiem poradí. Když se podívám na takovýho borce při řízení, jak řídí, k tomu se ještě baví se sousedem… tak je to jakoby brnkačka…. Prostě umí.

A kdo vybrnká s bídou ovčáci – čtveráci,
tak tomu je takové rádio na nic.

Takže pro ty jsou pořád nutná ta jednoduchá rádia.
Bez nastavování, jen trochu řídit…
A když éro neulítne…. A dokonce i přistane… je to úspěch :)
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Jako RC modelář / letec čekatel jsem z toho jelen :-)
Někomu stačí Cadet a je spokojený, jiný ho haní. Někomu "stačí" Optik 6 a je také O.K., jiný by se na něho ani nepodíval. Setová rádia někdo chválí, že to k danému modelu stačí, jiný rezolutně řekne NE, NIKDY. Rozhodnout se musím sám, ale doufal jsem, že mi to diskuse a vaše zkušenosti usnadní. Vzhledem k tomu, že na létání budu mít času jako šafránu (1-2 za měsíc), tak bych rád létal s EPP motorovým větroněm S,V,K,M (bez klapek) a nepředpokládám, že budu mít více jak jeden (první model). Těch rádií, co jste tady probrali, je hafol. Kudy se mám ubírat? Děkuji za jakékoliv rady či postřehy.
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
coro

#81 Příspěvek od coro »

Rozlíš spoľahlivý (nepadá, a to ani pri mierne dorasenejšej inštalácii - t.j. nevypadáva ale aj po výpadku sa chytá hneď a vždy), a výkonný (milion mixov, kriviek, režimov a spomalovaní,...).
A rozlíš to telo rádia s kniplami a výpočtami čo sa nastavuje, od prenosového systému tj modulu a hlavne príjmača. Ten príjmač je na spoľahlivosť najpodstatnejší, netreba na to zabudnúť.
Problém je, že dokonale špičkovo spoľahlivá a kvalitná setovka bez možností, sa asi nevyrába.. Inak by mnohím stačila.
jose75

#82 Příspěvek od jose75 »

Mé první letadlo bylo metrové EDF,tak že sem cvičil asi tak 50 hodin na simu a se setovkou ,co měla jen reverzy,sem se pustil do lítání. Dalo se s tim lítat,ale když sem se rozhodnul,že budu chtít třeba i heli a větroně,tak sem si říkal,že si koupím něco ,,pořádného". Koupil sem si DX7s a rozdíl je brutální :-). Drží se mnohem lépe než setovka,nastavení třeba expa se mi už taky celkem hodí a hlavně vím,že mi vydrží ještě hodně let dopředu. Musel sem teda oželet celkem dost věcí i různých akcí,abych si jí koupil jenom z brigád,ale nelituju toho. Je to jen na tobě ,jak moc na to chvátáš. Já už se naučil,že v modelařině se nesmí chvátat,proto že pak akorát rostou náklady. (nevim jestli mě chápeš? :-) )

Doufam , že sem tě ještě víc nezmátl.
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
adelton

#83 Příspěvek od adelton »

Luboš ZLÍN píše:Jako RC modelář / letec čekatel jsem z toho jelen :-)
Někomu stačí Cadet a je spokojený, jiný ho haní. Někomu "stačí" Optik 6 a je také O.K., jiný by se na něho ani nepodíval. Setová rádia někdo chválí, že to k danému modelu stačí, jiný rezolutně řekne NE, NIKDY. Rozhodnout se musím sám, ale doufal jsem, že mi to diskuse a vaše zkušenosti usnadní. Vzhledem k tomu, že na létání budu mít času jako šafránu (1-2 za měsíc), tak bych rád létal s EPP motorovým větroněm S,V,K,M (bez klapek) a nepředpokládám, že budu mít více jak jeden (první model). Těch rádií, co jste tady probrali, je hafol. Kudy se mám ubírat? Děkuji za jakékoliv rady či postřehy.

Jsem v podobné situaci byť již ne čekatel a myslím, že je potřeba to moc neřešit. Hraju si zatím s Elektro Trenérem, tam mi čtyřkanálový 35 MHz Cadet (mám ho z rozbité Sky Lady) bohatě stačí. Vyzkoušel jsem si Mode 1 i Mode 2, ujasnil jsem si, co mi víc vyhovuje, přitáhnout potlačit doleva doprava a motor fungují. Víc není potřeba a ještě nějakou dobu potřeba nebude. Bazarové to stojí pár stovek čili míň než shořelý regulátor.

Za pár měsíců asi koupím Sky Climber / A200 -- rozdíl mezi ARF a RTF je 1300 Kč a je v tom LiPolka za cca 600 Kč a nabíječka a Tx + Rx, čili ten pětikanál tam vyjde pod sedm stovek. To se nedá překonat ani tou 9x. Víc než pět kanálů na ten EPP větroň s křidélky stejně potřeba není a funkce klapek se tam dá namixovat taky.

Pokud se do té doby objeví bazarová nabídka na Optic 6 v mém okolí za dva tisíce, asi ho vezmu, prostě proto, že tady všichni píšou, že je super, jinak prostě pořídím Sky Climber RTF a tím pádem vysílač a přijímač a to mi vystačí na další nejmíň rok. Nebudu mít pocit, že těch sedm stovek za ten setový J5 jsou vyhozené peníze, v nejhorším ho za další rok za tři stovky prodám.

Naopak poslat na toho koníčka o víc než tři tisíce víc (za nový Optic 6 nebo MX12-Hott ) dnes, kdy nevím, kolik času na to budu mít, by mi přišlo zbytečné. To za ně radši koupím nějaké další letadlo, až mě ten Sky Climber přestane bavit.

Myslím, že ty setové vysílače v zásadě fungují a že je lepší vrazit peníze do spolehlivého regulátoru než se hned na začátek fixovat na to, jestli souprava má paměť na pět nebo 30 modelů -- to fakt pro čekatele není podstatné.
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Tož, pěkně jsi to napsal, děkuji. SKY CLIMBER RTF je jedna z variant po které pokukuji a rovněž počítám náklady :-) Když si na občasné polétání vezmu RC letadlo RTF do 5tis, děcka házedla FOX 500, FÍK 80, které už máme a jsou to pěkná letadélka, tak by jsme mohli být všichni nakonec spokojeni. Snad jen tu nabíječku - ne setovou pořídím - to tady doporučí vesměs všichni.
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
JMalik

#85 Příspěvek od JMalik »

adelton píše:Myslím, že ty setové vysílače v zásadě fungují a že je lepší vrazit peníze do spolehlivého regulátoru .........

Různých názorů na TX tady padlo celkem dost, teď už dělejte jak myslíte :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
LEXA

#86 Příspěvek od LEXA »

Multiplex Smart SX - http://www.youtube.com/watch?v=tXlOMSFWSx4
Cena 100 eur s príjmačom.. Zvonku triviálne, pre tých čo sa nechcú hrať s Podle sdělení výrobce to nebude v dohledné době na trhu
sigi123

#87 Příspěvek od sigi123 »

Sky climber-baterka 3S 1800mAh za 600kč ?Když je koupím samostatně v obchodě,mám za tu cenu 2ks :wink: .
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od juraj.jurej »

Keby som išiel do tých Čínskych pre začiatočníka by bola aj toto dobrá voľba:
http://www.hobbypartz.com/79p-t6-6ch-radio-lcd.html
FrSky Tandem X20
coro

#89 Příspěvek od coro »

juraj.jurej píše:Keby som išiel do tých Čínskych pre začiatočníka by bola aj toto dobrá voľba:
http://www.hobbypartz.com/79p-t6-6ch-radio-lcd.html

Nie.
Pretože je to za cenu 9x, (a aj keby bolo za polovičnú tak plus poštovné a rozdiel je zanedbateľny), ku ktorej je ale narozdiel od iných čínskych vysielačov, napísaný ten opensource firmware (Open9x) ktorý z toho urobí výkonné rádio so všetkými možnosťami čo môžeš potrebovať, prípadne po zmene modulu aj s telemetriou... Bez toho nevieš čo to vie a ľahko narazíš že niečo jednoducho nepojde nastaviť a ďalšie možnosti tam niesú.
Nemení to samozrejme kvalitu výroby - ale tam je jasný rozdiel ceny (teda najprv zaručene narastie cena, a potom až možno sa zlepší aj kvalita, ak si teda vyberieš dobre, možno ani nie )
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od juraj.jurej »

No tá FS-T6 vychádza z 9X má rovnakú základnú dosku tak za to tá cena.(možno že sa bude dať aj upraviť) Je to novinka na nete toho ešte nieje moc. Ale pokiaľ je lepšie mechanicky prevedená tak prečo nie. T9X plne vybavená (FrSky atď) ho vínde ako MX 12 hott.
Myslím si ,že začiatočník 9X nevyužije zbytočné zložité a nikdy to nebude rádio na 5 rokov, alebo viac, za ten čas sa rozsype. Ak niekto potrebuje viac, ako 7 kanálov tak to bude mať model za 1000 eur a nebude ho riadiť lacnou Činou.
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“