albisko píše:za urcitych podmienok staci takato
Někdy i méně
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I4BD3wQ3_qw[/youtube]
albisko píše:za urcitych podmienok staci takato
ferenc píše:A poradíte nejakú základnú literatúru pre začiatočníka?
pepin píše:s tím bych rozhodně nesouhlasil,pokud nemáš totiž soutěž,v první řadě tě zajímá a měl bys být podle teorie vubec schopný alespon částečně posoudit,jestli tento den má vubec smysl jít nějakou termiku lovit,případně podle postavení slunce odhadnout,kde ji momentálně asi tak hledat.něco si o tom přečíst je podle mého základ uspěchu a nějaké utržkovité vyptávání kolegu,kteří se možná také jen někdy někoho na něco vyptávali je spíš o ničem,dozvíš jen nějaké utržky---umění ustředit model je už další fáze,dokud ale bublinu nenajdeš,mužeš točit kolečka jak divej nejlíp na světě.
tomashr píše:Tak naokraj, nic proti zájmu o literaturu, ale z docela velkých zkušeností ze soutěžního létání si dovolím říct, že absolutní většina pilotů (do značné míry se to týká i mne) má primární problém někde úplně jinde.........
.........Prostě létat, létat a pak znovu létat
hellmut píše:Dobrá debata pánové![]()
Můj tip je :
Trénovat termiku z ruky, ze svahu, za slabého větru, co tě neunese, ale v intervalu přináší bublinu........
hellmut píše:Dobrá debata pánové![]()
Můj tip je :
Trénovat termiku z ruky, ze svahu, za slabého větru, co tě neunese, ale v intervalu přináší bublinu.
Po startu zvolna prolítáváš co největším obloukem (co ti dovolí klouzavost - abys ses moc nenachodil) celý prostor a podle toho, co se děje, eventuálně kroužíš. Pořád máš model zhruba v úrovni očí a detailně můžeš sledovat pohyb modelu na nějakém pevném pozadí. Dělám tímto stylem třeba 15 startů, než se to povede a vůbec se nenudím - o mrhání časem nemůže být řeč
pepin píše:...těch indicií,kdy by to tam mohlo být je vcelku hodně...