Epoxy chs 1200

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od blueangel »

v Líbeznicích je maji v drogeriji kupoval jsem ho tam a mají i ostatní tužidla i na polyestrový kit který jsem nebyl schopen sehnat
DAF
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od DAF »

Ad 1, píšu "většina", tzn. ne všechny
Ad 2, píšu "s barvama a lakama", tím nemyslím barvy a laky na naše manželky a přítulkyně, ale prodejny, kde se prodávají skutečné barvy syntetické, nitrokombinační, akrylátové atd.
Konkrétně v drogérce ve Zlatnické mi na otázku zda je možno sehnat toto jako "náhradní díl" dali fackt kladnou odpověď. Bohužel jsem si krátce před tím koupil celou novou sadu, protože v Globusech a podobných kšeftech toto samostatně koupit nelze (ač mají zamykací skříňky). Ptal jsem se tam také na aktivátor do polyesterové laminovací pryskyřice a také mi řekli, že to je u nich možné sehnat. Je tam jeden pultík na tyhle věci, kde mi pán poradil. Pak tam je samozřejmě část s barvami a laky na ženy - tam jsem se jaksi neptal :oops: , předpokládal jsem, že prodavačka za tímto pultem nebude ani zdaleka tušit o čem mluvím.
Takže určitá část speciálek na barvy, laky, fermeže by toto opravdu mohla mít ve svém sortimentu.
P.S. O Líbeznické drogerii jsem také slyšel pět chvály a ódy na radost, ovšem to je pro většinu pražáků mírně z ruky (už je to za cedulí Praha).
Hitec Aurora 9X
pepin

#33 Příspěvek od pepin »

Tak ty barvy laky klaply :lol: Radlická,sice lahvička trochu ublemtaná,ale zase mi ji dali zdarma,tak jsem ušetřil dvacku :lol:
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

Náhrada CHS 1200 epoxy ??

#34 Příspěvek od Kiwira »

Zdravím ,
opět bych potřeboval poradit. Tentokráte s lepidlem neboť budu mít volné dny a chci trochu více se stavbou nového elektrovětroně pokročit a nechci jít metodou vyřazování omylů, když už se jedná o vyzkoušené a osvědčené metody.
Tak teď ten dotaz : "Jakým lepidlem nahradit epoxy CHS 1200 , aby to lepilo cca do 20 minut a drželo stejně , nebo lépe než CHS 1200 ??? Lepit budu smrk/překlížka , třeba spoj centroplán/ ucho na křídle. "
Bylo by dobré , kdyby Vámi doporučené šlo zakoupit např. v OBI.
Díky moc za Vaše rady .
Mirek
Hrom do vrtule !!
Prorock
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada CHS 1200 epoxy ??

#35 Příspěvek od Prorock »

Pokud trváš na těch 20 minutách, tak třeba http://www.uhu.cz/dvouslozkova-lepidla_ ... chnellfest , manipulační pevnost tam uvádí za dvacet minut. Produkty UHU mají v OBI a jsou to hodně kvalitní věci. Sám používám UHU 300 Endfest, tvrdne to déle, což je ale spíše výhoda, mám více času na manipulaci a těch pár pevnostních spojů na modelu mne nezdrží..je to fakt beton.
PetrD

#36 Příspěvek od PetrD »

Není to z OBI, ale v poslední době skoro všechno lepím BSI Epoxy 30 nebo 15min.
Viz např.: http://www.savage.cz/cz/zbozi/modelarsk ... -127g.html
30min. tvrdne samozřejmě déle, ale je pevnější a tvrdší, 15min. zůstává pružnější což se zase na některé spoje hodí lépe.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od maroslong »

Výborné skúsenosti mám s epoxydmi Devcon, predáva napríklad Hořejší a s niektorými Bison aj NHP. BSI robí výborné sekunďáky, epoxy od nich som zatiaľ neskúšal, ale vraj sú tiež výborné. Ak to má byť z OBI, UHU Endfest je tiež super voľba.
JMalik

#38 Příspěvek od JMalik »

Kiwira píše:........Jakým lepidlem nahradit epoxy CHS 1200 , aby to lepilo cca do 20 minut a drželo stejně , nebo lépe.....

Pokud budeš lepit Tebou uváděné materiály, tak používej minimálně 30min epoxi. Ne rychlejší!!!
Nejde o tu absolutní uváděnou pevnost. Tu mají dostatečnou i některé pětiminuťáky. Jedná se o to, že než stačí ten rychlý epoxid vsáknout do balsy, překližky,dřeva...., tak to začne gelovatět a tuhnout. Výsledek potom je, že se sice vytvoří tvrdá slupka epoxidu, ale snadno se to odlupuje z materiálu.
Mohu Ti doporučit 30min BSI, klidně bych ale zvolil i 60min. Nekupuj Durafix a podobné jakoepoxidy.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
asiJa

Epoxy 1200 - rozsah davkovani tvrdidla pro ruzne vlastnosti

#39 Příspěvek od asiJa »

Nekde na internetu jsem cetl (a ted to nemuzu dohledat) ze se s pomerem davkovani Epoxy 1200 a tvrdidla P11 da celkem carovat pro ziskani budto tvrdych sopoju/laminatu (s vysokym modulem) nebo mekcich houzevnatych (gummovych) spoju/laminatu.

oficialni optimalni pomer je 100:7
treba tady jsou nejake priklady jineho pomeru
http://www.mo-na-ko.cz/clanky3/125_Lam ... clanek.htm
tvrdy 100:9
mekky houzevnaty 100:6

zajimalo by me v jakem rozmezi to ma smysl skouset?
Tedy kde je limit kde uz plyskyrice vubec nevytvrdne (tim myslim ze i treba za 14dni bude porad "viskozni kapalina" a ne pevna latka)
nebo naopak kdy se pri vytvrzovani prehreje a/nebo popraska, coz byl druhy extrem ktery jsem se docetl na internetu.

dale by me zajimalo jak je to s vytvrzovacimi casy pri techo "alternativnich" pomerech. Za pomeru 100:7 ma dojit k uplnemu vytvrzeni za 48hodin a po 40minut je pryskirice "spracovatelna" (cimz se mysli jaka konzistence?).
Jak se vytvrzovani modifikuje pri pouziti jinych pomeru, a celkove jaky je prubeh vytvrzovani ( tuhne to linerane s casem, nebo spise nejak logaritmicky? )
kure87
Kontaktovat uživatele:

Re: Epoxy 1200 - rozsah davkovani tvrdidla pro ruzne vlastno

#40 Příspěvek od kure87 »

Zpracovatelnost nezávisí na konzistenci ale na chemických procesech v materiálu. Většinou to nějakou chvíli trvá než se právě proces vytvrzování rozběhne naplno - to je právě ta doba zpracovatelnosti.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od arda1 »

Nechceš použít nějaký jiný typ epoxydu? Přece jen 1200ka není už nijak špičkový lepidlo. I když jsou zde skalní zastánci tak já s ním už léta nelepím. Radek
ICQ 638556901
asiJa

#42 Příspěvek od asiJa »

arda1 > no mozna jo, pozdeji, ja jsem si ji koupil vicemene proto, ze sem si chtel praci s epoxidem vyzkouset (jak laminovani, tak lepeni) a tohle melo dobry pomer cena/hmotnost a bylo to univerzalni. Nevedel jsem jeste kolik toho budu potrebovat, myslel jsem ze to bude hned pryc.

Ted kdyz jsem to skusil tak me prijemne prekvapilo ze toho spotrebuju docela malo. Pripravil jsem si asi 3x tolik pryskirice nez jsem nakonec spotreboval. A ze tim ta tkanina celkem dobre nasakne i pri pouhem rozetreni sterkou. (Po precteni diskuzi jsem se obaval toho, ze to bude moc viskozni, ale nakonec mi to prislo idealni konzistence) .

Az budu delat nejaky finalni vyrobek tak pouvazuju o koupi neceho lepsiho. Ale na takovehle pokusy / uceni by mi bylo ted napriklad dost lito kdybych vyplytval 1/4 lahvicky Epoxi L 285 za 300kc.
Nicmene, kdyz uz mam to 400g baleni epoxi 1200 tak ho chci vypotrebovat a rad bych vedel ceho je vseho schopna.

----------------------------

jinak uz jsem nasel kde jsem to cetl
http://www.mo-na-ko.cz/clanky3/123_Epoxyd/clanek.htm
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

Co se týče laminace bych na 1200ku dnes ani nepomyslel. To se používalo kdysi když nic jinýho nebylo k sehnání- a ředilo se to aby to vůbec bylo použitelný k prosycení tkaniny. To že o něco levnější než opravdu dobrý pryskyřice- třebas Letoxit 560g za nějakých 290kč -nad tím bych vůbec neuvažoval. Práce a mechanický vlastnosti jsou naprosto někde jinde. Radek
ICQ 638556901
asiJa

#44 Příspěvek od asiJa »

jj, ten Letoxit jsem se taky dival ze se asi vyplati (neni moc drazsi, lip se micha, a je kapalnejsi) .... jenze se asi prave kvuli jeho kapalnosti nehodi na lepeni, a dva ruzne epoxidy uz se mi kupovat nechtelo.

Jinak rozumim tomu ze Epoxy 1200 je drbacka, a ze se dost snadno pokazi spatnym pomeremm ale zajimalo by me - kdyz se veci spravne namichaji a nechaji dostatecnou dobu vytvrdnout, je v tom pripade nejaky rozdil v pevnosti (pripadne tuhosti) mezi L285, Letoxitem a Epoxy 1200 ????
arda1
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od arda1 »

Ano je - 1200 obsahuje vzhledem k tomu že je určena k lepení změkčovadla - tedy pevnost výsledného kompozitu (dáli se tomu tak vůbec hovořit)je mizerná oproti třeba Letoxitu nehledě k tomu že je to jakoby "gumový" (výrobek). Radek
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Dílna“