HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)
Aby jsme se nenudili :
http://www.helicommand.com/index.php?op ... 50&lang=en
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Aby jsme se nenudili :
Co je tedy noveho?
1) firmware 117
2) PC software 5.2
- zvysena presnost ovladani cykliky
- zvysena presnost rezimu Horizont (zachrany)
- vylepsena dynamika vyskovky
- v PC 5.2 jsou nove vychozi hodnoty (musim se pochlubit, jsou to moje hodnoty
Celkove zase vylepsili jiz tak naprosto bozi bezpadlo se zachranou stabilizaci. Myslim, ze se vyrobce hodne snazi a co vim, tak dalsi upgrady budou brzy nasledovat.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Akorát nevím jak píšeš o zvýšeném(vylepšeném) parametru toho a toho, jak to mám při letu poznat, že se to zlepšilo, když mi vrťas parádně sedí a nemám potřebu něco vylepšovat. Prostě co chci to udělá a nekecá mi do rozhodnutí, normálně naslovo přesně poslouchá. Takže vylepšování v tomto ohledu moc nerozumím.
Také bych rách poděkoval Bozzdovi za HC3SX a nadstardantní podporu při jeho zalétání. Lepší bezpadlo jsem neviděl.
T-Rex 450 PRO,T-Rex 550 V2 PRO(HC3SX), Goblin 500 (HC3SX), Hitec Aurora 9, Phoenix
buki píše:Akorát nevím jak píšeš o zvýšeném(vylepšeném) parametru toho a toho, jak to mám při letu poznat, že se to zlepšilo, když mi vrťas parádně sedí a nemám potřebu něco vylepšovat. Prostě co chci to udělá a nekecá mi do rozhodnutí, normálně naslovo přesně poslouchá. Takže vylepšování v tomto ohledu moc nerozumím.
Mas naprostou pravdu. Je to fantasticke bezpadlo, ktere fungovalo suprove i pred nekolika firmwary. Je ale dobre, ze vyrobce nespi na vavrinech a neustale se snazi toto bezpadlo intenzivne vylepsovat.
Myslim, ze ty zmeny asi jen tak nekdo nepozna. Kdo to pozna, tak to urcite oceni. Ja jsem moc rad, ze jsem "tváří" tohoto bezpadla. Vybral jsem si dobre
bavarianDemon 3X a 3SX
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
"Ten pokrok, kde se to zastaví?" J.D.C 
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Novy FW uz ma v trex 550 dnes rano 6 startu. Vse v poradku, prehrani OK. Zachrana taky ok. Subjektivne zasadni zmenu necitim...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Buďte zdrávi páni kolegové.
Tak pár postřehů. Musím před HC smeknout
Když si budete pročítat celé vlákno, uvidíte v mých příspěvcích stěžování si na samovolné pohoupnutí ocasu zejména v tic toc (bočních, pomalých) v rychlých NE. Hledal jsem příčinu, kde se dalo a vinil za to HC. I přesto se mi to podařilo téměř eliminovat pomocí softwarových parametrů!!!!!!! Nezasvěcený by už nic nepoznal.Ale minulý týden jsem učinil pro mne poměrně neočekávaný objev. Zjistil jsem, že jsem měl ALIGN SERVO DS 610 POŠKOZENÉ !!!
Čirou náhodou jsem ručně pohyboval pákou serva a zjistil jsem, že se páka v jednom místě zasekává!!!! Při testu pod napětím jsem nic nezjistil, protože jak víte, tak servo výškovky na ZEMI CHODÍ TRHANĚ, tak jsem nepoznal, co je závada a co dělá HC. Servo fungovalo, tak proč hledat závadu v něm že... Takže jsem servo vyjmul a podíval se na převody. A pak to přišlo a nevěřil jsem svým očím. U převodů na hlavním kole, které je hlinikové a eloxované, byly zuby z VÍC JAK Z POLOVINY opotřebené!!! Zuby v daném místě do sebe nezapadaly a docházelo k blokování. Když mělo servo rychlý pohyb, tak se dokázalo přes místo s opotřebenými zuby lépe přenést (rychlé TicToc). Když byl pohyb serva pomalý, tak se přes místo s poškozenými zuby nedokázalo tak dobře a plynule přenést a došlo ke krátkodobému zablokování serva do doby než místo nárůstem síly dokázalo přejet. To se v provozu projevovalo v manévrech zejména při práci s cyklikou jako pohoupnutí výškovky, protože se prostě to servo zasekávalo... po výměně převodů je to FANTAZIE!!!!! Nový firmware 117 jsem osobně rozhodně poznal !!! Docela by mě zajímalo, kam až tohle dojde. Protože tohle bezpádlo je fakt BOMBA a rozhodně ho nainstaluji do své budoucí nové heli GOBLIN 700. Myslím, že nejvíce je toto vylepšení poznat na výškovce a o něco lepší cyklice. Cyklika zasekává jedna báseň....
Tak pár postřehů. Musím před HC smeknout
Čirou náhodou jsem ručně pohyboval pákou serva a zjistil jsem, že se páka v jednom místě zasekává!!!! Při testu pod napětím jsem nic nezjistil, protože jak víte, tak servo výškovky na ZEMI CHODÍ TRHANĚ, tak jsem nepoznal, co je závada a co dělá HC. Servo fungovalo, tak proč hledat závadu v něm že... Takže jsem servo vyjmul a podíval se na převody. A pak to přišlo a nevěřil jsem svým očím. U převodů na hlavním kole, které je hlinikové a eloxované, byly zuby z VÍC JAK Z POLOVINY opotřebené!!! Zuby v daném místě do sebe nezapadaly a docházelo k blokování. Když mělo servo rychlý pohyb, tak se dokázalo přes místo s opotřebenými zuby lépe přenést (rychlé TicToc). Když byl pohyb serva pomalý, tak se přes místo s poškozenými zuby nedokázalo tak dobře a plynule přenést a došlo ke krátkodobému zablokování serva do doby než místo nárůstem síly dokázalo přejet. To se v provozu projevovalo v manévrech zejména při práci s cyklikou jako pohoupnutí výškovky, protože se prostě to servo zasekávalo... po výměně převodů je to FANTAZIE!!!!! Nový firmware 117 jsem osobně rozhodně poznal !!! Docela by mě zajímalo, kam až tohle dojde. Protože tohle bezpádlo je fakt BOMBA a rozhodně ho nainstaluji do své budoucí nové heli GOBLIN 700. Myslím, že nejvíce je toto vylepšení poznat na výškovce a o něco lepší cyklice. Cyklika zasekává jedna báseň....
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
A to na tom servu nebyla znát žádná vůle ?
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Trust píše:A to na tom servu nebyla znát žádná vůle ?
ABSOLUTNĚ NE
Jen se v daném místě zaseklo!!!! Servo mělo za sebou cca 450 letů
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Jak se chová bezpadlo, když není deska cykliky přesně v rovině? Nikdy se mi u padla nepodařilo od stolu přesně srovnat desku tak, aby heli neutíkala (mírně jsem vždy muset trimovat). Jak se chová bezpadlo? Snaží se ujíždění vlivem nerovný desky kompenzovat nebo ne? Díky za odpoVěď.
Nastavit desku kolmo na hlavní hřídel je velmi důležité.
Proč? Protože čím přesněji je deska kolmá, tím přesnější je i ovládání. Nejvíce je nekolmá deska na hřídel poznat v piruetových prvcích.
Osobní zkušenost s HC3 mi říká, že pro rekreační piloty a začátečníky stačí nastavit desku cykliky podle oka a je to naprosto dostačující. Čím náročnější pilot, tím přesněji nastavit kolmost desky cykliky.
Proč? Protože čím přesněji je deska kolmá, tím přesnější je i ovládání. Nejvíce je nekolmá deska na hřídel poznat v piruetových prvcích.
Osobní zkušenost s HC3 mi říká, že pro rekreační piloty a začátečníky stačí nastavit desku cykliky podle oka a je to naprosto dostačující. Čím náročnější pilot, tím přesněji nastavit kolmost desky cykliky.
bavarianDemon 3X a 3SX
Tohle je vážně paráda.
Většina těch, kteří "záchrannou stabilizací" vyzkoušeli je očividně nadšena. A vlastně se ani nedivím - co si přát víc, když už člověku selžou ruce - zvláště když to opravu funguje.
Nikdy bych nevěřil, že budu ochoten vůbec jen připustit skutečnost, že bych za "maličkou krabičku" zaplatil cca 10.000,-Kč.
Nicméně???
Takže mi dovolte krátké dotazy:
1. Existuje nějaké zajímavá alternativa?
2. Cena není zanedbatelná a tak s přihlédnutím třeba na záruku, kupujete u
nás nebo venku - případně kde?
3. Na první stránce stojí software je v češtině (překvapilo mě to), je to
skutečně tak?
Děkuji za info, které jistě ocení všichni, kteří zakoupení téhle HiTech hračky zvažují.
Většina těch, kteří "záchrannou stabilizací" vyzkoušeli je očividně nadšena. A vlastně se ani nedivím - co si přát víc, když už člověku selžou ruce - zvláště když to opravu funguje.
Nikdy bych nevěřil, že budu ochoten vůbec jen připustit skutečnost, že bych za "maličkou krabičku" zaplatil cca 10.000,-Kč.
Nicméně???
Takže mi dovolte krátké dotazy:
1. Existuje nějaké zajímavá alternativa?
2. Cena není zanedbatelná a tak s přihlédnutím třeba na záruku, kupujete u
nás nebo venku - případně kde?
3. Na první stránce stojí software je v češtině (překvapilo mě to), je to
skutečně tak?
Děkuji za info, které jistě ocení všichni, kteří zakoupení téhle HiTech hračky zvažují.
Naposledy upravil(a) Sváťa dne úte 19.06.2012 11:52, celkem upraveno 2 x.
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
1) Aktuálně neexistuje alternativa k HC3-SX. Můžná v budoucnu, ale to je otázka.
Přeci jen za HC3-SX je už nějaký vývoj a zkušenosti, což nové systémy budou teprve potřebovat.
2) ano software je v češtině
Přeci jen za HC3-SX je už nějaký vývoj a zkušenosti, což nové systémy budou teprve potřebovat.
2) ano software je v češtině
bavarianDemon 3X a 3SX