F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Dáva

Re: F45 - motorky

#106 Příspěvek od Dáva »

Dáva píše:... a zůstal mi tam flybáárek :( jen 178mm dlouhý,takže namontim závaží 5g a vyzkóšim..

Už to je moc krátký a lehký závaží.Všechno špatně :( .Vrátim se k odzkoušené variantě - zkrátit origo flybar o 20mm na každé straně a osadit 4g závažíčky.Je to rébus ten flybar,ale začínám mít pocit,že dokud ten vrtulník nebude mít bell-hiller systém stabilizace,tak to nebude nikdy ono(bohužel).
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
pmasarik

#107 Příspěvek od pmasarik »

Zdravím všetkých,

1. Máte niekto nejaké overené batérie do F45 s číny, alebo ebay? Ak hej poradte najlepšie priamim linkom.
2. Ďalej pochopil som správne že sa toto zapája na servo a keď to dlhšie nedostane impuls (keď napr. vrtulník spadne do žita a neviem ho nájsť) tak to začne pípať?
3. Máte nejaký overený kontrolór baterky? (niečo takéto)
4. Ten hlavný motor sa fakt extrémne zahrieva mohol by tu užívateľ Dáva zhrnúť v jednom príspevku čo presne na ten striedak použil? Lebo informácie sú roztrúsené a my čo tomu až tak nerozumieme sa v tom strácame :)
Dáva

#108 Příspěvek od Dáva »

pmasarik píše:Zdravím všetkých,

1. Máte niekto nejaké overené batérie do F45 s číny, alebo ebay? Ak hej poradte najlepšie priamim linkom.
2. Ďalej pochopil som správne že sa toto zapája na servo a keď to dlhšie nedostane impuls (keď napr. vrtulník spadne do žita a neviem ho nájsť) tak to začne pípať?
3. Máte nejaký overený kontrolór baterky? (niečo takéto)
4. Ten hlavný motor sa fakt extrémne zahrieva mohol by tu užívateľ Dáva zhrnúť v jednom príspevku čo presne na ten striedak použil? Lebo informácie sú roztrúsené a my čo tomu až tak nerozumieme sa v tom strácame :)

K bodu 3. používám toto http://www.rcking.eu/cs/akumulatory-a-n ... alarm.html
K bodu 4. Co ti přesně neni jasný?Všechno jsem v tomto vláknu detailně popsal(postup,použité komponenty) včetně foto.Stačí si to pročíst :wink: ale stříďák kurde to je věc,funguje to na jedničku :D doporučuju.
mosaic

#109 Příspěvek od mosaic »

Dáva píše:
Dáva píše:... a zůstal mi tam flybáárek :( jen 178mm dlouhý,takže namontim závaží 5g a vyzkóšim..

Už to je moc krátký a lehký závaží.Všechno špatně :( .Vrátim se k odzkoušené variantě - zkrátit origo flybar o 20mm na každé straně a osadit 4g závažíčky.Je to rébus ten flybar,ale začínám mít pocit,že dokud ten vrtulník nebude mít bell-hiller systém stabilizace,tak to nebude nikdy ono(bohužel).

Bohužel to se nezdá, se závažím to prostě létat nebude. Ostatně pádla zkoušel neúspěšně i ten mexičan, vím jen o jednom vrtulníku, kde to funguje a to je S.R.B Quark od Hirobo. Jediné co trošičku pomohlo bylo to zkrácení vahadla a posunutí táhel na pákách serv. Bohužel na tuhle věc se asi bell-hiller hlava nepovede nasadit.
Dáva

#110 Příspěvek od Dáva »

Tak jsem myslim konečně přišel na to,proč jde F-45 občas z ničeho nic k zemi.Dělají to táhla(kosti) od cykliky.Origo zahnuté jsou úplně na hovno,protože jsem zjistil,že stačí aby se v kloubku lehce pootočily,například při náklonu a při následném vychýlení flybaru se zaseknou o šroub s měděnou podložkou na klice přepákování a zablokují flybar tudíž vrtulník jde k zemi.Obě táhla jsem vyndal a zacvaknul tim zahnutym obráceně-už neprocházejí očkem rotorové hlavy,jsou před ní,flybar se už nemá šanci o nic zaseknout.Mam odzkoušeno :wink: .S vrtulníkem jsem i kravil a už k zemi nešel,tak snad to už bude trochu fungovat.
19062012288.jpg
Přílohy
19062012290.jpg
Naposledy upravil(a) Dáva dne úte 19.06.2012 9:17, celkem upraveno 1 x.
Dáva

#111 Příspěvek od Dáva »

To mosaic: Předělat f-45 na bell-hiller systém by určitě šlo,už jsem nad ti uvažoval,ale stálo by to hrozný peníze a moc práce s nejistým výsledkem.To si radši koupim stavebnici nějakého lepšího 6ch a postavim i osadim podle sebe.Sakra to by mě bavilo..
countryman

#112 Příspěvek od countryman »

Please :(
nevíte někdo kde v ČR objednat nový hlavní motor na F-45. V RC King ho nemají a v RC Auto zase nereagují. Je tady nějaký funkční shop kde jde objednat.
pmasarik

#113 Příspěvek od pmasarik »

Dáva ja mám tie tiahla rovné, nie hentak zahnuté.

A akurát som zistil že som pri nejakom páde zlomil tú objímku cez ktorú to ide :(
Už som zlomil aj jednu tú tičku na podvozku keď som pristál na ostrej hrane, trochu sa ohla a keď som ju chcel vyrovnať tak praskla. Opravil som to tak že som tie lyže vyrobil z hliníkového drôtu daného priemeru, ešte zabrúsim tie ostré hrany.
Inak meral som aj teplotu toho motoru a má to po 10 minútovom lete cca 70 °C, tak uvidíme koľko to vydrží.

BTW: nemá nikto nejaký overený obchod na tie batérie? 10 minút mi už nestačí :)
Přílohy
Zlomená objímka na tiahlo
Zlomená objímka na tiahlo
Hliníkové lyže
Hliníkové lyže
Dáva

#114 Příspěvek od Dáva »

countryman píše:Please :(
nevíte někdo kde v ČR objednat nový hlavní motor na F-45. V RC King ho nemají a v RC Auto zase nereagují. Je tady nějaký funkční shop kde jde objednat.

To je divný,já jsem od RC Auto bral už 2krát a nikdy nebyl problém i na email mi odepsali ihned,právě že jsem byl s jejich přístupem spokojený,tak jsem dal odkaz sem.Tak nevim co se stalo..
Dáva

#115 Příspěvek od Dáva »

pmasarik píše:Dáva ja mám tie tiahla rovné, nie hentak zahnuté.

A akurát som zistil že som pri nejakom páde zlomil tú objímku cez ktorú to ide :(

Že by už mistři od MJX na to přišli,že ty zahnutý táhla dělaj paseku a dali rovný?Tu rotorovou hlavu dej novou,protože takhle jak to máš ulomený,tak ti vrchní část desky cykliky unáší a přenáší síly jen jedno táhlo,protože to druhý se nemá o co opřít, když ti tam chybí kus toho očka a určitě to zhoršuje chování vrtulníku.Nebo přesaď obě táhla před ty očka jako jsem to udělal já :wink: .
mosaic

#116 Příspěvek od mosaic »

Dáva píše:To mosaic: Předělat f-45 na bell-hiller systém by určitě šlo,už jsem nad ti uvažoval,ale stálo by to hrozný peníze a moc práce s nejistým výsledkem.To si radši koupim stavebnici nějakého lepšího 6ch a postavim i osadim podle sebe.Sakra to by mě bavilo..

Šlo? Na tu 6mm tlustou kládu bych cykliku jen těžko hledal....i na rexovi 450 je jen 5mm, serva by tam člověk už umístil, to by takový problém nebyl, ale co pak třeba ještě kámen hlavy?
Lítam i s mCPXv2, chtěl jsem to ani ne tak pro sebe, ale těžko někomu půjčím 6ti kanál, když to v ruce nikdy nedržel a nebo jsou mu 3roky :)
Problém je prostě v tom, že stačí trocha větru a je to ztracený, to i mcpx si proti němu se stejným větrem poradí, je to docela škoda, protože je fakt neskutečně bitelný a HBv2 se tu koupit už nedá.

btw v tomhle tématu s tím zkoušeli kde co, včetně těch pádel a ty táhla tam řešili také: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1597711
Tak to možná ušetří trochu času.
countryman

#117 Příspěvek od countryman »

Dáva píše:
countryman píše:Please :(

To je divný,já jsem od RC Auto bral už 2krát a nikdy nebyl problém i na email mi odepsali ihned,právě že jsem byl s jejich přístupem spokojený,tak jsem dal odkaz sem.Tak nevim co se stalo..

Dnes jsem tam volal, prej mi fakturu poslali ale nedošla. Zboží mi prej dnes pošlou, tak snad budu o víkendu lítat :cry: :D
Dáva

#118 Příspěvek od Dáva »

mosaic píše:
Dáva píše:To mosaic: Předělat f-45 na bell-hiller systém by určitě šlo,už jsem nad ti uvažoval,ale stálo by to hrozný peníze a moc práce s nejistým výsledkem.To si radši koupim stavebnici nějakého lepšího 6ch a postavim i osadim podle sebe.Sakra to by mě bavilo..

Šlo? Na tu 6mm tlustou kládu bych cykliku jen těžko hledal....i na rexovi 450 je jen 5mm, serva by tam člověk už umístil, to by takový problém nebyl, ale co pak třeba ještě kámen hlavy?

To víš že šlo! Stačí jen trochu nad tim pošpekulovat.Hřídel musíš dát samozřejmě menší.Například pokud chceš použít kompletní rotor včetně cykliky a bell-hilleru z Honey bee 2,tak použiješ 3mm hřídel origo a když to nevyjde délkou,tak jelikož to je plná hřídel ne dutá,tak neni problém nechat vyrobit(kamarád má kovovýrobu).Pak stačí nechat vytočit futro do hl.převodového kola(F-45) a osadit hřídel jinými ložisky s vnitřním průměrem 3mm ,přemístit jedno servo a aretaci desky cykliky a neni co řešit :mrgreen: .Vim trochu sci-fi, ale při trošku dobré vůle by to mohlo zhruba takhle fungovat :wink: .Jen se všeho nebát..
Dáva

#119 Příspěvek od Dáva »

To mosaic: prolistoval jsem v rychlosti to jejich vlákno a mrkám 8O ,že mají už zmáknutej zadní stříďák http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 11&page=60 to čučim teda.Ale bell-hiller nic,že bych se do toho pustil cože?Asi nee už to asi nechám tak jak to mám i když... :?: .
mosaic

#120 Příspěvek od mosaic »

Dáva píše:To víš že šlo! Stačí jen trochu nad tim pošpekulovat.Hřídel musíš dát samozřejmě menší.Například pokud chceš použít kompletní rotor včetně cykliky a bell-hilleru z Honey bee 2,tak použiješ 3mm hřídel origo a když to nevyjde délkou,tak jelikož to je plná hřídel ne dutá,tak neni problém nechat vyrobit(kamarád má kovovýrobu).Pak stačí nechat vytočit futro do hl.převodového kola(F-45) a osadit hřídel jinými ložisky s vnitřním průměrem 3mm ,přemístit jedno servo a aretaci desky cykliky a neni co řešit :mrgreen: .Vim trochu sci-fi, ale při trošku dobré vůle by to mohlo zhruba takhle fungovat :wink: .Jen se všeho nebát..

Když použiji šišku z Honey bee 2, tak získám jen o něco těžší HBv2 se všema nedokonalostma, které měla, jedna z jejích slabin byla právě ta tenká hřídel, viz komentáře corony.

Dáva píše:To mosaic: prolistoval jsem v rychlosti to jejich vlákno a mrkám 8O ,že mají už zmáknutej zadní stříďák http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... 11&page=60 to čučim teda.Ale bell-hiller nic,že bych se do toho pustil cože?Asi nee už to asi nechám tak jak to mám i když... :?: .

No a zrovna šiška bell-hiller je podle mě jediný upgrade, který by smysl měl, být rozumně realizovatelný :)
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“