Optic 6 Sport a nastavení křidélek jako brzd

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenda_84

Optic 6 Sport a nastavení křidélek jako brzd

#1 Příspěvek od Jenda_84 »

Zdravím. Potřeboval bych poradit s nastavením křidélek na Optikovi 6 Sport. Jde mi o to, že když mám křidélka nastavená mechanicky tak, že nepotřebují žádnou korekci vysílačem (co se týče funkce křidélek), mají souhlasnou výchylku nahoru jen cca 1/2 maximální výchylky křidélka a to je podle mě dost málo. Pokud upravím výchylku tak, že maximum odpovídá požadované výchylce pro brzdy, dochází k tomu, že při pohybu křidélka jako křidélka se servo snaží překročit svůj rozsah a bzučí.
Chtěl bych aby křidélko mělo mělo při vysunuté brzdě větší výchylku než má jako křidélko a současně se při zatáčení jeho výchylka nahoru už nezvětšovala.
Laboroval jsem s tím hodně dlouho a nakonec jsem to vzdal :(, takže beru jakoukoliv radu. Dík
banderas
Kontaktovat uživatele:

Re: Optic 6 Sport a nastavení křidélek jako brzd

#2 Příspěvek od banderas »

Aby nevrčelo, zmenši na vysílačce rozsah elektronicky, ale potřebuješ tam mít rezervu, aby mechanicky to křidélko mělo rozsah tam kde je klapka a ještě o něco dál, jak budeš mít velkou výchylku..
Předpokládám že servo bzučí když máš "vysunuté" klapky a manévruješ křidélky..

Aby se při klapkách už nepohybovalo nahoru, tak pro daný režim, v němž máš klapky, zvol nulovou výchylku nahoru...myslím že by to mohlo jít, teď ale nemám vysílačku u sebe.
Kubesta
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kubesta »

Jenda_84 píše:Zdravím. Potřeboval bych poradit s nastavením křidélek na Optikovi 6 Sport. Jde mi o to, že když mám křidélka nastavená mechanicky tak, že nepotřebují žádnou korekci vysílačem (co se týče funkce křidélek), mají souhlasnou výchylku nahoru jen cca 1/2 maximální výchylky křidélka a to je podle mě dost málo. Pokud upravím výchylku tak, že maximum odpovídá požadované výchylce pro brzdy, dochází k tomu, že při pohybu křidélka jako křidélka se servo snaží překročit svůj rozsah a bzučí.
Chtěl bych aby křidélko mělo mělo při vysunuté brzdě větší výchylku než má jako křidélko a současně se při zatáčení jeho výchylka nahoru už nezvětšovala.
Laboroval jsem s tím hodně dlouho a nakonec jsem to vzdal :(, takže beru jakoukoliv radu. Dík

Zkoušel si nastavení EPA?
Aurora 9,Top Start (Phoenix),LOOP (Va-models),Větroň 2,2m, Crack (rcf), TREX 550, Dron, Pilatus 2,2m
Jenda_84

#4 Příspěvek od Jenda_84 »

Právě že EPA jsem zkoušel. Nastavil jsem pomocí toho výchylku pro brzdy a protože pro křidélka je potřeba menší, tak jsem ji potlačil pomocí diferenciace (ADIF). Když jsem to měl takhle, tak pak rádio při současném brzdění a klopení sčítalo výchylky a ty se pak dostaly mimo rozsah serv.
Nejvíc by mi pomohlo, kdyby mi tu někdo s Opticem Sport napsal, jak to nastavil. Protože já určitě někde dělám něco špatně, ale nedokážu přijít na to, co :(
banderas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od banderas »

Jenda_84 píše:Právě že EPA jsem zkoušel. Nastavil jsem pomocí toho výchylku pro brzdy a protože pro křidélka je potřeba menší, tak jsem ji potlačil pomocí diferenciace (ADIF). Když jsem to měl takhle, tak pak rádio při současném brzdění a klopení sčítalo výchylky a ty se pak dostaly mimo rozsah serv.
Nejvíc by mi pomohlo, kdyby mi tu někdo s Opticem Sport napsal, jak to nastavil. Protože já určitě někde dělám něco špatně, ale nedokážu přijít na to, co :(

Velikost výchylky brzd nebo klapek se nastavuje myslím pomocí CAMB. Velikost výchylky křidélek pomocí EPA, snad i v každém režimu zvlášť. Snad mě paměť neklame..
petan64

#6 Příspěvek od petan64 »

CAMB je funkce pro nastavení změny zakřivení, tou bych výchylku brzd neomezoval. Pro omezení výchylky křidélek na větroni použij funkci ADIF - nastavení diference. Pravda je, že pokud použiješ na Opticovi kombinaci mixů, sečtou se jejich výchylky a snadno se dostaneš na limity, které EPA neomezí (bohužel - specialita Hitecu...).
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“