zdekar píše:Kiwira píše:Málo natažený gumycuk bych raději nezkoušel to proto , že eroplánu dojde energie dodávaná gumycukem ve chvíli , kdy ji nejvíce potřebuje a potom následuje nebezpečné zhoupnutí modelu .
Příliš natažený gumicuk také není to pravé. Záleží taky na tom na jakou váhu je ten gumicuk stavěný. Zkoušel jsem vystřelit F3K s gumicukem pro letadla do 1kg, pořádně napnul, vystřelil a zklaply se mi křídla. No nebylo to na takovou sílu stavěné. Takže s rozumem natahovat... ani málo, ani moc.Používal jsem modrý gumicuk z HobbyKingu. Pak jsem křídla slepil, vyztužil další vrstvou skla, natahoval míň a už to bylo ok.
Tak to není , musí se také volit průřez gumy vzhledem k velikosti a hlavně konstrukci modelu. Nemohu střílet větroně co má křídla jako volňásek A2 gumou 5 x 5 mm , ale 3 x 3 jinak je samozřejmě " sklopím " - 3 x 3 guma méně táhne , ale na začátku střílení je její prodloužení stejné jako u té 5 x 5. ( Gumou 5 x 5 , nebo 3 x 3 mám na mysli leteckou gumu, která se dříve běžně prodávala v modelářské prodejně , ale u současně používaných gum to bude obdobné )
Mirek