Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
mbiron
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#481 Příspěvek od mbiron »

Taky mam pocit, ze Betka bude pro start z vody nevhodna, na pristani to bude ok i kdyz jak pise kolega let s tim bude docela orisek, asi by to chtelo ty balancni plovaky na kridlech aby to nebylo tak tezke.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
Crashpc

#482 Příspěvek od Crashpc »

Ano, tyhle levné pájky fungují špatně, a hroty s velkým průřezem drátu to jen umocní. Klasická trafopájka musí mít drát tenký, nejlépe 1mm2, a mikropájkami to jde snáze, protože mají velkou tepelnou kapacitu v docela "hmotném" hrotu, který se nahřívá.
Upgrade Bety by spočíval v nákupu pořádného aku, regulátoru, vrtule...
Po výplatě se chystám sehnat flysky 9X, natrénovat na simulátoru, a pak se uvidí, jestli větroň nebo akro... :-)
Tedy, pokud ho seženu. Pokud ne, bude to zajímavé, protože turnigy asi nevemu, a musel bych něco jiného.
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#483 Příspěvek od mkyral »

Tak dnes jsem se hodně pohnul. Nainstaloval jsem všechna serva, zalepil motorové lože a uchycení křídla. Zatím jsem ještě nelepil poloviny trupu k sobě. Nechtěl jsem to uspěchat. Mám na to purex a střední vteřiňák. V návodu doporučují purex na vnitřnímu okraj a vteřiňákna vnější. Jen nevím, jestli stihnu objet celý trup před tím, než vteřiňák zaschne. Asi to udělám tak, že dám purex, složím trup a vteřiňákem jej po obvodu objedu. Tak by teoreticky nemělo vypěnit ven. Kolik purexu tam mám dát?

Ještě dotaz: Serva na křídlech jsem po obvodu zalepil tavným lepidlem. Teď mi to lepidlo mírně vystupuje nad plochu křídla. Mám to nějak zbrousit, nebo to nevadí? U druhého serva mně to napadlo trochu uhladit, ale u prvního mezitím lepidlo zatuhlo.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#484 Příspěvek od Ancistrus01 »

Já používám starou strafopájku a jako hrot používám měděné dráty 1 mm. Ten zvohnu připevním a hřeje to jako blázen a jsem spokojen :D

Jinak ohledně té vody: O prázdninách zkusím udělat jeden velký plovák pod trup a 2 malé na křídla tak uvidíme...¨

mkyral: U Bety bych tohle nejak neresil :D po prvním pádu to stejně bude mít větší deformace a uvidíš poletí to lépe :wink: :lol:
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od mbiron »

Hodte si ty pajky na jine vlakno siiim pak se tu spatne orientuje, jen veci k Bete prosim :wink:
PsajchoCZ

#486 Příspěvek od PsajchoCZ »

http://www.youtube.com/watch?v=oVa4UUID ... e=youtu.be

Tak po dlouuuuhy dobe jsem vytahl betku ven :)

Jinak ja mam trafopajku starou 35 let a konektory jsem prepajel za par vterin :) Neni nad poradnou komunistickou vyrobu :)
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od mbiron »

Jejda, Straz, tam jsem se neco najezdil jako kluk na tabory do Hamru. Jinak super video, jen tam mas blbej datum 24.6. je dnes.
Crashpc

#488 Příspěvek od Crashpc »

Tak a je to. Dočetl jsem původní 164-stránkové téma. Dalo mi to, no, skoro celý výkend :-D
Už jsem definitivně rozhodnutý pro betu 1400. Co se TX/RX týká, zdá se že cenově není jiná možnost než Turnigy 9X z HK.
Nejradši bych koupil ten nejlevnější oholený kit asi za 1500Kč. Rád bych betu V3, jinak bych z HK bral i Bixlera.
Jelikož si to chci osadit kvalitněji sám, v případě dobré konstalace hvězd pěkně vyšperkovat, poprosím o konkrétní info:

1) Nikde v eshopech jsem nenašel, zda jsou v balení toho levného kitu připravená i táhla pro serva, nebo je potřeba je koupit zvlášť. Ví někdo prosím?
2) Rád bych to osadil co nejlepším aku, a proto budu muset koupit nejdřív model, abych zjistil co se tam vejde. Jestli někdo ví o něčem slušném nad 2200mAh s nízkou hmotností co se vejde do Beta V3, poprosím ať vystoupí z anonymity a napíše. Pak mu poděkujem, a následně ho za ten hrdinský čin zastřelíme :-D
3) Rozhodně koupím i nabíječku accucel 6, a ta by si jistě poradila i s aku pro TX. Které prosím vybrat?
4) Našel jsem odkaz na docela slušný a silný motor : http://jdem.cz/vnvd8 . Šlo by to? (40A regl samozřejmostí, asi vrtule 6x5, někdo píše že APC 6x4 je stejně dobrá)
Nebude to na nějaké divočení i když betu dobře vyztužím, to jen kvůli baterce a prudšímu stoupání.
očekávám samozřejmě, že těžší baterkou a silnějším motorem spíš letevou dobu o kousek ukrátím, než naopak.
Jistě Vás napadnou nějaké další postřehy k této šílenosti, nebojte se napsat co si o tom myslíte :-)

P.S.: na FMS už mám odlétáno hodně, se vším co je (udělal jsem si i betu) už lítám jak drak, přemety, výkruty, let po zádech, zívačka :-)
Nikon and Canon people should not get married to each other. How did you let this happen?!
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od mbiron »

Zakladni verze Bety je s tahlama na serva a s motorem. tahla jsou uz v trupu, motor si musis pridelat sam.
Baterii doporucuju o vaze cca 200 gramu, mista je tam pomerne dost. Ragulator jsem poridil 40A z asie a zatim slozi ku spokojenosti.
Crashpc

#490 Příspěvek od Crashpc »

Děkuju za rychlou odpověď. V popiskách ani na obrázcích to bohužel není vidět.
215g má Turnigy NanoTech 2650mAh, nebo 231g 3000mAh verze. Otázkou je, jestli se tam ta kláda vejde na délku a na výšku (150x43 mm).
Pokud by se baterka vešla, určitě by tam hned za ní šel i jinej motor a regulátor. Kdyby ne, zůstane "bohužel" menší baterka a stock motor.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od Pekacek77 »

Tady je video jak Betka mává křídly, ne moc, ale je to vidět:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NTq4iBOyLlk[/youtube]
Kdo má nervy na dlouhou verzi videa, je zde:
http://www.youtube.com/watch?v=DmWLq6JniAA
PsajchoCZ

#492 Příspěvek od PsajchoCZ »

mbiron píše:Jejda, Straz, tam jsem se neco najezdil jako kluk na tabory do Hamru. Jinak super video, jen tam mas blbej datum 24.6. je dnes.

Neke :) Jj vim o tom, zblblo to v unoru a od ty doby jsem se k tomu jeste nemel xD
Crashpc

#493 Příspěvek od Crashpc »

Pekacek77 docela děsivé, takže uhlíková trubka, pásky jen jak mi to přijde pod ruce.

A já si dělám hlavu s větším aku. Na YT je cápek co tam zamontoval zmiňovaný silnější motor, osadil kamery, gyro, 2x2200mAh aku + další menší aku, a také mu to lítá, i když to asi nebude taková začátečnická sranda.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od Pekacek77 »

Kamerku co váží 33g drží dvě plné uhlíkové kulatiny 4mm a pásky tam bylo mraky :wink:
Beta unese dost, navíc když tam bude silnější motor... Jen tam nedáš větší vrtuli. Taky zvažuju trochu "steroidy" do Bety a origo motor a regl bych dal do samokřídla...
Crashpc

#495 Příspěvek od Crashpc »

A v křídlech napříč máš tu origo trubku, nebo něco svého?
Určitě tam dám alespoň tu 6mm kulatinu + pásek, když to vidím co to dělá.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“