Modelarska dovolena v Alpach - Saiser Alm

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Modelarska dovolena v Alpach - Saiser Alm

#31 Příspěvek od graup15 »

Italští chlapci na Saiseru řádili (mimo jiné) s modely StingRay. Jedná se o celokompozitové dělo o rozpětí 3m a hmotnosti 6 a více kg. Nejhezčí ze snad 5 kusů co tam měli, byl červený pivní kousek :-)
Adresa výrobce modelu...
http://www.xmodelshop.com/stingray-gial ... anguage=en

Video ze Saiseru..StingRay_red
http://www.youtube.com/watch?v=NPXDN-jd ... e=youtu.be
graup15

#32 Příspěvek od graup15 »

robotmz

#33 Příspěvek od robotmz »

Z toho štartu sa mi ježia chlpy 8O 8O 8O a pripadá mi to ako náhoda že vôbec odštartoval...
Ako sa pohybujú škodové udalosti?
By som povedal že minimálne 1 z 10-tich štartov bude na opravu modelu, či ?????????????
Som myslel že sa to normálne natiahne, dá pekne na zem aj predkom aj chvostom a vypustí :oops:
graup15

#34 Příspěvek od graup15 »

Za ty čtyři dni jsem viděl dost bouraček..., ale minimum bylo těch když to stříleli na gumě. Ale když se to minimum nepovedlo, bylo to na sračky:-) :-)
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

já tam ty starty z gumy sleduji už třetí rok a myslím,že ačkoli to vypadá jakkoli šíleně,asi vědí proč to tam takto provozují.letos jsem viděl poprvé opravdu zásadně nepovedený start-----

http://pepin65.rajce.idnes.cz/seiser_20 ... ser090.jpg

víceméně ho ale jen uspěchal,nepřizval si žádného pomocníka,startoval i si model řídil sám a bohužel škrtnul při startu křídlem o trávu,model se pomalinku přetočil na záda a dopadlo to jak dopadlo,startuji v podstatě na dva zpusoby,ty klasické velkorozpětové modely střílejí a startují jak dědek s babkou když tahá řepu--ocas musí být na zemi,jinak jak to pustí ,bouchne okamžitě do země--dost často se stane,že model vybočí a guma ho táhne po zemi šejdrem,dokud pne--někdy to znamená vytržený podvozek,nebo ty menší především akrobatické modely--třeba stingray právě tím pohupováním za směrovku--z toho jsem nikdy ránu neviděl,ačkoli to vypadá šíleně.
základ určitě je,natáhnout tu gumu při jakémkoli typu startu co nejvíc natvrdo,aby model byl co nejdřív od země---o dosažení co největší výšky po výstřelu tady určitě zase až tak nejde,těch pár metru rozdílu ledva překonáš hranu nad kilometrovým udolim v termice vubec žádnou roli nehraje.
V našich řadách probíhal start mimo jediného 15kg modelu vždy jen z ruky a musím říct,že to je povětšinou docela problém,on tam skoro vubec nefouká protivítr,pokud už fouká,tak kolmo nahoru,nebo dost často i do zad--z boku a tak chaoticky poruznu,takže uběhnout větší maketu je vcelku problém.já jsem si zvyknul modely házet sám a nějaké nabídce--já ti to tam hodim se bráním,naučil jsem se počkat třeba 20minut,než přijde ten správný závan,ale systém hod mi to tam,je vždy spojený s jediným--ted hned :cry: Jednoho zdatného běžce jsme tam měli ,ale stejně to bylo dost často opravdu na hraně,kdy je ten model vubec trošku schopný po odhodu řiditelnosti a vždy,když jsem se na ten rozběh díval,měl jsem pocit,že našeho vrhače vidíme naposled páč padne za modelem dolu do udolí :D
Určitě ale asi pár modelu zařve,než se s tím střílením každý žije.

ty starty tam jsou určitě problém,ale za to co se děle potom ta chvilka nervu stojí :D
robotmz

#36 Příspěvek od robotmz »

a druhá vec, tie modely musia byť fakt neuveriteľne pevné že ho hentak za smerovku kývajú hore-dole a ešte je v ťahu, pretože ho ťahá guma...
graup15

#37 Příspěvek od graup15 »

Jo..jsou velmi pevné a taky kurevsky drahé. Italští kluci tam měli jako další hračku i celokompozitové makety DG600 a DuoDiscus. A podle toho co s tím vyváděli, to rozhodně skleněnka nebyla. Ceny těchto modelů převyšují stovku tisíc korun!!

http://www.youtube.com/watch?v=I8lIEiEo ... e=youtu.be
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

trošku se mi honí hlavou,že bych ještě jednou přez prázdniny na Seiser jel,pokud by to taky ještě někomu jinému vrtalo hlavou a byl schopný trošku alternativně ovlivnit prodloužený víkend---čtvrtek ráno odjezd ,mohlo by to asi možná klapnout---čím víc lidí v autě,tím levnější.
graup15

#39 Příspěvek od graup15 »

Pepine:-) !!
Já myslím,že toho pro letos bylo až dost..Zase tak zadara to není a tiskárnu na prachy nemám :-) :-)
pepin

#40 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Pepine:-) !!
Já myslím,že toho pro letos bylo až dost..Zase tak zadara to není a tiskárnu na prachy nemám :-) :-)

když já jsem takovej nedotaženej :D měl jsem jet ještě jednou trošku dál,jenže se to kuli počasí nakonec termínově překrývalo :(

ve třech lidech v autě by se to zkousnout dalo.
graup15

#41 Příspěvek od graup15 »

To já klidně vydržím až na příští rok. Jak jsem tam koukal, jsou ty hotely/penziony naprosto poloprázdné..není problém si tam něco objednat. Když pámbů dá, tak i budou komunikovat angl..:-) Zabavil jsem tam katalog se všemi kontakty na ubytování..a teď už vím co a jak a kde:-) :-)

Brácha si do té doby určitě pořídí něco z huhlíku :-) Aby si taky pořádně zalétal. Takže času je dost, ty hory neutečou :-) Dneska jedu létat do Bubákova a přivezu to tvoje spešl video, tak večer ho tu máš.
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

super,už se těším :D
graup15

#43 Příspěvek od graup15 »

Pepinovo super brus...samé ušlechtilé materiály..Kevlar,Carbon,Herex,Rohacel..atd. Pepin něco mlel o borových vláknech:-) :-)

http://www.youtube.com/watch?v=j6wRHzXCAfs
graup15

#44 Příspěvek od graup15 »

Přistání s 5 a víc metrovou maketou je na Saiseru pro
a) Kurevsky dobré piloty
b)Pro šílence co nemají zábrany
c)Pro šílence co ale mají tučné konto...(ono se to všeobecně různě okecává, ale vědomí, že si klidně koupím další......je k nezaplacení :-) :-)
Tento Italský (zřejmně hrabě, nebo young manager, neb ani v čechách není normální mít dvě obrovské CFK makety a k tomu čtyři slope racery:-) byl kombinace ( a plus b)

http://www.youtube.com/watch?v=hOG8XFKzk-g
pepin

#45 Příspěvek od pepin »

Dalibore díky :D hned to přepošlu do vlákna o Condorovi :wink:
Odpovědět

Zpět na „Minulé“