MaxiSwift " B"
Re: MaxiSwift " B"
riesi sa to aj tu viewtopic.php?f=15&t=38019&start=300
pri vysokej rychlosti sa elevony krutia (asi aj cele kridlo) a tak nie su ucinne.
pri vysokej rychlosti sa elevony krutia (asi aj cele kridlo) a tak nie su ucinne.
Díky za odkaz.
Takže se mi potvrdilo to čeho jsem se taky trochu obával a to že se kroutí křidélka.
Budu tedy muset vymyslet co s tím provedu, takhle to je hodně nepřesné a tím pádem nezábavné lítání.
S balsou to moc neumím...
Serva mám silná dost, takže ty s tím problém nemají, ale další se mi tam přidávat nechce.
Nevíte někdo jak to řešej v Blacksheep temu? Ty mají přece taky epp samokřídla a pomalu s tím rozhodně nelítají
Takže se mi potvrdilo to čeho jsem se taky trochu obával a to že se kroutí křidélka.
Budu tedy muset vymyslet co s tím provedu, takhle to je hodně nepřesné a tím pádem nezábavné lítání.
S balsou to moc neumím...
Serva mám silná dost, takže ty s tím problém nemají, ale další se mi tam přidávat nechce.
Nevíte někdo jak to řešej v Blacksheep temu? Ty mají přece taky epp samokřídla a pomalu s tím rozhodně nelítají
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:Nevíte někdo jak to řešej v Blacksheep temu? Ty mají přece taky epp samokřídla a pomalu s tím rozhodně nelítají
Oni právě ty elevony z EPP nemají (balsa zalaminovaná ve folii) viz:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5CpTkxzfQfU[/youtube]
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal 
Budu holt muset najít někoho kdo by mi vyřízl co nejpřesněji ty křidélka z balsy. Nenapadá mě nic z mojeho vybavení, čím bych uřízl pěkně takový klínovitý tvar a rovně.
Budu holt muset najít někoho kdo by mi vyřízl co nejpřesněji ty křidélka z balsy. Nenapadá mě nic z mojeho vybavení, čím bych uřízl pěkně takový klínovitý tvar a rovně.
MaxiSwift " B"
Hoj... Kdybys na neco prisel, tak bych si taky jedny vzal
)
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Semis píše:Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal
Na to stačí žiletkový hoblík. A máš to hotové za chvilku.
Troll píše:Semis píše:Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal
Asi máš pravdu, ale zkušenosti s tím zrovna nemám. Možná to zkusim a třeba to nedopadne tak hrozně.
Mimoto - Jak by jste pak řešili přichycení elevonu ke křídlu?
Nějakými pantíky? Asi by bylo lepší nějaký "lepený spoj" aby tam nebyla mezera , ne?
Já jsem částečně utržená křidélka vždycky lepil tavnou pistolí a bylo to pružné i pevné, ale celé křidélko jsem tak nikdy nelepil.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Troll píše:Semis píše:Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal
Kdybyste to někdo vyzkoušel jak to letí s těmi balzovými křidélky tak dejte vědět.Je to opravdu jen v těch elevonech? protože maxi swift letí jak autobus to ty menší křídla letí líp i líp kloužou
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Ještě bych mohl zkusit nalepit zespodu tenký proužek balsy a případně to z obou stran olaminovat, než se začnu pouštět do hoblování nových křidélek. 
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:Ještě bych mohl zkusit nalepit zespodu tenký proužek balsy a případně to z obou stran olaminovat, než se začnu pouštět do hoblování nových křidélek.
a co koupit náběžku hotovou z balzy? a jen ji olaminovat?
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... sta-25x7mm
Robbe FutabaFX 20
To by bylo sice ideální, ale na maxikovi má rozměr v nejširším místě 105 x 18 mm
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:To by bylo sice ideální, ale na maxikovi má rozměr v nejširším místě 105 x 18 mm
tak to koupit 20mm balzu ale mylím že by to šlo inormálním hoblíkem s doděláním pilníkem nebo když bys vzal špalek nalepil na něj filc třeba co používaj zedníci na hladítka a na to šmirgl to už jsou rozměry na takovýhle druh opracování to vím sem truhlář
Robbe FutabaFX 20
http://www.youtube.com/watch?v=c0ark66LaKM jsme byli s kamarádem na Kadlštejně, že to je ucukaný tak to už se bohužel trhala termika přišli jsme pozdě
stabilizaci si musím dodělat na vypínání za letu , bál jsem se jí na zemi vypnout kvůli RTH. Točeno samozřejmě z maxisifta. Tím bych chtěl poděkovat panu Hessovi za super "Béčko" lítá skvěle.
J.
J.
MaxiSwift " B"
Hmmm pěkně. Hezké prostředí... Poprosil bych do SZ, jaké bylo použito vybavení. Díky...
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
xtomj202:
Ještě že mezi těmi věžemi nemají natažený nějaký kabel, ten bys asi v brýlích neviděl a mohl jsi tam udělat zajímavou šou
Každopádně hezké záběry.
Docel bych rád omrknul tvýho swiftíka a probral nějaký vychytávky....
Ještě že mezi těmi věžemi nemají natažený nějaký kabel, ten bys asi v brýlích neviděl a mohl jsi tam udělat zajímavou šou
Každopádně hezké záběry.
Docel bych rád omrknul tvýho swiftíka a probral nějaký vychytávky....