MaxiSwift " B"

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

Re: MaxiSwift " B"

#46 Příspěvek od Bumpy_SK »

riesi sa to aj tu viewtopic.php?f=15&t=38019&start=300
pri vysokej rychlosti sa elevony krutia (asi aj cele kridlo) a tak nie su ucinne.
Semis

#47 Příspěvek od Semis »

Díky za odkaz.
Takže se mi potvrdilo to čeho jsem se taky trochu obával a to že se kroutí křidélka.
Budu tedy muset vymyslet co s tím provedu, takhle to je hodně nepřesné a tím pádem nezábavné lítání.
S balsou to moc neumím... :roll:
Serva mám silná dost, takže ty s tím problém nemají, ale další se mi tam přidávat nechce.
Nevíte někdo jak to řešej v Blacksheep temu? Ty mají přece taky epp samokřídla a pomalu s tím rozhodně nelítají :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od koulinek »

Semis píše:Nevíte někdo jak to řešej v Blacksheep temu? Ty mají přece taky epp samokřídla a pomalu s tím rozhodně nelítají :)

Oni právě ty elevony z EPP nemají (balsa zalaminovaná ve folii) viz:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5CpTkxzfQfU[/youtube]
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Semis

#49 Příspěvek od Semis »

Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal :)
Budu holt muset najít někoho kdo by mi vyřízl co nejpřesněji ty křidélka z balsy. Nenapadá mě nic z mojeho vybavení, čím bych uřízl pěkně takový klínovitý tvar a rovně.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

MaxiSwift " B"

#50 Příspěvek od rcfrant!k »

Hoj... Kdybys na neco prisel, tak bych si taky jedny vzal :))
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Troll

#51 Příspěvek od Troll »

Semis píše:Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal :)
Budu holt muset najít někoho kdo by mi vyřízl co nejpřesněji ty křidélka z balsy. Nenapadá mě nic z mojeho vybavení, čím bych uřízl pěkně takový klínovitý tvar a rovně.

Na to stačí žiletkový hoblík. A máš to hotové za chvilku. :)
Semis

#52 Příspěvek od Semis »

Troll píše:
Semis píše:Dík, tak to jsem si nikdy nevšiml. Nikdy jsem holt neměl tak rychlej model, takže jsem po tom ani nekoukal :)

Asi máš pravdu, ale zkušenosti s tím zrovna nemám. Možná to zkusim a třeba to nedopadne tak hrozně.

Mimoto - Jak by jste pak řešili přichycení elevonu ke křídlu?
Nějakými pantíky? Asi by bylo lepší nějaký "lepený spoj" aby tam nebyla mezera , ne?
Já jsem částečně utržená křidélka vždycky lepil tavnou pistolí a bylo to pružné i pevné, ale celé křidélko jsem tak nikdy nelepil.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od robinj »

Troll píše:

Kdybyste to někdo vyzkoušel jak to letí s těmi balzovými křidélky tak dejte vědět.Je to opravdu jen v těch elevonech? protože maxi swift letí jak autobus to ty menší křídla letí líp i líp kloužou
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Semis

#54 Příspěvek od Semis »

Ještě bych mohl zkusit nalepit zespodu tenký proužek balsy a případně to z obou stran olaminovat, než se začnu pouštět do hoblování nových křidélek. :wink:
robinj
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od robinj »

Semis píše:Ještě bych mohl zkusit nalepit zespodu tenký proužek balsy a případně to z obou stran olaminovat, než se začnu pouštět do hoblování nových křidélek. :wink:

a co koupit náběžku hotovou z balzy? a jen ji olaminovat?

http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... sta-25x7mm
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Semis

#56 Příspěvek od Semis »

To by bylo sice ideální, ale na maxikovi má rozměr v nejširším místě 105 x 18 mm
robinj
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od robinj »

Semis píše:To by bylo sice ideální, ale na maxikovi má rozměr v nejširším místě 105 x 18 mm

:)
tak to koupit 20mm balzu ale mylím že by to šlo inormálním hoblíkem s doděláním pilníkem nebo když bys vzal špalek nalepil na něj filc třeba co používaj zedníci na hladítka a na to šmirgl to už jsou rozměry na takovýhle druh opracování to vím sem truhlář :D
Robbe FutabaFX 20
xtomj202

#58 Příspěvek od xtomj202 »

http://www.youtube.com/watch?v=c0ark66LaKM jsme byli s kamarádem na Kadlštejně, že to je ucukaný tak to už se bohužel trhala termika přišli jsme pozdě :-( stabilizaci si musím dodělat na vypínání za letu , bál jsem se jí na zemi vypnout kvůli RTH. Točeno samozřejmě z maxisifta. Tím bych chtěl poděkovat panu Hessovi za super "Béčko" lítá skvěle.

J.
rcfrant!k
Kontaktovat uživatele:

MaxiSwift " B"

#59 Příspěvek od rcfrant!k »

Hmmm pěkně. Hezké prostředí... Poprosil bych do SZ, jaké bylo použito vybavení. Díky...
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
Semis

#60 Příspěvek od Semis »

xtomj202:
Ještě že mezi těmi věžemi nemají natažený nějaký kabel, ten bys asi v brýlích neviděl a mohl jsi tam udělat zajímavou šou :)
Každopádně hezké záběry. :wink:
Docel bych rád omrknul tvýho swiftíka a probral nějaký vychytávky....
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“