Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#106 Příspěvek od Marek_Km »

A není to kvůli tomu? Co to dělalo, když byl ten plynový taky na střed?
snoop69

#107 Příspěvek od snoop69 »

Tak koukám že se mu při malým plynu taky neroztočej všechny vrtule. Mě se začnou všechny točit až když přidám víc plynu , ale to ma pak coptéra po odlepení snahu ulítnout a jen co trošku pohnu plynem dolů tak se coptéra dotkne země a jde znovu nahoru. Proto sem chtěl použít ten provázek , abych moch v klidu ladit trimy.
Marek_Km

#108 Příspěvek od Marek_Km »

Možná, že je to dost ostře naladěné. Jak jsem dal odkaz na nastavení na DX6, tak v čase 2:20 začne týpek nastavovat expa na 20% všeho. V popisu videa je něco o tom, že je to nastavení pro začátečníky, jenže Ty máš DX5 a tam nevím, jestli to vůbec nastavit jde.
beavis

#109 Příspěvek od beavis »

DX5e žádný nastavení nemá. Jak správně seřizovat trimy ? Zvednu coptéru a když vidím , že někam uhejbá aniž bych hejbal páčkama tak pošteluju trim nebo musím přistát ?
Boby110

#110 Příspěvek od Boby110 »

beavis píše:DX5e žádný nastavení nemá. Jak správně seřizovat trimy ? Zvednu coptéru a když vidím , že někam uhejbá aniž bych hejbal páčkama tak pošteluju trim nebo musím přistát ?

Pokud to není způsobeno větrem, pošteluju trim.
No a jinak lehce páčkuji a létám a létám..
Boby 110, OK2BOW
beavis

#111 Příspěvek od beavis »

Zkoušel sem ladit trimy v pokoji , ale problém je v tom , že coptéra se chová pokaždý jinak podle toho jak přidávám plyn. Když ji mám např. 50cm nad zemí tak celkem stabilně visí takže není co štelovat , ale když vyletím výš tak jde např. dopředu a když ještě výš tak např do strany :?
buki

#112 Příspěvek od buki »

beavis píše:Zkoušel sem ladit trimy v pokoji , ale problém je v tom , že coptéra se chová pokaždý jinak podle toho jak přidávám plyn. Když ji mám např. 50cm nad zemí tak celkem stabilně visí takže není co štelovat , ale když vyletím výš tak jde např. dopředu a když ještě výš tak např do strany :?
To je rukama. Není důvod pokud je vytrimovaná, aby se chovala při různých výškách jinak.
beavis

#113 Příspěvek od beavis »

Hejbu jen plynem tak rukama to nebude :D
Stramen

#114 Příspěvek od Stramen »

beavis píše:Hejbu jen plynem tak rukama to nebude :D

Buki má nejspíš pravdu - bude to asi rukama. Při rychlém "přidání" lehce rozhodíš stabilitu a bez korekce kloněním a klopením (jemně!!!) se sotva obejdeš, takže zapomeň na řízení jen kolektivem! A nezapomeň, že máš s "plynem" asi i bočení... Hlavně žádné zbrklé pohyby páčkou!!! Nejdříve začni předkem copu od sebe, pohyby páčkou jsou přirozené. Až budeš mít řízení "v ruce" (a jde to i bez trimování), můžeš pustit "cykliku" a doladit trimy.
Naposledy upravil(a) Stramen dne stř 11.07.2012 17:06, celkem upraveno 1 x.
Tsisters

#115 Příspěvek od Tsisters »

Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Stramen

#116 Příspěvek od Stramen »

Tsisters píše:Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit

Přesně tak, je třeba stále kontrolovat čistotu pastorků. Namačkaná tráva, smetí...
Marek_Km

#117 Příspěvek od Marek_Km »

Tsisters píše:Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit

Tak to si zas myslím, že ta stabilizace do dorovná. Jinak hlásím se do klubu vlastníků mQX (protože mám DX6i, tak jsem vzal BnF verzi). Mám ho pár desítek minut, proveden první zkušební let, nebo teda spíš visení s malinkým poletem jen po bytě. Je to fakt stabilní a když jsem si dal expa na 25 %, tak je to až moc hodné a klidné. V návodu píšou, že se má na vysílači dát typ Acro, nebo Airplane, přitom na youtube videu to měl týpek na Heli, já nastavil Heli. Jaký v tom ovládání může být rozdíl, když to fungovalo?
Tsisters

#118 Příspěvek od Tsisters »

Já mám airplane a v poho :mrgreen: no doma je lítání trošku jiné,tam ti nevane větřík.Jinak vítej v klubu :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Troll

#119 Příspěvek od Troll »

Marek_Km píše:.. V návodu píšou, že se má na vysílači dát typ Acro, nebo Airplane, přitom na youtube videu to měl týpek na Heli, já nastavil Heli. Jaký v tom ovládání může být rozdíl, když to fungovalo?

V ovládání žádný rozdíl není. Jenom v heli programech jde ve vysílači ledaccos u takovýchhle strojků poladit anebo nastavit líp.
Marek_Km

#120 Příspěvek od Marek_Km »

Aha, dík za odpověď :) Bylo mi divné, že když jsem to pak zkoušel nastavené na Airplane, tak žádná změna.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“