Quadrocopter BLADE mQX
Re: Quadrocopter BLADE mQX
A není to kvůli tomu? Co to dělalo, když byl ten plynový taky na střed?
Tak koukám že se mu při malým plynu taky neroztočej všechny vrtule. Mě se začnou všechny točit až když přidám víc plynu , ale to ma pak coptéra po odlepení snahu ulítnout a jen co trošku pohnu plynem dolů tak se coptéra dotkne země a jde znovu nahoru. Proto sem chtěl použít ten provázek , abych moch v klidu ladit trimy.
Možná, že je to dost ostře naladěné. Jak jsem dal odkaz na nastavení na DX6, tak v čase 2:20 začne týpek nastavovat expa na 20% všeho. V popisu videa je něco o tom, že je to nastavení pro začátečníky, jenže Ty máš DX5 a tam nevím, jestli to vůbec nastavit jde.
DX5e žádný nastavení nemá. Jak správně seřizovat trimy ? Zvednu coptéru a když vidím , že někam uhejbá aniž bych hejbal páčkama tak pošteluju trim nebo musím přistát ?
beavis píše:DX5e žádný nastavení nemá. Jak správně seřizovat trimy ? Zvednu coptéru a když vidím , že někam uhejbá aniž bych hejbal páčkama tak pošteluju trim nebo musím přistát ?
Pokud to není způsobeno větrem, pošteluju trim.
No a jinak lehce páčkuji a létám a létám..
Boby 110, OK2BOW
Zkoušel sem ladit trimy v pokoji , ale problém je v tom , že coptéra se chová pokaždý jinak podle toho jak přidávám plyn. Když ji mám např. 50cm nad zemí tak celkem stabilně visí takže není co štelovat , ale když vyletím výš tak jde např. dopředu a když ještě výš tak např do strany 
To je rukama. Není důvod pokud je vytrimovaná, aby se chovala při různých výškách jinak.beavis píše:Zkoušel sem ladit trimy v pokoji , ale problém je v tom , že coptéra se chová pokaždý jinak podle toho jak přidávám plyn. Když ji mám např. 50cm nad zemí tak celkem stabilně visí takže není co štelovat , ale když vyletím výš tak jde např. dopředu a když ještě výš tak např do strany
Hejbu jen plynem tak rukama to nebude 
beavis píše:Hejbu jen plynem tak rukama to nebude
Buki má nejspíš pravdu - bude to asi rukama. Při rychlém "přidání" lehce rozhodíš stabilitu a bez korekce kloněním a klopením (jemně!!!) se sotva obejdeš, takže zapomeň na řízení jen kolektivem! A nezapomeň, že máš s "plynem" asi i bočení... Hlavně žádné zbrklé pohyby páčkou!!! Nejdříve začni předkem copu od sebe, pohyby páčkou jsou přirozené. Až budeš mít řízení "v ruce" (a jde to i bez trimování), můžeš pustit "cykliku" a doladit trimy.
Naposledy upravil(a) Stramen dne stř 11.07.2012 17:06, celkem upraveno 1 x.
Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tsisters píše:Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit
Přesně tak, je třeba stále kontrolovat čistotu pastorků. Namačkaná tráva, smetí...
Tsisters píše:Podle mně stačí,aby jeden motorek byl malinko pomalejší a stabilita jde do ... tak že jak už tady bylo napsáno je třeba pořád řídit
Tak to si zas myslím, že ta stabilizace do dorovná. Jinak hlásím se do klubu vlastníků mQX (protože mám DX6i, tak jsem vzal BnF verzi). Mám ho pár desítek minut, proveden první zkušební let, nebo teda spíš visení s malinkým poletem jen po bytě. Je to fakt stabilní a když jsem si dal expa na 25 %, tak je to až moc hodné a klidné. V návodu píšou, že se má na vysílači dát typ Acro, nebo Airplane, přitom na youtube videu to měl týpek na Heli, já nastavil Heli. Jaký v tom ovládání může být rozdíl, když to fungovalo?
Já mám airplane a v poho
no doma je lítání trošku jiné,tam ti nevane větřík.Jinak vítej v klubu 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Marek_Km píše:.. V návodu píšou, že se má na vysílači dát typ Acro, nebo Airplane, přitom na youtube videu to měl týpek na Heli, já nastavil Heli. Jaký v tom ovládání může být rozdíl, když to fungovalo?
V ovládání žádný rozdíl není. Jenom v heli programech jde ve vysílači ledaccos u takovýchhle strojků poladit anebo nastavit líp.
Aha, dík za odpověď
Bylo mi divné, že když jsem to pak zkoušel nastavené na Airplane, tak žádná změna.