FunCub Multiplex

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
Xele

Re: FunCub Multiplex

#61 Příspěvek od Xele »

Vypadá to pěkně a mohlo by to být i celkem "festovní". Neměl by jsi nějaký přesnější popis toho jak jsi podvozek zhotovil + třeba nějaké další foto?
Multiplex FUNCUB
HPI 3.5 Trophy 4WD
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ludicek »

Na trup za hlavný držiak podvozku som prilepil druhý plastový držiak podvozku a z 2,5mm drôtu som naohýbal druhú podvozkovú nohu, spolu som to spojil dvoma vrstvami zmršťovačky a pro forma som tam natiahol dva špagáty. Pekne to drží, pri pristávaní až tak šialene nepruží a hlavne sa neohýba každým pristátím celý podvozok dozadu a lietadlo po pristátí nepadá na ,,čumák´´. Pristátia s 3300mAh baterkou vyzerajú konečne ako pristátia a nie ako pokus o doskákanie.
MNE
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od MNE »

Ahoj,
mam taky tohoto milacka a jsem s nim moc spokojenej. Osadil jsem to motorem NTM3542-1000 a drevenou vrtuli TGY 12x6. Po precteni nekolika diskuzi o tomto motoru (kde hanili osicku, protoze je jen 4mm a dost se lame) jsem koupil D3542-1000, ktery je vyrazne slabsi, ale s tou 12 vrtuli stale leti kolmo nahoru, takze zatim staci. Jen je ten motor D3542 vyrazne hlucnejsi - loziska jsou smejd. Ucinnost je take horsi. Ten NTM jsem meril a vysledky me velmi pozitivne prekvapili. Maximalni ucinnost je 81.6%, mohu kdyztak poskytnout podklady pro DriveCalc.

Chtel jsem se vas zeptat, jake pouzivate barvy pro lakovani toho Elaporu. Zkusil jsem Akrylatove barvy a barva vubec nedrzi. Kupovat originalni barvy od Multiplexu je samozrejme nejjednoduzsi cesta, ale hledam alternativu.
baui

#64 Příspěvek od baui »

Ja dal ve dvou tenkych vrstvach s asi dvouhodinovym rozestupem mezi nimi cerveny AquaColor z hornbachu / bauhausu (nevim ktery, jsou pres ulici). Je potreba to nechat zaschnout minimalne pres noc, nebal bych se i dyl. Vysledek:

Obrázek

Bile tecky a tukance jsou mou blbosti, ne tim, ze by barva nedrzela :lol:
Tom
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od TomasC »

Co to je za vrtuli?? Spalovací masterka??
baui

#66 Příspěvek od baui »

Jojo, spalovaci MA 12x6. Trochu jsem zaexperimentoval, jen jsem pri zaletu spatne utahnul unasec na hrideli, takze vrtule odletela a skoncila zlomena v hline :mrgreen: Ted tam tocim APC-E 13x6.5, ale mastrovku jeste jednou vyzkousim, chovala se moc prijemne v maketovejsim letu, tak jsem zvedavy, jak bude brzdit v sestupech :)
Tom
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Dejfak »

Používám 14x7 APC to tahá i brzdí parádně...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
baui

#68 Příspěvek od baui »

Dejfak píše:Používám 14x7 APC to tahá i brzdí parádně...

Cos udelal s podvozkem? Ja uz takhle sekam travu :D
Tom
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Dejfak »

To já taky :-)
Akorát jsem ty dráty ohnul vic k sobě a přistávám většinou opatrně
Ale při pojíždění je to jak sekačka :-)
baui

#70 Příspěvek od baui »

No, prave, pri pojezdu mam to same :D Vypada to fajnove, kdyz od vrtule litaji kusy travy :lol: S pristanim problem neni.
Mam tu nachystany podvozek z R2Hobbies, ale s FC se porad seznamuju (tak 30 baterek), takze asi jeste par tydnu pockam nez riznu do trupu.
Tom
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Dejfak »

Podvozek neřeším mám ho skoro rok a nemám problém.
Každý si na to stěžuje ale mě přijde super.
Mám tu pružinku mezi co má snad každý a nemám problém.
O jiném ani neuvažuji....
Trias

#72 Příspěvek od Trias »

Tak jsem si koupil v HK Altimeter a protože je FC jediný letuschopný tak jsem ho s tím vyzkoušel. Výška kde ještě rozeznám FC v jakékoliv poloze je 240m a kolmé stoupání 10m/s. Mimo kuliček je všechno vybaveníz HK.
plecko

#73 Příspěvek od plecko »

Zdravim, potreboval by som zapojenie kanalov na optima7 ,hlavne serva klapiek kazde zvlast.Popripade poradit nastavenie MPX na klapky - prepinacom 0 - 30 - 80 %.Je to na Hitec Eclipse7.
Dopredu vdaka.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Dejfak »

plecko píše:Zdravim, potreboval by som zapojenie kanalov na optima7 ,hlavne serva klapiek kazde zvlast.Popripade poradit nastavenie MPX na klapky - prepinacom 0 - 30 - 80 %.Je to na Hitec Eclipse7.
Dopredu vdaka.

Nechci tě nějak urazit ale nejlepší bude když si vezmeš návod od vysílačky a prostuduješ ho...
Nebud líný když jsem napíšěs takovouhle základní věc a někdo ti třeba poradí co máš kde napípat a velikosti tak to nepochopíš a nebudeš to umnět vyladit.
Mnohem přínosnější je to vykoumat, není to nic těžkého.
plecko

#75 Příspěvek od plecko »

Dejfak píše:
plecko píše:Zdravim, potreboval by som zapojenie kanalov na optima7 ,hlavne serva klapiek kazde zvlast.Popripade poradit nastavenie MPX na klapky - prepinacom 0 - 30 - 80 %.Je to na Hitec Eclipse7.
Dopredu vdaka.

Nechci tě nějak urazit ale nejlepší bude když si vezmeš návod od vysílačky a prostuduješ ho...
Nebud líný když jsem napíšěs takovouhle základní věc a někdo ti třeba poradí co máš kde napípat a velikosti tak to nepochopíš a nebudeš to umnět vyladit.
Mnohem přínosnější je to vykoumat, není to nic těžkého.

Ospravedlnujem sa profesionalom ,ze som si dovolil dat sem "zakladnu vec".Myslel som si ,ze tu clovek dostane radu ako dostat v model ACRO obe serva bez V alebo Y kabla do primaca,ale ked je to tazke vysvetlit ,skusim radu u amaterov.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“