Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#901 Příspěvek od Pajavlk »

ondrej
ondrej_heli píše:
Pajavlk píše:tak bráchuv kolibřík umřel, koupil jsem z netu ještě jednu baterku, nabil jsem ji ovladačem vložím ji do vrtulníku a jen se lehce roztočil hlavní a zadní rotor a baterka se začla strašně hřát a smrdět. Tak jsem ji vytrhnul koukám na ni multimetrem a ukazuje 5.8V, neuvěřitelný. Ale nedalo mi to, tak jsem ji vybil a znovu nabil ovladačem, dle multimetru měla 4.1V dal jsem ji do vrtulníku a jen to zasyčelo a zahulilo se, smrad jak svině a vrtulník mrtvej.

Zkusím reklamaci ale když to nevyjde, kde se dá nejlevněji sehnat celá ta řídící elektronika ? a jak se spáruje se starým ovladačem ?

Ma to mit 3.7V. To byly original baterky? Asi uz to bylo nacaty z toho prvniho propaleni, kdovi kolik ta baterka mela ze zacatku.
Jinak elektronika lze sehnat bezne u nas i n HK. Sparovani se jednoduse provede podle navodu (je to nejaky zmacknuti packy pri zapnuti vysilace).

tak bohužel reklamaci neuznají, doporučení je koupit novej vrtulník a asi to udělám budu mít aspoň komplet díly z toho shořelého. Otázka dá se koupit samotnej vrtulník bez vysílačky ? dvě mít nemusím
corona

#902 Příspěvek od corona »

Pajavlk píše:.... dá se koupit samotnej vrtulník bez vysílačky ?

Za cenu pod 1300,- Kč bejvá.
http://www.elcar.cz/jednorotorove/5734- ... -heli.html
ondrej_heli

#903 Příspěvek od ondrej_heli »

Pajavlk píše:tak bohužel reklamaci neuznají, doporučení je koupit novej vrtulník a asi to udělám budu mít aspoň komplet díly z toho shořelého. Otázka dá se koupit samotnej vrtulník bez vysílačky ? dvě mít nemusím

Nebo i niz: http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... e-vrtulnik

Neni to spatnej pristup, koupit to na dily. Deska stoji v CR kolem 800,- kc, takze si priplatis 300,- a ze staryho ti zbyde par dilu na vymenu ve vyssi hodnote asi i v pripade, ze si vodpalil s deskou i oba motory).
jindrab
Kontaktovat uživatele:

#904 Příspěvek od jindrab »

Pokud by byl zájem tak se podívám, možná bych měl ještě na prodej desku elektroniky, dám ji za 450,- včetně poštovného pokud by byl zájem
RC Helis and cars, Brno
8exit

#905 Příspěvek od 8exit »

Jelikož už s Kolibříkem poletuju jen v práci a kufřík z něj použiju po úpravách pro DX6i tak mám teď v kanclu "vestavného Kolibříka" :D :D
Přílohy
IMAG0220.jpg
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
tralfamadorian

#906 Příspěvek od tralfamadorian »

ahoj, uvažuju zda koupit profipack nebo jenom heli s vysílačkou ... mám nabíječku equilibrium mini - jde s ní nabíjet ty lipolky? jestli ani tak bych dokoupil jednu novou baterku a měl bych to levnější..díky
EvzEn

#907 Příspěvek od EvzEn »

Popravdě s ní ty baterky nenabiješ, jedině, že by sis vyrobil redukci na EQ mini.. Být tebou jdu do profipacku, je to jen o malinko drazsi a ten kufr a všecko je luxusní:)
kolaCZek

#908 Příspěvek od kolaCZek »

Colibry v profipacku se mi vali doma nevyuzity... Kdyby byl zajem... :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Bozha

#909 Příspěvek od Bozha »

Miluju kolibříka :D Mám ho z druhé ruky čtyři dny a lítám skoro pořád jenom venku - ráno dokud nefouká a večer :) Zatím jediná měněná součástka je ocas, odešel kablík k motoru.

Po četbě zdejšího fóra jsem zkusil ten pádlovitý stabilizátor z Blade spolu s otočením zadního motoru, ale buďto jsem st. nějak netrefil délkově (vyvážený byl myslím dobře) nebo nevím co, ale po jeho instalaci vrtulník pořád bočil, takže i přes veškeré trimování opisoval takové boční kruhy. Tedy jsem otočil motor zpátky, nandal originální st. a až na velmi řídké cvrnknutí spokojenost :lol:
EvzEn

#910 Příspěvek od EvzEn »

Zdravím, mrkni o pár stránek z5. Psal jsem tam postup na upravu stabilizatoru pomocí trubičky od náplně do propisky, čímž stabec neplácal o kabinku ;)
Nic to nestojí, lítá to supera než to zalepíš můžeš si to kráásně vyvážit ;)
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#911 Příspěvek od vlkodlak »

....to by jeden neřek, co udělá "blbnoucí osásek" - jeden odcházející motor a po výměně za jiný komlet zas prokluzující vrtulka - vybaleno nové. Čenk Lun měl asi narozeniny a v Čechách to pak opravujem....ale už zas lítááám...
Jsem se nezbláznil - protože jsou aku vylítané - dělím se o radost...Venku fouká, tak jen takové to domácí žvýkání....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Aran

#912 Příspěvek od Aran »

Pořídil jsem si Colibri a asi odlétal první baterky. Chtěl bych se zeptat jestli můžete nějaký doporučit ... Co je na výběr?
Jak to řešíte s nabíjením. Jestli, když mam ve vysílačce akumulátory a nabíjím přes vysílačku, tak jestli dobíjí stejně jako s klasickými bateriemi. Má význam samostatná nabíječka?
Při nákupu mě upozorňovali, že by napětí nemělo klesnout pod 3V tuším. Ale netuším jak si to ohlídat:o)
Jsem si pořád říkal jak jsem na tom dobře že mi flybar nemlátí o kabinku než jsem si dal plný výchylky :o)
nitro

#913 Příspěvek od nitro »

Ahoj, Mám COLIBRI V4 ( dvourotor), dnes jsem normálně dolétal
a po vložení nových baterek začala ledka na desce plošn. spoje
blikat jak zběsilá ( normálně svití a po přidání plynu zhasne a vrtulník
je připravenk letu)a vrtulník na nic neraguje. Nevíte někdo čím to?
Bozha

#914 Příspěvek od Bozha »

Aran píše:Pořídil jsem si Colibri a asi odlétal první baterky. Chtěl bych se zeptat jestli můžete nějaký doporučit ... Co je na výběr?
Jak to řešíte s nabíjením. Jestli, když mam ve vysílačce akumulátory a nabíjím přes vysílačku, tak jestli dobíjí stejně jako s klasickými bateriemi. Má význam samostatná nabíječka?
Při nákupu mě upozorňovali, že by napětí nemělo klesnout pod 3V tuším. Ale netuším jak si to ohlídat:o)
Jsem si pořád říkal jak jsem na tom dobře že mi flybar nemlátí o kabinku než jsem si dal plný výchylky :o)

No tak baterky jako takové - nemá IMHO cenu kupovat origo baterky, ale kouknout spíše po 160mAh Turnigy apod., jediné na co bacha aby byly "single rail", jinak tě čeká pasování do battery bay. Ceny jsou proti origo daleko lepší.

Samostatná nabíječka (setová je u tohohle vrtulníku asi ok) je super, nabiješ si večer třeba 4 baterky a pak lítáš dokud tě to baví (samozřejmě nech vrťas trochu vychladnout). Když je budeš nabíjet ve vysílačce, dojdou ti v ní baterky daleko rychleji a je to prostě vopruz.

Pokles napětí - vrtulník se vypne, v návodu máš upozornění jak se začne chovat když jde baterka do háje. Fakt je potřeba na to dbát, aby ti ta baterka vydržela víc než jenom pár cyklů.
Bozha

#915 Příspěvek od Bozha »

nitro píše:Ahoj, Mám COLIBRI V4 ( dvourotor), dnes jsem normálně dolétal a po vložení nových baterek začala ledka na desce plošn. spoje blikat jak zběsilá ( normálně svití a po přidání plynu zhasne a vrtulník je připravenk letu)a vrtulník na nic neraguje. Nevíte někdo čím to?

Nevím čím to je, ale zkusil bych ho znova spárovat s vysílačkou...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“