Popovídaní v upoutancích

Krása letu v kruhu či na polokouli má něco do sebe. jak spalováky, tak elektro. Od cvičných modeů přes UŠ až po F2B. Samozřejmě včetně maket.
Odpovědět
Zpráva
Autor
M
Kontaktovat uživatele:

Re: Popovídaní v upoutancích

#151 Příspěvek od M »

jakvok píše:Pravdu díš, jardahu, dneska jsem dal v Milovicích šestku s UŠkou s nalepeným páskem a je to o dost lepší. Pásek ještě krapet zvětšim.

Chápu dobře, že jsi zvětšil plochu vnější klapky?
Balsa je sice modelářský chléb, ale někdy je jí už moc...
jakvok
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od jakvok »

Jasan, jak píše jardah. Pásek 100x10 z B3 na outb. konec klapky vnějšího křídla.
http://jakvok.rajce.idnes.cz/
M
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od M »

jakvok píše:Jasan, jak píše jardah. Pásek 100x10 z B3 na outb. konec klapky vnějšího křídla.

Na SUMce to nyvyzkouším, neboť žádné klapky nemá a i kdyby měla, tak by si toho jistě všimnul i bodovač s těžkou oční vadou :-)

Ale na UŠce bych to zkusit mohl, třeba mi to pomůže ve vlnovce :wink:
Balsa je sice modelářský chléb, ale někdy je jí už moc...
jakvok
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od jakvok »

Na statiku nedbej. Stejně to vypadá, že se statika boduje pomocí sady šesti hracích kostek. Jednička za 100b, pětka za 50, atd... :mrgreen:

Odkdy lítáš v UŠ vlnovky???
Foxik

#155 Příspěvek od Foxik »

jakvok píše:Pravdu díš, jardahu, dneska jsem dal v Milovicích šestku s UŠkou s nalepeným páskem a je to o dost lepší. Pásek ještě krapet zvětšim.

není se čemu divit. Já radím jenom dobře :D Ale je potřeba mít na paměti, že ne vždy to to letadlo potřebuje a ne vždy to prospěje. Není to o tom, že nalepím klapku a letí to. U Gargamela klapka pomohla, protože jsou baterky uloženy ve vnějším křídle a protože jsou ty baterky hodně těžké, tak to mělo efekt jako by bylo v křídle naleženo přehnaně moc olova. Díky tomu to letadlo při každé hraně sebou mávlo, protože na vnější křídlo působila díky jeho váze velká setrvačná síla. Zvětšením vnější klapky se při hraně docílilo většího vztlaku na vnějším křídle a proto to letadlo sebou přestalo mávat.
jakvok
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od jakvok »

Mě při hranatém obratu taky mávlo éro podle podélné osy, někdy víc, někdy míň. Jak jsem nalepil ten pásek, o poznání se to uklidnilo. Čili podobně by se to dalo upravit odebráním olova z vnějšího křídla? To bych ale rozházel zas něco jinýho ne? Škoda, že nejsou někde popsaný a vysvětlený tyhle závislosti (závaží, těžiště, vývody, ....atd, atd...) podobně jako kuchařka ke stavbě MaxBee tady na fóru.
Leccos má Škrabko ve svých knížkách, ale moc do hloubky.
My, pralesní lid, bychom uvítali nějakou zalétávací kuchařku - výcuc od civilizovaných a poučených misionářů. :D
veka1
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od veka1 »

Foxik píše:

není se čemu divit. Já radím jenom dobře :D

.. tak se můžeš realizovat i doma viz: viewtopic.php?f=8&t=50166&p=844280#p844280

veka1
Foxik

#158 Příspěvek od Foxik »

jakvok píše:Mě při hranatém obratu taky mávlo éro podle podélné osy, někdy víc, někdy míň. Jak jsem nalepil ten pásek, o poznání se to uklidnilo. Čili podobně by se to dalo upravit odebráním olova z vnějšího křídla? To bych ale rozházel zas něco jinýho ne? Škoda, že nejsou někde popsaný a vysvětlený tyhle závislosti (závaží, těžiště, vývody, ....atd, atd...) podobně jako kuchařka ke stavbě MaxBee tady na fóru.
Leccos má Škrabko ve svých knížkách, ale moc do hloubky.
My, pralesní lid, bychom uvítali nějakou zalétávací kuchařku - výcuc od civilizovaných a poučených misionářů. :D

No v některých případech může pomoct i odebrání olova z křídla, ale jak píšeš mohou se projevit díky tomu jiné nedostatky. Bylo by docela dost složité tady vypisovat co všechno by se mohlo zase změnit. Vše je závislé na všem. Chce to praxi. Taky mi to dlouho trvalo než jsem ně některé věci přišel. Musíš lítat zkoušet a při každé příležitosti to strčit do ruky někomu, kdo tomu rozumí. Dřív jsem to řešil tak, že jsem letadlo dal tátovi a z venčí jsem sledoval jak se to letadlo chová to taky někdy pomáhá.
Foxik

#159 Příspěvek od Foxik »

veka1 píše: .. tak se můžeš realizovat i doma viz: viewtopic.php?f=8&t=50166&p=844280#p844280

veka1

jojo už jsem mu napsal.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od veka1 »

jakvok píše:My, pralesní lid, bychom uvítali nějakou zalétávací kuchařku - výcuc od civilizovaných a poučených misionářů. :D

.. něco takového ,že?
Záletový diagram F2B_001.jpg

Záletový diagram F2B_002.jpg

veka1
jakvok
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od jakvok »

Jo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dík!
BUBI

#162 Příspěvek od BUBI »

Chlapci, hodil som do galérie foto z MČR 2011 vo Svitavách. Viď album.
Jano Bubeník
bubko

#163 Příspěvek od bubko »

BUBI píše:Chlapci, hodil som do galérie foto z MČR 2011 vo Svitavách. Viď album.

najviac ma pobavili, na tej starej fotke z Vajnor, kratasy Zdena Bajera :mrgreen:
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od jofrey007 »

vcera som robil poriadok v sklade modelov :)

https://picasaweb.google.com/jofrey007/ ... Yye5MOh6QE
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od jyrry »

.. a fotky jsou pred nebo po?
:-D
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Upoutané modely“