ale mě se s ním létá dobře.Co myslíte mam do něj narvat li-polky 1500či2000či1200
Plkánà o všem
cau honzo, zalezi na tom, kolik hodlas investovat. urcite dvouclanek, bejt tebou dam tam 2000, klidne 2S2P-kdyz sem dal na svoji deltu python60(30g) a dopredu 3S1500kokam(+-96g), jeste sem musel dovazovat olovem. tvuj motor je tezsi, navic prevodovka a tezsi vrtule, navic budes mit vepredu jen dva clanky, takze jestli ses ochotnej vyplaznout toliko money, sel bych mj. uz kvuli tezisti do 2S2P2000. cili kapacita 4000mAh, dobu letu si jiste rad spocitas..
navic nebudou tolik trpet- myslim ze prumernej odber bude +-1.5-2C, takze by ses i mohl dostat velmi blizko vyrobcem uvadeneho poctu cyklu-rekneme kolem200 a vic?
Peppies: myslim ze u tech kdo trapi clanky 340mAh nakymi 8-10A(=23,5C-29,5C), tak sou radi kdyz skonci u 40-50 cyklu. ale to uz je extremni pretezovani.
Pejvl: ja vim, taky reseni, ale me by bylo lito rezat do kridla- musis potom udelat i vyrez pro vrtuli a posunutim vseho blize k tezisti se stava model nestabilnejsim a nachylnejsim na zmenu teziste a baterky jsou zatezovany dvojnasobnymi proudy a tedy vydrzi rekneme plus minus polovicni dobu(lipolky sou pokud vim na proudy dost citlivy,ze..?) a navic musis baterky posunout fakt maximalne dopredu a to jim rozhodne pri kombatu dobre nedela. navic sem to zkousel a stejne- i kdyz sem baterky i motor posunul co to slo aniz bych delal zarezy kvuli vrtuli- sem musel dovazovat spousty olova. pro pouziti 2S1P nevidim jiny duvod nez financni omezeni, naprosto veskere ostatni ohledy podle mne mluvi ve prospech 2S2P.
Pejvl: ja vim, taky reseni, ale me by bylo lito rezat do kridla- musis potom udelat i vyrez pro vrtuli a posunutim vseho blize k tezisti se stava model nestabilnejsim a nachylnejsim na zmenu teziste a baterky jsou zatezovany dvojnasobnymi proudy a tedy vydrzi rekneme plus minus polovicni dobu(lipolky sou pokud vim na proudy dost citlivy,ze..?) a navic musis baterky posunout fakt maximalne dopredu a to jim rozhodne pri kombatu dobre nedela. navic sem to zkousel a stejne- i kdyz sem baterky i motor posunul co to slo aniz bych delal zarezy kvuli vrtuli- sem musel dovazovat spousty olova. pro pouziti 2S1P nevidim jiny duvod nez financni omezeni, naprosto veskere ostatni ohledy podle mne mluvi ve prospech 2S2P.
Pochopitelne ze kridlo bude lehci, ale proboha vzdyt ti rikam ze sem tam musel cpat hromadu olova. dobra, unavam ze hromada neni uplne presne oznaceni, pred chvilkou sem to vazil-53g pro 3s1500 a pythona. pridej 1clanek-stale jeste cca 30g olova musis nechat. navic, priblizne o 30g vazi plechovka vic oproti pythonu, mozna olova bude potreba jeste vic(jestli tam pudou 2000,sou o neco tezsi, nevim kolik presne). proc vozit zbytecne mrtvou vahu? 300ka si kolem 8-9A veme urcite, a proc trapit baterky? pochopitelne ze ten proud jsou schopny dat, ale snad si nemyslis, ze pokud je budes trapit na 10C tak ti vydrzi 500 cyklu jak tvrdi vyrobce??? tyhle hodnoty sou pro 1C, stale jeste nechapu kde vidis ty vyhody. proste ty baterky budou dvojnasobne vic trpet, at se ti to libi nebo ne. a dvojnasobna doba letu ma taky neco do sebe. vzdyt s tim uz mozna bude mit dobu letu a nabijeni 1:1. jak rikam, vyhody v 2s1p nevidim, jen horsi, ac mozny a zbytecny reseni.
Tak chalani, musim sa vam pochvalit
pred chvilkou som bol lietat s mojim miniTornadom a prvy krat som havaroval
letel som asi 10m nad zemou a chcel som spravit vykrut... ked bol model na chrbte spravil som zakladnu chybu! miesto odtlacenia som pritiahol
zrazu hrozna rana, ako ked kopnete loptu do steny! model som zapichol asi pod 80° uhlom nosom do zeme
robil som vykrut snat 100 krat a vzdycky v pohode, ale dnes som sa sekol...
na moje mile prekvapenie modelu nebolo vobec nič, aj baterky zostali tam kde mali, proste som model opet hodil do vzduchu, bez akejkolvek opravy, a on letel tak isto dobre ako kedykolvek predtym
proste parada... keby som mal model klasickej konstrukcie, mohol by som zacat stavat novy
ale mam model z EPP tak nemusim
Zdar vsetkym a nech je tych havarii co najmenej alebo len take ako som mal dnes ja...
Vidite? nic mu neni 
Vidite? nic mu neni Powered by LINUX
Pokud chcete s někim pokecat(pochatovat) o rc,ale i jonejch věcech tak je vám k dispozici http://www.rcchatcz.tk
to barny: Jsem pro.
To czernitko: odporoučel se mi jeden článek na lipol tak jsem z toho udělal 2s(e-tech1200). Posunul jsem motor,ale jen o trochu a těžiště mi vyšlo asi 1,5cm za doporučovaný i s tim jsem byl lítat, lítalo to moc pěkně a dlouho(15minut pod plnym kotlem), jen to bylo docela málo stabilní>>ještě posunu těžiště dopředu. S 2S1P 2000 by to těžiště určitě vyšlo akorát.
To czernitko: odporoučel se mi jeden článek na lipol tak jsem z toho udělal 2s(e-tech1200). Posunul jsem motor,ale jen o trochu a těžiště mi vyšlo asi 1,5cm za doporučovaný i s tim jsem byl lítat, lítalo to moc pěkně a dlouho(15minut pod plnym kotlem), jen to bylo docela málo stabilní>>ještě posunu těžiště dopředu. S 2S1P 2000 by to těžiště určitě vyšlo akorát.
Hmm, mozna mas pravdu, napadlo me ze to muze byt i strojem- nemam totiz toro ale deltu od ladaka (je tam myslim mh60, ale pojmenovany to nema), a teziste mi vychazi jinak nez jak je u tora, mam taky vetsi sip a mensi rozpeti, zkratka je cela trosku jina. pocitat se mi s tim nechce, ale mozny by to bylo.