Doska Crius Multiwii + gps
Re: Doska Crius Multiwii + gps
Zdravím ..
Rozhoduji se jakou desku koupit a touto cestou bych vás chtěl požádat o radu a zkušenosti. Lítám vrtulníky ale dorukou se mi nedávno dostal quadrocopter s deskou KK docela mě to zaujalo ale nesplnilo to moje očekávání. Chtěl bych vyzkoušet Multiwii ale nevím jakou desku a co vše budu potřebovat. Chtěl bych tam i gps ale když jsem přečetl toto forum tak si vubec nejsem jistej jestli to zvládnu rozchodit. Ale tak to by se časem snad podalo, vyplatí se kupovat desku ALL IN ONE PRO Flight Controller V1.0 ??
v čem si pomůžu oproti Multiwii MWC SE ? vypadá to že je tam i jiný barometr ?? A k desce ALL IN ONE už mi stačí poze gps modul nebo budu potřebovat i Multiwii FC I2C-GPS NAV Module
Rozhoduji se jakou desku koupit a touto cestou bych vás chtěl požádat o radu a zkušenosti. Lítám vrtulníky ale dorukou se mi nedávno dostal quadrocopter s deskou KK docela mě to zaujalo ale nesplnilo to moje očekávání. Chtěl bych vyzkoušet Multiwii ale nevím jakou desku a co vše budu potřebovat. Chtěl bych tam i gps ale když jsem přečetl toto forum tak si vubec nejsem jistej jestli to zvládnu rozchodit. Ale tak to by se časem snad podalo, vyplatí se kupovat desku ALL IN ONE PRO Flight Controller V1.0 ??
v čem si pomůžu oproti Multiwii MWC SE ? vypadá to že je tam i jiný barometr ?? A k desce ALL IN ONE už mi stačí poze gps modul nebo budu potřebovat i Multiwii FC I2C-GPS NAV Module
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, může mi prosím někdo říct, jestli teď podle obrázku bude quadrokoptéra letět dopředu? Chci létat do X. Našel jsem schéma jak by to mělo být, ale nejsem si jist. Na desce jsem objevil malou šipku. Díky za odpověď.

www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
Dosku musis pootoci dolava aby ta mala sipka smerovala medzi ramena..Inak tie ramena mas velmi nestastne uchytene..Priprav si velke mnozstvo profilov..Tiez som to tak mal a lamali sa jeden za druhym.Ak je uz v nom diera, je velmi slabi ten profil.pri tej dosko,kde nim prechadza srob..
Riesenie je uchytenie 2 srbmi povedla profilu,aby si ho nemusel vrtat..Ale ved zbadas neskor.To len taka rada odomna.Inak uz som to sem parkrat pisal.
Riesenie je uchytenie 2 srbmi povedla profilu,aby si ho nemusel vrtat..Ale ved zbadas neskor.To len taka rada odomna.Inak uz som to sem parkrat pisal.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem pochopip, ze sipka smeruje kam chci letet dopredu, pak ale neodpovida to schema?
Jak to myslis, co je spatne na sroubech, mas nejake foto jao by to melo vypadat lepe? Co je oslabeno, hlinik nebo deska?
Jak to myslis, co je spatne na sroubech, mas nejake foto jao by to melo vypadat lepe? Co je oslabeno, hlinik nebo deska?
Já bych zkusil Rabbita. Jde rozchodit mnohem jednodušeji, je stabilní a myslím, že má nejlepší poměr cena - výkon.
Navíc se vše nastaví přímo na desce přes USB. Je sice o něco dražší, ale zase má slušnou výbavu. Myslím, že laciněji to už ani nelze koupit. Sám jsem zkoušel lecos, Třeba KK boardy také létají, nic k nim ale nepřipojíš a stabilita ???? Tím nechci říct, že "Multiwii MWC SE" je špatná deska, nikdy jsem ji neviděl, ale s Rabbitem jsem už létal.
Taky jsem pochopip, ze sipka smeruje kam chci letet dopredu, pak ale neodpovida to schema?
Šipka vždy určuje směrem letu. Jinak k těm šroubům: oslabíš samozřejmě rameno, ale zase tak kriticky bych to neviděl. Mám to zrovna tak, konce ramen mám na KK boardu omlácené, ale ramena mám pořád původní. A těch ran, co to dostalo, když jsem se to učil.
Naposledy upravil(a) jipav dne sob 21.07.2012 22:20, celkem upraveno 1 x.
- thegrid
- Kontaktovat uživatele:
Jasně díky moc. Ještě ramena vyztužím kouskem hliníku, mám spíše obavy o ty dvě ramena v lomu.
Poukazoval som na tie hinikove profily na okrajoch dosky kde su prevrtane.Stacil aj mensi naraz o zem a profil sa v tom vrtanom mieste ohol a ked som ho siel narovmat,tak sa zlomil.Oplatilo sa mi prerobit celu dosku a bolo po probleme.
Poukazoval som na tie hinikove profily na okrajoch dosky kde su prevrtane.Stacil aj mensi naraz o zem a profil sa v tom vrtanom mieste ohol a ked som ho siel narovmat,tak sa zlomil.Oplatilo sa mi prerobit celu dosku a bolo po probleme.
"Zatím mě žádný profil nepraskl" a ono asi záleží na materiálu toho profilu. Používám dural a ne nějaký profil z nejmenovaných obchodních domů. Materiál má průřez 10 x 10 mm.
Díky za odpověď jipav
Počtu si co Rabbit umí jak se nastavuje. Zatím co sem četl tak vypadá líp než wii ..
Počtu si co Rabbit umí jak se nastavuje. Zatím co sem četl tak vypadá líp než wii ..
JirkaA píše:...zaznělo tu k čemu deska na převod seriového portu z GPS modulu na i2c - je to prosté, toto MultiWii (dále jen MW) postavené na ATmega328 má jen jeden UART, pro seriovou GPS by sice použít šel ale za cenu ztráty možnosti souběžně desku konfigurovat (ať již přes kabel nebo Bluetooth)...
Můžete prosím někdo poradit kde by se měla výše uvedená deska pro převod z GPS modulu na i2c připojit na této desce Crius Multiwii SE?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Cau a neni to nestíněný tady 

Tohle je už novější deska. Já mám tu desku, kterou jsem uvedl v dotazu. Tak si myslím, že tam to budu muset asi připájet na nějaké kontakty....
vedle portu pro FTDI je UART port pro BT GPS nebo lcd, je to UART a ten tvuj GPS má taky rs232 TTL takže ten i2c / rs232 konvertor neni nutny.
CyCo píše:vedle portu pro FTDI je UART port pro BT GPS nebo lcd, je to UART a ten tvuj GPS má taky rs232 TTL takže ten i2c / rs232 konvertor neni nutny.
No ano není nutný, ale potom přijdu o možnost nastavovat hodnoty přes BT a nebo připojit coptera na GUI.