LV píše:Oni väčšinou vetroňári smerovku hýbať poväčšine nevedia a preto mixujú...
Když už musíš napsat pravdu, tak ji napiš nějak přijatelně a né tak krutě!
LV píše:Oni väčšinou vetroňári smerovku hýbať poväčšine nevedia a preto mixujú...
PiNa píše:Tenhle mix se používá většinou jenom v režimu termika a jeho smyslem je snadnější zalétnutí ploché zatáčky ve stoupáku. Kdo umí, může samozřejmě létat bez mixu a jde to, ale pro nás ostatní je to vítaná pomoc při páčkování.
timi píše: ailerot > rudder, což jsou křidélka do směrovky.
TERAZKY píše:Ešte doplním, pozor na aktívny mix K+S. Pred výkrutom vypínať![]()
![]()
Inak je S v opačnej pozícii a výkrut je brutál sud, často až do zeme...
Doktor píše:>timi
Já mam tenhle mix i na některejch motorákách! U větroně to beru jako samozřejmost pro letovej režim termika!
Tak a teď sem v Lacových očích kles na to nejhlubší dno!
A beru zpět že mix směrovka-křidélka je blbost. On se skutečně používá třeba na akrobatech.
Doktor píše:>timi
Já mam tenhle mix i na některejch motorákách! U větroně to beru jako samozřejmost pro letovej režim termika!
Tak a teď sem v Lacových očích kles na to nejhlubší dno!
A beru zpět že mix směrovka-křidélka je blbost. On se skutečně používá třeba na akrobatech.
Doktor píše:***Ne e***!
PiNa píše:Tenhle mix se používá většinou jenom v režimu termika a jeho smyslem je snadnější zalétnutí ploché zatáčky ve stoupáku. Kdo umí, může samozřejmě létat bez mixu a
jde to, ale pro nás ostatní je to vítaná pomoc při páčkování.
LV píše:Doktor píše:***Ne e***!
Na akrobaty je ešte dobrý mix Výškovka - Podvozok
timi píše:Mám nastaveno, že když pohnu kniplem pro křidélka, tak po dobu klopení se mi aktivuje směrovka stočí i ocas.