S BAKS 200 EPP

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pje81

S BAKS 200 EPP

#1 Příspěvek od pje81 »

Zdravím,stavím tenhle model s osazením akku 11,1V 2200mAh,regl 40 A,motor RAY CD 3536/05 400W,mám vrtule APC 9x6 a 11x3.8 zajímalo by mě která bude vhodnější,konečná váha modelu bude odhadem někde pod 1kg
Naposledy upravil(a) pje81 dne stř 01.08.2012 17:41, celkem upraveno 1 x.
Earl
Kontaktovat uživatele:

Re: S BAKS 200 EPP kterou vrtuli

#2 Příspěvek od Earl »

Určitě bude vhodnější 9x6 APC E. Tyhle motory Ray nic moc kolega ho má a neskutečně mu koktá na plný plyn. Zkouší různé regulátory a časování, ale bez uspěchu. Znám tyhle motory spíš pod názvem RCTimer, ale to je čína. Ray je Pelikán a to je úplně jiná kvalita :lol: :lol: :lol:
Přílohy
rctimer.jpg
mb

Re: S BAKS 200 EPP kterou vrtuli

#3 Příspěvek od mb »

Earl píše:Tyhle motory Ray nic moc kolega ho má a neskutečně mu koktá na plný plyn. Znám tyhle motory spíš pod názvem RCTimer, ale to je čína. Ray je Pelikán a to je úplně jiná kvalita :lol: :lol: :lol:

RAY a aj RC Timer je síce Čína, ale RC Timer je v porovnaní k motorom RAY ako AUDI k Fábií. Mám a aj používam v lietadlách 2 motory RC Timer - a aj "kvalitou" spracovania, výsledkami pri meraniach a aj kultivovanejším chodom o dosť predčia motory RAY (a aj niektoré "ospevované" motory Turnigy-SK a im podobné).
SVK 34-12
pje81

Re: S BAKS 200 EPP

#4 Příspěvek od pje81 »

jestli sem to dobře pochopil tak ten motor RAY zahodit a koupit za x tisíc motor na kterém je nejdražší ten nápis výrobce nebo co to je.
na rekreační lítání snad vydrží,samozřejmě to vyzkouším než pude do luftu.
když sem byl v obchodě tak sem měl omezenej rozpočet,vybral sem tohle letadlo a k němu komplet vybavení.
ted už ho mám i namontovanej aj přes to že má ten kříž na uchycení větší než by měl tak dva šrouby drží v poho a dva vyšli ke kraji té plochy na montáž.
marně se už nějakou dobu snažím najít nějakého modeláře v okolí co by mě poradil a když je pěkně tak skočím do auta s tím že se podívám na nějaké letiště a tam mě někdo poradí ale ať přijedu na jakékoliv tak tam není ani noha.
o letadlech vím kuloví a tak se musím pokusit jak s helinama pokus omyl nic jiního nezbívá.
mám už dvě letadla složení ale bojím se je jít sám zalítnout,bylo by to nepříjemní je hned rozmontovat o zem.

EDIT:a co přesně znamená to koktání motoru,to jako že vynechává,zadrhává se nebo nezvládá vysoký otáčky?
pje81

#5 Příspěvek od pje81 »

mohl by mě někdo prosím poradit jak namontovat vrtulu APC 9x6 kterou mám na kleštinovím unašeči MP JET pro hřídel 4mm na motor RAY CD 3536/05 který má hřídel se závitem podle papírů 4mm ale ve skutečnosti je to 3.8 a i přes pořádní dotažení unašeč z hřídele padá (je tam vůle).
už si nevím rady a nejhorší je že ten motor mám namontovaní v letadle.
jediní co mě napadlo tak převrtat vrtuli GWS 1047 co tu mám a uchytit matičkama ale zdá se mě moc měká a aj by se za letu prohýbala a jestli by nepraskla.

EDIT:tenhle problém vznikl tím že jsem do obchodu jel podruhé a vzal zmínění motor sebou a řekl prodavači at mě to skombinuje tak aby to padlo,tam mě dal ten unašeč že prej se dá dát i na hřídel se závitem,tak sem byl spokojení že to pude namontovat,no a první problém byl že sem musel převrtat vrtulu abych ji dostal na unašeč(jak sem zjistil běžná věc).
následně sem skoro dodělal letadlo a namontoval motor,drží na zalepeních hmoždinkách a když sem se dostal k montáži unašeče s vrtulí tak sem dal vrtulu na unašeč a ten nasadil na hřídel a pořádně dotáhl a i dotažení unašeč šel z hřídele lehce sundat.
no a teď nevím jakou vrtulu tam mám dat a jak přimontovat aby mohlo letadlo do vzduchu.
pje81

#6 Příspěvek od pje81 »

hmm tak budu muset sehnat tu APC 9x6e,je k ní podle obrázku pět vymezovacích kroužků a né jen dva jak mě prodali,ale stejně by mě zajímalo proč těch pět kroužků není ke každé vrtuly.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“