Manzelka vs. Heli

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
chastra
Kontaktovat uživatele:

Re: Manzelka vs. Heli

#16 Příspěvek od chastra »

Hele muže mi někdo vysvětlit, co se radikalizací vyřešilo rozumně za problém? Pokud vim, tak se akorát vystříleji a poražení jsou oba. Tvůj případ spíše zavání dlouho neřešenými problémy nebo chyby v komunikaci. Další možnost je, že je ta tvoje tak trochu hysterka, ale to se do jisté míry dá také řešiti @Pkotatko :-D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

No s hysterkou nebo stihackou a nebo s hybridni hysterickou stihackou toho moc nesvede, dost mozna ze nepomuze ani pomoc odborniku, protoze z dlouhodobeho hlediska je to neudrzitelne. Ale jak uz sem psal, kdo vi co vsechno za tim stoji :) Nak
Kovboj

#18 Příspěvek od Kovboj »

IgorGSM píše:Poradte co by ste robili na mojom mieste. Ja sa nechcem vzdat ani heli ale ani manzelky a deti.

Podle mě to chce vyřešit priority. Za mě - ať je jakýkoliv koniček jakkoliv skvělý tak by nikdy neměl být na úrovni manželky a dětí. To říkám i přesto že mě obchod živí.

A do stádia ultimáta se to těžko dostalo ze dne na den, musel tam být nějaký vývoj kdy se to pomalu hrotilo ale nijak se to neřešilo. Konkrétní radu ale nemám - já v takové situaci nikdy nebyl a doufám že se do ní ani nedostanu.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Howking »

TYP FOTBALISTA
Za lásku bych dal život, ale za svobodu bych obětoval i lásku.
Sandor Petöfi
N
emohu nezačít všeobecně známou věcí, která je ale pro ženské myšlení natolik typická, že si zaslouží i zde být uvedena. Jde o známý fenomén "fotbalisty" který se vyskytuje ve stovkách obdobných případů. Jak známo, muži podnikaví, hraví nebo ti, kteří mají záliby a koníčky, jsou všeobecně přitažlivější než bezbarví ňoumové. Dokáží-li navíc ještě v něčem vyniknout, jsou pro ženy přitažlivější o to více. Náš modelový fotbalista se stal předmětem obdivu jeho budoucí ženy, neboť měl atraktivní náplň svého volného času, bariéry mu tleskaly, měl sportem vypracovanou postavu, zkrátka jeho žena by o něho ztěží projevila zájem, kdyby fotbal nehrál. Po svatbě ovšem jí začne fotbal lézt na nervy. "Ten můj je furt v tahu, na všechno jsem sama, zápasy, tréninky, oslavy... " Takto a podobně mu začne vyčítat jeho zálibu. Tím nutně dovede jejich vztah na rozcestí:
a) Fotbalista se nechá znechutit a řekne si: "Ať mám doma klid, než bych se s ni hádal, to raději nechám fotbalu." Necháním fotbalu však zrušil i důvod, proč ho měla manželka ráda. Přestal provozovat to, co ji k němu přitahovalo, netleskají mu už bariéry, stal se z něho pecivál a manželka ho přestává milovat a hledá někoho jiného, kdo jí je schopen zaimponovat.
Ve verzi b) se chlap zatvrdí, fotbalu se nevzdá, na vysoké procento mu manželka neodejde, ale bude držkovat, bude nespokojená, zlá, bude na fotbal nevražit.
Všimněme si, že jak ve verzi a), tak ve verzi b) nemá chlap šanci s ženou kloudně vyjít. Ta se mu bude snažit podsunout tzv. kompromisní verzi, ve které by mohl hrát fotbal, ale omezeně, s ohledem na ni a na rodinu. To je samozřejmě holý nesmysl. Fotbalista přeci nemůže přijít za trenérem a říci mu, že trénovat bude jenom ve středu a hrát bude jen zápasy doma. Navíc sport je charakteristický tím, že každý se chce zlepšovat, dokázat něco víc, vyhrát, postoupit, a to na jakékoliv úrovni. Takže neobstojí ani: "To musíš hrát divizi v Hradci? Jako by ti nestačilo hrát tady v Kotěhůlkách okresní přebor".
Přitom žena věděla, koho si bere, do čeho jde, co ji s fotbalistou čeká. Proč jí jde na nervy, co jí před nedávném imponovalo, proč je nespokojená, ať chlap fotbal hraje či nikoliv, to nikdo nevysvětlí. Je to jeden z mnoha schizofrenních projevů ženského nitra, se kterým se nedá nic dělat. Snad jen poradit chlapům, aby se svých zálib nevzdávali, neboť vzdají-li se jich, bude to ještě horší.

RNDr. Josef HAUSMANN, CSc.
--------------------------------------
více tady:
Základy mužského šovinismu.DOC
(286.5 KiB) Staženo 77 x
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Milan Nes »

nejsem zenatej ... zatim ale uz se mi to taky blizi, ale podobne veci sem v tom mnohaletem stavu resil taky a mam par kamaradu co to resili jako ty i s detma

jedina zkusenost, kterou sem od nich ziskal je ta, ze vsichni, kteri radikalne na ukor prace a rodiny zahodili vse ostatni lituji a znova by do toho nesli,

ALE zejmena te prace ... taky je varianta se uskromnit, nemakat 12 ky a usporeny cas venovat rodine plus konickum ...

ono jestli ta zenska je doma s detma celej den a prijdes v osum, deti das do postele a rozvalis se popravu strhanej z
prace a o vikendu ses znicenej z tejdne z prace, sobotu ses nepouzitelnej a ses rad ze se dostanes na 3 hodky litat,
tak se ty zensky clovek ani nemuze divit ... pro ni je to tak, ze by si pak chtela nejak uzit i ona, jinak ....

zase jina strana mince je tvuj pohled ... ty dres jak hovano a chces si pak odpocinout a budme uprimni, kdyz v praci nam do hlavy nekdo 12 hodin rve sracky a resime stresove problemy s velkou osobni zodpovednosti, tak sme radi pak za klid a pohodu a tech par hodin litani s modelem nam alespon prijemne vymeje hlavu ....

ono bych nejen zaradil do bilance vyskrtnuti konicku, co nema smysl protoze pak se z toho pos ....
ale uvazoval bych i o praci ,,,

muj dobrej kamarad mne vlastne zachranil od slozeni tim, ze mi rek at si proste nad vsim v klidu sednu, napisu si tabulku a ohodnotim si vse co delam, co mi to dava, co mi to bere a jak pokracovat dal ...

v jednu chvili sem ja sam veskerej volnej cas venoval pritelkyni (pravda takova ze v tydnu sem na ni nemel cas a vecer radsi chvili modelaril) a prisel sem si jak je hrozne narocna, pak sem si ale uvedomil, ze 16 hodin makam (skola plus prace), 5,6 spim a 2,3 ma ona v tydnu (jen nekdy a vetsinou spis ne) nebo nic ze nejsme spolu a o vikendu
chci jeden den na svuj klid a jeden den s ni ... nebo sem i o vikendu makal ....
nebo ji dal dva a byl znicenej, ze sem si nic sam neuzil ... tohleje cesta do pekla

takze bych urcite se i za myslel nad prvotni veci a to tou praci ...

ja za sebe mohu rict, ze jsem praci radikalne omezil a vetsinou mi prace nebere vic jak 10 hodin denne, 16 ky uz jenom vyjimecne a razem se cloveku zije o dost lip ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

Hlavní problém je v tom, že žena si před svatbou myslí, že po ní se chlap změní. A on nezmění. No a chlap si myslí, že se jeho baba po svadbě nezmění. A ona se změní...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Milan Nes »

zdzd píše:Hlavní problém je v tom, že žena si před svatbou myslí, že po ní se chlap změní. A on nezmění. No a chlap si myslí, že se jeho baba po svadbě nezmění. A ona se změní...

:lol:

myslim si ze tohle plati o vstazich obecne ... nejen svatbou

a jeste horsi je kdyz se zmeni oba :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

No, rada omezit praci je hezka, ale ne vzdy jednoduse uskutecnitelna.
Ja treba mam pracovni dobu v tydnu od 7 do 18 a v sobotu od 7 do 13hod. Ale i tak to jde. Staci i hodka denne si treba sednout, popovidat, dat si spolu sklenicku. Musi se chtit. Driv jsem byl okolo 150ti dnu v roce pracovne mimo republiku. Po tydnu, dvou, trech. A pak samozrejmne prijel nadrzenej na litani. Do toho maly syn co se zase tesil na tatu a manzelka jestli si nekam nevyrazime....
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Standapass »

Nazdárek. Základem všeho je komunikace. Pak je potřeba slevit od svých nároků a musí se najít vzájemná tolerance. Né vždy to jde , ale jen tak to může fungovat. S :wink:
HTC evo3d
Allania
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Allania »

Mám opačný problém. Jsem žena - modelářka a zatím každý přítel mi bránil v mém koníčku. Doma nadává na letadla, že jsme jak v muzeu a místo obrazů mi doma visí letadla. A teď - neumím si vůbec představit, že budu mít děti, budu doma zapřažená u podělaných plen, uřvaných mimin a neustále stát u plotny nebo žehlícího prkna a při tom všem si najdu ještě čas na stavbu nového akrobata na následující sezonu. Modelařím od svého dětství a jak jsem to teď spočítala, tak je to celkem už 15 let. A teď, chlape, raď. Jelikož ženský rodí děti, tak neustále poslouchám, kdy už to dítě budu mít i já. A já zas nechci skončit jako uštvaná matka, ale svého koníčku se prostě nevzdám nikdy.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pkotatko »

Je to o prioritach a ty se meni s vekem. Nejdriv si clovek hraje, pak se stara o novou generaci a pak si zase hraje. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
chastra
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od chastra »

Allania píše:Mám opačný problém. Jsem žena - modelářka a zatím každý přítel mi bránil v mém koníčku. Doma nadává na letadla, že jsme jak v muzeu a místo obrazů mi doma visí letadla. A teď - neumím si vůbec představit, že budu mít děti, budu doma zapřažená u podělaných plen, uřvaných mimin a neustále stát u plotny nebo žehlícího prkna a při tom všem si najdu ještě čas na stavbu nového akrobata na následující sezonu. Modelařím od svého dětství a jak jsem to teď spočítala, tak je to celkem už 15 let. A teď, chlape, raď. Jelikož ženský rodí děti, tak neustále poslouchám, kdy už to dítě budu mít i já. A já zas nechci skončit jako uštvaná matka, ale svého koníčku se prostě nevzdám nikdy.

Najdi si modeláře a vyřeší to tvůj první problém. Při starání o děti stav ARF modely, který nezaberou tolik času. Každej má nastavený jinak hodinky. Na někoho reprodukce přijde na jiného nee, to bych neřešil to ukáže čas.

P.S.: Doufám, že si z nás neděláš srandu :-D
Howking
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Howking »

Allania píše:Mám opačný problém. Jsem žena - modelářka a zatím každý přítel mi bránil v mém koníčku.
- no jasně. Není to výhradně ženské nutící muži "rodinné priority" a muži cítící se omezování. Vždy je to především o partnerství dvou, z nichž jeden program má a druhý ho nutí být účasten svého "neprogramu", neschopen najít si program vlastní nebo zapojit se do programu jeho. Nejde o to, že by někdo zanedbával rodinu, na modelařinu se i při rodině čas vždy najde. Neboj, až budeš mít děti, tak je to extrémně omezující jen ze začátku a omezuje to oba, pak není problém děti sebou vzít na pole a užít si lítání s nimi. A hlot místo vykecávání a drbání s kámoškami ve volných chvílích v domácnosti budeš lepit letadla. Pokud si najdeš chlapa, kterému zájmy rovněž nejsou cizí, tak jistě bude vědět jaké to je, omezit se v nich a nebude omezovat ani tebe.

Já bych chtěl vidět, co by manželka zakladatele vlákna po něm v nabytém čase bez fitka a helin chtěla - procházky ve dvou po pískovištích a drbání o sousedkách? Nevěřím že on rodinu nějak zanedbává, spíš se baba nudí a závidí jeho program.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
FlyBear

#29 Příspěvek od FlyBear »

Howking píše:Já bych chtěl vidět, co by manželka zakladatele vlákna po něm v nabytém čase bez fitka a helin chtěla...

Chápu že bys chtěl, protože kdybys to věděl, nebyl bys sám :mrgreen:
Sorry, ale tohle na smeč přímo nabíhalo :)

Howking píše:Nevěřím že on rodinu nějak zanedbává, spíš se baba nudí a závidí jeho program.

No, já sice tazatele osobně neznám, ale po přečtení příspěvku bych si troufnul říct, že to zanedbávání je tam naprosto zřejmé. Pokud někdo celý pracovní týden maká až do večera a pak oba víkendové dny chodí lítat, moc času mu nezbývá a nutně zanedbávat musí. Navíc ukazuje, že se je schopen uvolnit trochu z práce - ovšem jen a pouze proto, aby šel sám do fitka. Tohle není pro partnerský vztah dobré.

Pokud chce IgorGSM vztah zachránit, musí se opravdu stát sám partnerem. Neumím se tu ale rozepisovat s nějakými návody či zaručenými recepty. Doporučoval bych sledovat linii, kterou tu naznačil třeba pkotatko.

Ovšem taky je možné, že už je pozdě. Chlapi mají pravdu, že rozumná ženská jen tak neodejde do neznáma se dvěmi dětmi na krku. Říká se, že chlap odchází od někoho, ale ženská odchází k někomu. Ona už možná má kam jít a tohle je jen poslední zoufalý pokus to neudělat (nebo, hůř, už to není ani pokus, ale jen závěrečné gesto "na ospravedlnění se").
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

Howking píše:Nevěřím že on rodinu nějak zanedbává, spíš se baba nudí a závidí jeho program.

Toť otázka za 100...

Představ si, že jsi ženská a někoho jsi si vzal, protože ti s ním bylo dobře.

Jenže najednou si doma ukotvený u děcek, pleny, vaření, běháš celý den jako pako a ostatni podněty nulové. Celý den se těšíš až přijde chlap, že uslyšíš jiné slovo než ham, ham a búúú, bééé. On přijde, hladový a nasratý z práce. Prohlásí, že má pravo se odreagovat. Nažere se a zdechne. Když už odejde z práce dřív, tak ne kvůli tobě, ale kvůli pitomému fitku. Tak to jde celý týden. Přijde víkend, snad příležitost dát řeč a udělat něco spolu. Chlap se nažere, prohlásí, že míé konečně chvilku na kamarády a vždycky na půl dne zmizí...

Nic moc lákavá představa.

Nějakou dobu to vydržíš. Pak si spočítáš, že ho živého vidíš tak osm hodin týdně a to ještě hudrá, že má být někde jinde, že on ti dává prachy a ty máš držet krok a hubu. To už je jen kousek k nápadü, že rozvod je ideální řešení. U vidíte se míň, nebudeš muset poslouchat blbé řeči, budeš pánem svého programu a prachy bude muset posílat stejně.

BTW: Kdyby se chtěla rozvést, tak tu žádost podala. Pokud jen mává papírem, je to asi zoufalý pokus upozornit na to, že něco neštymuje.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“