N.H.L. Brno II

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
jemo

Re: N.H.L. Brno II

#46 Příspěvek od jemo »

Digis píše:Věřím, že to má krásný zvuk, ale my jsme elektrikáři. Nic smradlavýho se nám nelíbí :lol:

Trocha faktů odpozorovaných v oblasti modelářského pohonu:
- přeměna spalovacího motoru na motor elektrický nebyla ještě nikdy pozorována
- přeměna elektrického na motor spalovací je dokumentována poměrně často

tož tak...

@Standa:
jelikož se u mě v pátek a o víkendu opakuje situace z minulého týdne, tož moje odpověď je stejná jako minule: "možná se zastavím"
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Standapass »

šakale stavíš se v pátek na halu?? Stále nevíme s kým máme tu čest. S :wink:
HTC evo3d
Digis
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Digis »

jemo píše:
Digis píše:Věřím, že to má krásný zvuk, ale my jsme elektrikáři. Nic smradlavýho se nám nelíbí :lol:

Trocha faktů odpozorovaných v oblasti modelářského pohonu:
- přeměna spalovacího motoru na motor elektrický nebyla ještě nikdy pozorována
- přeměna elektrického na motor spalovací je dokumentována poměrně často

Trocha faktů odpozorovaných z života kolem modelářů :lol:

Je to smradlavý, obtěžuje to okolí proto na to musí být letiště někde dál od domů, doma to musíš skladovat v neobydlené části jak letadlo tak palivo. Když to na letišti nastartuješ a zahříváš, tak ostatní mají po debatě a neslyší nic, přece jen to je spalovák a často se do toho vrtá a seřizuje, protože to netáhne, vynechává apod, kape z toho sajrajt. Prostě to má pro mě všechny zápory.

Nic méně se nebudu hádat, že to je klasika, má to svoje kouzlo, ale lítat s tím někdo z nás tak bude mít neustálý peklo a navíc do školky se spalovákem ani nesmí.
Tak že pokud máš přístup na takové letiště, doma máš modelářskou dílnu kde můžeš všechno mít, nevadí ti, že můžeš lítat jen na letišti, protože to je hlučný a obtěžuje to, libuješ si v tom smrádku tak proč ne. :wink:
jemo

#49 Příspěvek od jemo »

@Digis: Ok, neber to jako konfrontaci (věčný spor elekro/spalovák),
znám oba pohledy bo provozuju oboje, každý druh pohonu má své opodstatnění, a taky výhody a nevýhody
je prostě věc každého co je mu blízké, a chápu i ty co si postaví 3metrovku WWI na elektriku a pak do toho cpou reprobedny zesilovače a generátory zvuku aby to správně vrčelo
paveld

#50 Příspěvek od paveld »

Máš pravdu. Ale Digis zřejmě spalovací motory v eroplánu nikdy neměl, pročež na ně pohlíží opravdu jen a jen z pozice toho obtěžovaného hlukem a smradem během létání
či skladování. Má samozřejmě z dnešního pohledu názor zcela pochopitelný. Sám jsem od spalovacích modelů kdysi upustil právě kvůli zápachu z paliva při skladování.
A pohoda tichého elektroletu má také své kouzlo. Pokud ale má modelář odpovídající zázemí, partu podobných kolegů a plochu vhodnou pro létání se spalováky, lze mu jen závidět.
paveld

#51 Příspěvek od paveld »

Standapass píše:šakale stavíš se v pátek na halu?? Stále nevíme s kým máme tu čest. S :wink:

Tý jó, třebas je Šakal krásná ženská :lol:
Digis
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Digis »

Nevydržel jsem a v tak krásným počasí jsem jel do školky. Ještě že to mám tak blízko. Vzal jsem si Beavera první start v pohodě ale pořád se to točilo doprava, tak jsem po minutě přistál a trochu trimoval, startuju, ale asi 2m nad zemí se to zase točí doprava a mě se to moc nelíbilo, tak jsem rychle přistál a když jdu k letadlu vidím, že levé kolo šmatlá. Příjdu blíž a koukám, že se mi povolila matička od kola a kolo tam drželo jel tak silou vůle, ještě štestí, že jsem přistál, kdybych letěl dál ztratil bych kolo a to přistání na jedno by nebylo nic moc. Chyby byla u mne, věděl jsem o tom, že tam mám krátký šroubek, ale zapoměl jsem ho vyměnit. Tak jsem to po minutě letu sbalil a jel domů. Ale v celku. :) Až když jsem vyjel na silnici, tak jsem si uvědomil, že mám v kufru Kubu a mohl jsem odlítat 5 baterek

Stejně se mi ale zdá, že ten Bobr nějak málo tahá, motoru je dost, utáhne letadla o kilo těžší, vrtule je taky velká, 13x8 když jsem pročítal zahraniční fóra tak lítají s 12x6" nebo 13x6,5" a zdá se mě , že ta akcelerace při přidání plynu je větší.
šakal

#53 Příspěvek od šakal »

Standapass píše:šakale stavíš se v pátek na halu?? Stále nevíme s kým máme tu čest. S :wink:

Stando,určitě se stavím,jen nevím kdy a hala je předpokládám SOKOL Kounicova? Martin
DX6i----MINI TITAN e325,F/A -18 Hornet,EDGE 540t blue,Sbach 342 red/black,
baui

#54 Příspěvek od baui »

Dobře, že jsi přistál, Radku ;) Ještě jsem ho neviděl na živo, ale motor bych u éra z padesátých moc nedusil, přece jen je to už trochu maketa. Ladnější let Beaverovi sluší :)

Martine, je to tak, ale nikomu to něříkej :lol:

A v pátek to mooožná poletí :P
2012-08-15-662.jpg
Tom
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Standapass »

[quote="baui"]Dobře, že jsi přistál, Radku ;) Ještě jsem ho neviděl na živo, ale motor bych u éra z padesátých moc nedusil, přece jen je to už trochu maketa. Ladnější let Beaverovi sluší :)

2012-08-15-662.jpg
[/
oóóóóóóó Clik ??? tak to né To dáme grupáč . Do toho jdu.šakale Zavolej mi na domluvu. tel SZ Ale Tom má pravdu. Chlapi co má Jemo za letadlo ??? Já si nemohu za prase vzpomět. S..
HTC evo3d
jemo

#56 Příspěvek od jemo »

Standapass píše:Chlapi co má Jemo za letadlo ??? Já si nemohu za prase vzpomět. S..

Jak, kde, proč, co za letadlo ? Jako halové ?
Tak to je prosím pěkně tato žabička zelená: http://www.horejsi.cz/Pages/DetailProdu ... cislo=1535
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Standapass »

jóó jo Breeze PRO je to. šakale sorač za zmatenou mluvu. Jsem trochu společenky indisponován. :mrgreen: A to jdu ještě do háčka. :| Ale v pátek bude lépe. S :wink:
HTC evo3d
Digis
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Digis »

Kluci mám dotaz k Zoomovi, je tam 25 cm dlouhej hranolek. V návodu to není moc dobře jasný, kam s ním. Je to na spojení dvou stran výškovky, kvůli pohybu servem, protože když tahám za servo tak se strana ze servem pohybuje a ta druhá podstatně méně.
paveld

#59 Příspěvek od paveld »

To Digitalis :D
Je to výztuha (spojení) levé a pravé poloviny neděleného výškového kormidla - pravděpodobně smrček 3x5mm. Měla by být připravená drážka ve výšk. kormidle. Je to v návodu. Vezmu ZOOMajzla v sobotu do Jeslí....
paveld

#60 Příspěvek od paveld »

baui píše:Dobře, že jsi přistál, Radku ;) Ještě jsem ho neviděl na živo, ale motor bych u éra z padesátých moc nedusil, přece jen je to už trochu maketa. Ladnější let Beaverovi sluší :)

2012-08-15-662.jpg

Jůůůů, to bude nádhera :P :P :P
Zamčeno

Zpět na „Kluby“