Lynx E (DS model) vs. ION PRO+

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Lynx E (DS model) vs. ION PRO+

#46 Příspěvek od Milan Nes »

jinak kamaradovi se na svahu stalo ze dal nechtene toutch and go a vyjely mu kridla ven ...
kdyz by mel fix tak dolital, takhle dal jeste jeden okruh a mel sanci s tim neco udelat

jako treba u celouhliku bych dva fixi dal, tam se nic nehne a kdyz hne tak uz je to jedno :)
ale takhle to resim taky radsi jeden fix a jeden volnej
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
RomanSadilek

#47 Příspěvek od RomanSadilek »

Milan Nes píše:jinak kamaradovi se na svahu stalo ze dal nechtene toutch and go a vyjely mu kridla ven ...
kdyz by mel fix tak dolital, takhle dal jeste jeden okruh a mel sanci s tim neco udelat

jako treba u celouhliku bych dva fixi dal, tam se nic nehne a kdyz hne tak uz je to jedno :)
ale takhle to resim taky radsi jeden fix a jeden volnej

:lol: zatím se mi nezadařilo, vida další rozumný důvod.
timi

#48 Příspěvek od timi »

Doktore, si tu někde? Help me pls. :-)
Ty máš dobře zmáklou teorii a DC...

Nyní mám pro lynxe již koupený prakticky totožný pohon s modelem od m2 na rcalbu.com.
Přemýšlel jsem jestli a jak by se to dalo odlehčit.
Vypsal si do excelu váhy 40C aku pro 3 a 4s v kapacitách od 2200 do 2650 (modré turnigy)
Váhu rx aku a reglů TPlush, SatriaBasic, a Castle v rozmezí 60 - 100A.
Jelikož se do teď bráním někajý samostatným BEC zažízením, zachoval bych ty 1100mAh LiFe (64g).
No a spustil DriveCalculator.exe ve kterém je celá řada AXI.

Koukám, že bych asi neměl jít pod váhu 150g, aby v motoru mohl téci proud pro svižnější let.
Pro 4 článek otáčky okolo 800. Pro 3 článek otáčky až k 1500.

Jako jediné levnější řešení mi vychází motor 2820/8 s vrtulí 10x7 a zbytek použít co mám doma. (3s2200,60-100regl a rx life) Jenže si nejsem jistej jestli kvůli 170g ušetřené váhy se vzdávat funkčního a ověřenýho pohonu.
Navíc se mi to nezdá, že by to ve skutečnosti bylo vhodné řešení, ta vrtule je nějaká malá...
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Doktor »

timi píše:Doktore, si tu někde? Help me pls. :-)

To víš že jóóó. :D
timi píše:Jako jediné levnější řešení mi vychází motor 2820/8 s vrtulí 10x7 a zbytek použít co mám doma. (3s2200,60-100regl a rx life)

Použitelný by to snad bylo.
timi píše:Jenže si nejsem jistej jestli kvůli 170g ušetřené váhy se vzdávat funkčního a ověřenýho pohonu.

Ušetřenejch 170g u 2m éra až tolik zase asi znát nebude. Na dynamice pohonu to ale bude znát citelně. Navíc to má "štelovací" celou odtokovku, tak nemůže být problém si do termiky těžší model pěkně zabrzdit.

P.S.: Jestli nechceš mít dva podobné modely (Ion; Lynx), tak to zkus trochu jinak. Naložit Lynxe aku s více S. Nevim kolik se do něj vejde, ale s Gs3025-10 máš potenciál klidně na 6S. Tam už by to mohlo jít příkonem někam na 1,8-1,9kW zcela bez problému. To by si Lynx jenom pískal! :)
timi

#50 Příspěvek od timi »

Už sem to vymyslel jinak. Vytáhl sem z FunKiba, který ještě nikdy neletěl, AXI 2814/16 GOLD LINE. Aku použiji 3s2200. Regl dám jen plush 40. A zachovám přijímačovky. Počítal sem váhu a měl bych se vejít do 1450g, spíš méně. Uvidím jak mě pomalej pohon bude bavit a pak se rozhodnu co dál.
Jinak Díky.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Doktor »

timi píše:AXI 2814/16 GOLD LINE. Aku použiji 3s2200. Regl dám jen plush 40. A zachovám přijímačovky. Uvidím jak mě pomalej pohon bude bavit a pak se rozhodnu co dál.
Jinak Díky.

S tímhle pohonem bych si asi při lítání vyrval všechny vlasy nudou! :mrgreen:
Nakonec ale proč ne. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Abu »

Doktor píše:S tímhle pohonem bych si asi při lítání vyrval všechny vlasy nudou! :mrgreen:
Nakonec ale proč ne. :wink:

:D :D
Neni to tak davno, co sis zrovna ty tukal na celo a proc prej strkame do tech svejch ostepu ty strasny kilowatty.... ale chapu to, jak to clovek jednou zkusi, tak si rychle zvykne.
Vsechno ma neco do sebe, ja si treba posledni dobou nejlip zalitam s 2.5m Etalonem s pohonem 135W. Jasne ze se to plazi nahoru jen nejakych 5-6m/s, ale aspon se pak o to vic snazim najit termiku. A hodina ve vzduchu na jednu baterku je minimum. :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Doktor »

>Abu
Jj. Doba kdy mi stačilo 350W příkonu na větroně 1,8kg je už asi nenávratně v ..... :( :). S jídlem prostě roste chuť.
Na druhou stranu zase nejsem extrémista kterej by chtěl přemotorovat nějakýho papíráka. Každej model má svoji letovou charakteristiku a pevnostní limit, tak je vhodné tomu pohon přispůsobit.

P.S.: A Lynx je na tom ohledně limitů asi dobře! :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Abu »

Jojo, Lynx je dobrej.
Kdybych se ja dostal do podobny situace jako Timi, tak bych asi prodal IONa, Lynxe omotoroval zhruba na 1kW a k tomu si poridil neco lehkyho zhruba 2.2 - 2.8m do klidnyho povetri.
timi

#55 Příspěvek od timi »

Zajímavá myšlenka. Neumím prodávat starý použitý věci. Nevím co si za ně říci, aby mi to nebylo blbý. ION byl bouranej a jelikož nekoukám na vzhled tak sem se s povrchovou úpravou vůbec nedělal.

Nechodím létat na žádná modelářsky udržovaná místa, takže přistávám na to co kde vyroste. Proto bych asi nemohl mít nic potaženýho folií. Měl jsem dva modely a u obou žehlil záplaty.

Máš namysli nějakej konkrétní model této velikosti?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Abu »

Doporucit si troufnu jedine to s cim sam litam - Etalon od Leose Svobody (mam verzi zvetsenou na 2,5m, nevim jestli ji ma na webu, ale na prani ji bezproblemu vyrobi, uz jich lita po Cechach vic).

Spatny pry neni ani Cumulus od Reicharda, ale ten bude asi o trochu drazsi a mene bytelny (je to precejen uz ultralehky zavodni special a je potazen balzou a ne dyhou jako Etalon).
Nebo potom modely od polskeho ArtHobby, treba Castor 2.5m,.....
timi

#57 Příspěvek od timi »

OK, díky za tipy. Jsem rád, že konečně začal častěji létat. Tak se ještě trochu vylétám s tím co mám a mezi tím budu přemýšlet co dál. Není to tolik let co jsem říkal, větroně nikdy. Pak tedy ano, ale jen protože létají rychle a nevadí jim vítr. Teď už zase lítám pomaleji a výš a rychlost mě tolik neba. Všechny ty zkušenosti stojí dost peněz. Doma se mi válí mnoho motorů a dost letadel. Zase mě netrápí když něco rozbiju, páč mám pořád s čím létat:-)
tomashr

#58 Příspěvek od tomashr »

Abu píše:Doporucit si troufnu jedine to s cim sam litam - Etalon od Leose Svobody (mam verzi zvetsenou na 2,5m, nevim jestli ji ma na webu, ale na prani ji bezproblemu vyrobi, uz jich lita po Cechach vic).

Spatny pry neni ani Cumulus od Reicharda, ale ten bude asi o trochu drazsi a mene bytelny (je to precejen uz ultralehky zavodni special a je potazen balzou a ne dyhou jako Etalon).
Nebo potom modely od polskeho ArtHobby, treba Castor 2.5m,.....

Otázka je, zda si není lépe připlatit na něco lehkého ve velikosti nad tři metry... Cirrus vypadá v aktualizované verzi velmi slibně (na základě připomínek ode mne a dalších se už docela znatelně liší od mé recenze v RCM), pod 10 tisíc je i Dragonfly Pro od Valenty, který je mi čím dál tím sympatičtější (má syn), v tomto týdnu pak byl zalétán prototyp od M. Bílka, který by se dal nazvat "velký Daidalos", K. Svoboda slibuje elektroverzi K3000 (http://www.hobbyarena.cz/page2.php ) atd. - vypadá to, že po vzniku F5J se se zajímavými termickými modely docela roztrhl pytel.
timi

#59 Příspěvek od timi »

Milan Nes píše:zasadni otazka, zkousel sis rozhodit zavazi do mist komponent abys to dovazil ?
protoze co si pamatuju tak serva uz osazena mas takze moc moznosti s posunem komponent pak nemas,
zacal bych prave tim a motor zvolil tak, aby to dovazil pri posunu ostatnich komponent max dopredu ...

Tak si měl pravdu Milane. Do váhy rotonu 300 chybí cca 50g a je to těžce znát. Byl bych na váze 1410g i s přijímačovkami, ale nejde to dovážit ani když se všechno naloží do čumáku.
Takže se vrátím asi k původní m2 varianě osazení, které mě už nebude nic víc stát. FunKubik dostane zpět motor a já budu přemýšlet jakým směrem se posunu dál.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Milan Nes »

ok je to rozumne, tak pak to poradne naloz jak to mel M2 (teda to neni poradne ale tak aby to nerozlozilo lynxe :) )

ion podle mne moc prodejnej neni tak si ho nech na blbnuti a treba na zacatky na svahu ve vetsim vetru

a pak jak ti radi Abu tak na termiku nejakou 2,5 metrovku, ten etalon vychazi dobre i cenou
ja sem se koukal na toho Dragona od Valenty, uz par lidi mi ho doporucovalo ale to uz zase je financema jinde :)

mno ... ehm ... ja se ted koukam po Storkovi 3 ce :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Odpovědět

Zpět na „Větroně“