Konverze F3B a F3J na elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
mv

Re: Konverze F3B a F3J na elektro

#286 Příspěvek od mv »

Dzordzik píše:Ahoj, ano, zítra ráno odjíždíme na Donovaly, budeme tam do neděle. Já bohužel bez Dinga :(

No uzite si to, ale podla predpovede to nevyzera bohvie ako.. tento rok sme tam uz 2x prekladali termin sutaze.. nefuka a nefuka :-(
graup15

#287 Příspěvek od graup15 »

coro píše:Čiste prakticky, do motýla sa to asi nedalo natiahnuť origo káblikom rovno od príjmača,... či?
Keď už to je rozobraté, pichol by som tam hroty meráku či ukáže napätie, alebo dokonca aj frekvenciu (pulzy ale to nebude reálne u oboch naraz).
Teda ak tam namiesto nič medzi príjmačom a servami nie je konektor ktorý by stačilo zasunúť.

Serva motýla mají nezkrácený ani jinak upravovaný kablík. Jdou přímo do přijímače.
Takže to co jsi psal můžeš vyloučit.
petrajksner

#288 Příspěvek od petrajksner »

dotaz na graup15
pročítám tohle vlákno a na začátku upozorňuješ na přetěžování NEU 1115/2d/6.7 na provoz na 6s s vrtulí 17/13 při 2.5kW, že se pastorek odlepí. Stává se to na 100% nebo se tomu dá nějak předcházet?
Graf vyčtený z Castlu na první stránce je graf z letu nebo měřený na zemi? Zkoumám jestli mi neměknou baterie, mají cca 20 letů, protože při prvních startech jsem se dostával na cca 130A 2.5kW a po přečtení tohoto vlákna se snažím si stím plynem trochu hrát, že ho nechám rozjet cca 100metů a až pak ho zalomim nahoru, tím si trochu fandím, že by to mohl vydržet. Teď jsem cca do 106A a cca 2.2kW.
Jedná se o model DINGO, takže jak se tu zmiňovala ultra gynda, mohu potvrdit, ikdyž jsem model koupil rozestavěný, vše bylo vymyšleno a připraveno jen to tam namontovat, byl to týden práce.
Jinak ty serva JR HV používám taky všech 6 přímo z lipol přes FUTABA fasst HV a nemám problém, jen furt nepříjemně řvou.
Dzordzik

#289 Příspěvek od Dzordzik »

Kluci, ohledně těch serv. Zatím bych z toho nedělal aféru. Umřela, zatím se neví proč, ale jsou na cestě nové kusy a kromě toho jsem si zapůjčil na testy moc hezká serva MKS DS6100 s titanovými převody. Nejsou sice HV, ale jsou cenově výrazně zajímavější a lehčí než předražené JRka a podle prvního odzkoušení se mi zdá, že mají jemnější chod než JRka a hlavně pořád tak neřvou. Uvidíme až JRka dojdou a zkusím je vedle sebe na stejném RX. Budu je na stole testovat a uvidíme, které se mi budou pozdávat víc. MKSka jsou pocitově hodně silná. Nepodařilo se mi ani na 4,8V v ruce páku pootočit. To co se mi bude zdát víc tam nakonec půjde.
graup15

#290 Příspěvek od graup15 »

petrajksner píše:dotaz na graup15
pročítám tohle vlákno a na začátku upozorňuješ na přetěžování NEU 1115/2d/6.7 na provoz na 6s s vrtulí 17/13 při 2.5kW, že se pastorek odlepí. Stává se to na 100% nebo se tomu dá nějak předcházet?
Graf vyčtený z Castlu na první stránce je graf z letu nebo měřený na zemi? Zkoumám jestli mi neměknou baterie, mají cca 20 letů, protože při prvních startech jsem se dostával na cca 130A 2.5kW a po přečtení tohoto vlákna se snažím si stím plynem trochu hrát, že ho nechám rozjet cca 100metů a až pak ho zalomim nahoru, tím si trochu fandím, že by to mohl vydržet. Teď jsem cca do 106A a cca 2.2kW.
Jedná se o model DINGO, takže jak se tu zmiňovala ultra gynda, mohu potvrdit, ikdyž jsem model koupil rozestavěný, vše bylo vymyšleno a připraveno jen to tam namontovat, byl to týden práce.
Jinak ty serva JR HV používám taky všech 6 přímo z lipol přes FUTABA fasst HV a nemám problém, jen furt nepříjemně řvou.

To že se odlepí pastorek je tak na 50%. Záleží jak dobře dodržela mexičanka u Neu technologický postu.
Pokud se ti neodlepí po púl roce létání..už se neodlepí. Dost důležité je mít rozběh a brzdu tak nějak rozumně :-) Tzn né vše na krev.
Dalibor
cuki
Kontaktovat uživatele:

#291 Příspěvek od cuki »

Valenta Dragon: 2850mm, uhlíkový D-box

Obrázek

Čína: motor Turnigy 3639-750, regl Red Brick 70A, 3s 5000mAh Zippy LiPol, carbon sklopka 15x10
pre "istotu" je odpojeny BEC a elektronika je napajana 5x 4600mAh NiMH Carson.
nejde to "po vrtuli" ale zaber to ma na moje potreby dostacujuci = spokojnost a cena konverzie nepresiahla 100,- EUR

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
- PARK fly - F3J/B/F/K -
komár
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od komár »

cuki píše:Valenta Dragon: 2850mm, uhlíkový D-box

Jaká je výsledná hmotnost a kolik má odběr pohonná jednotka?
--Komár

http://denicek.lmkzdar.cz
cuki
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od cuki »

komár píše:Jaká je výsledná hmotnost a kolik má odběr pohonná jednotka?

Celkova hmotnost je 3060 g.
Bohuzial nemam techniku na to aby som zmeral odber, watty atd atd... takze ten odber fakt netusim ale predpokladam ze bude niekde na urovni 30-40A.
- PARK fly - F3J/B/F/K -
cuki
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od cuki »

záznam z dnešného lietania - zameraný na výšku a rýchlosť
model s daným setupom za 3 minúty nastúpal cca 400m. Rýchlosť takmer 150km/h som ani nečakal, nezdalo sa mi že som model až tak rozbehol :D

Obrázek

Obrázek
- PARK fly - F3J/B/F/K -
belzebub

#295 Příspěvek od belzebub »

Hezký večer,

chtěl bych se zeptat jakým způsobem se zajišťuje pastorek na hřídeli motoru?

Např. sestava převodovka Kontronik a motor Mega

Díky za odpověď.
graup15

#296 Příspěvek od graup15 »

a) odmastit ..dobře!! né technickým benzínem..pak už na to nešmatat rukama..včetně pastorku
b) namatlat do pastorku Loctite 634
c) lehkým kroucením navléct na hřídel motoru
d) setřít ubrouskem vytlačený Loctite
e) nechat vytvrdnout min 48 hodin!!!!
f) přišroubovat lehce přírubu pro motor..upnout do soustruhu a vystředit stovkovými hodinkami na ovalitu ..setina stačí..zero is the best :-) , ale stovka stačí.
g) přišroubovat Kontronik převodovku, s tím že do závitu dát malinkou kapičku modrého Loctite na upevňování závitů..číslo si z hlavy nepamatuji.
h) Používat s rozumem:-)
belzebub

#297 Příspěvek od belzebub »

Dík za návod.

Nemohu ale najít Loctite 634, nikde se nehlásí.

A ještě ten soustruh se bude muset vyřešit.
tomashr

#298 Příspěvek od tomashr »

Já to teda lepím Loctitem 243 - zelený označený jako "hochfest".

Jinak postup od graupa sedí, ještě doplním jedno vylepšení - když nabereš na špičku párátka trochu vazelíny a před lepením napatláš takovou pidihousenku kolem hřídele u ložiska, tak je naprosto vyloučeno zatečení Loctite do ložiska... Přirozeně nesmí přijít nic na lepenou plochu, ale to nebývá problém.
martin z

#299 Příspěvek od martin z »

možná měl na mysli zelený loctite 648? to je tutovka. jinak ten klasika modrej je 243.
PetrD

#300 Příspěvek od PetrD »

Chlapci, trochu to pletete... Loctite 634 vůbec neexistuje a Loctite 243 je modrý na zajištění šroubů.
Na pastorek patří jedině Loctite 648, tak jak píše martin: http://www.dimensor.cz/produkty/lepidla ... 00126.html
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“