Google Sketchup

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lark

Re: Google Sketchup

#151 Příspěvek od Lark »

imagin píše:Zdravim, nejvic casu stravim vzdy s tim nastavit napr. pri skladani dvou dilu do sebe spravny uhel dilu k sobe (napr. dve plochy presne na 90 stupnu). Vim jak se pracuje s otocenim, ale neni zpusob jak jednomu dilu rict, ze jej chci mit s urcitou casti druheho rovnobezne? Treba pomoci voditek? A nebo jednodussi zpusob jak nastavit, ze dil ma lezet presne na ose te a te? (pokud jej neopatrne pretocim?). Pokud mam dil presne na ose a zadam napr otaceni v dane ose o 90° tak je to jasne, ale co kdyz je dil "hnuty" o dva - tri stupne a pak to samozrejme nesedi.
Diky za radu.

Pokud se nemůžeš chytit nějakých hran pro přesné otočení, zadávej úhel numericky (vpravo dole). A když se ti něco nepovede, nesnaž se to opravovat dalším krokem. Nejsnazší je dát Ctrl+Z a udělat to znova. Budeš mít i menší objem dat.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od imagin »

Lark píše:Pokud se nemůžeš chytit nějakých hran pro přesné otočení, zadávej úhel numericky (vpravo dole). A když se ti něco nepovede, nesnaž se to opravovat dalším krokem. Nejsnazší je dát Ctrl+Z a udělat to znova. Budeš mít i menší objem dat.

Diky, jasne to chapu - problem je v tom, ze zadavam numericky uhel, ale to mi rika, ze otocim o dany stupen a ja nevim kolik to je, aby byl dil ve vsech rovinach rovnobezny tak jak potrebuji. Podivej na obrazek a predstav si, ze dil 1 potrebuji mit presne v osach s dilem 2 tak aby mi sednul. Snad se vyjadruji tak, aby bylo jasne o co mi jde ;-). Jinak jak rikas - radeji dam zpet, nez se s tim je..t a cekat, az se kazdy posun ulozi. Prave u zmineneho dilu jsem se vyvztekal, nez jsem si jej usadil protoze zadna hrana neni kolma. Idealni by pro mne bylo zadat napr. rovinu voditkem k dilu 2 na spodek, bok atd. a pak prichytavat dil jedna k danym voditkum. Mozna, ze to jde, ale neprisel jsem jak. Dil jedna a dve maji jak je videt presny vyrezy podelne, ktery musi sedout na motorovy domek a vzhledem, k tomu, ze pak vse domeruji a presouvam upravene dily do druheho otevreneho okna uz jen jako plochy neustale je pretacim a usazuji a fakt mne to dost zdrzuje resit to jakoby "vizualne" a ne systemove.
Přílohy
vyrez.jpg
Naposledy upravil(a) imagin dne pon 13.08.2012 2:15, celkem upraveno 1 x.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Lark

#153 Příspěvek od Lark »

Potom asi jedině moovnout díl do odpovídajícího bodu některého zámku, změřit úhel k dalšímu zámku, pootočit o změřený úhel a to samé udělat v druhé rovině. Pak by to mělo sedět. Případně si udělat pomocné osy.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od jyrry »

Lark píše:.... moovnout díl do odpovídajícího bodu některého zámku, změřit úhel k dalšímu zámku, pootočit o změřený úhel ......

usadim dil na bod zamku, nic nemerim, druhy bod dotocim na odpovidajici bod zamku (chyta se na bod i hranu), predpoklada to ovsem ze zamky spravne sedi s otvory v prepazce. Vyuzivam i rovne plochy uvnitr zamku/diry k rotaci v prislusne ose.
jyrry.webnode.cz
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od petrcorrado »

Při přípravě pro frézování jsem taky měl problém usadit všechny díly do jedné roviny. Po převodu do dxf dwg jsem zjistil, že to je nepodstatný. Protože řezání je ve 2D. Takže se tím už nezabývám. Program řeže skutečný rozměr dílu.
therccustomjets.cz
customwings.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od petr64 »

petrcorrado píše:Dodělávám teď tuhle 39tku. Je 2222 mm dlouhá a bude na 140mm dmychadlo, nebo turbínu. Snad se vejdu do 10kg.

140 mm ? :o kolik to bude žrát Ampér ... předpokládám, že bude tah taky kolem 10kg. El. pohon na 10kg, to se dá poskládat?

Jinak modely v SU máte super zmáknuté.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od petrcorrado »

to Petr64: :) , jo to bych chtěl - 10kg to by bylo žůžo. Nevím kolik to dá, teprve se mi vyrábí prototyp. Je to celohořčíková 16ti lopatka s vyměnitelnými listy. Zatím 12ti článek, motor musím sehnat kolem 800kv. No uvidíme.. Už máš postavenýho Albatrose?
therccustomjets.cz
customwings.cz
imagin
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od imagin »

Obcas se mi stane, ze vytvorim dil a do nej "odlehcovaci otvory" a ackoliv jsou vetsinou kopirovany (udelam jeden a rozmistuji po dilu) tak nektere neni program schopen nasledne "vytahnout" do prostoru (pomoci tlacit/ tahnout) - proste jsou jakoby bez plochy. Ale oznacit pro frezu je lze. I kdyz pouziji plugin Make Faces proste to nejsou "plochy". Nemate tuseni cim to je?
fpvmania.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od petr64 »

petrcorrado píše:Je to celohořčíková 16ti lopatka s vyměnitelnými listy. Zatím 12ti článek, motor musím sehnat kolem 800kv. No uvidíme.. Už máš postavenýho Albatrose?

Tak to bude něco, 16 lopatek, hořčík. Hm

Albíka nemám, zase mám v práci delší dobu takové to od nevidím do nevidím. Někdy i o víkendech. Takže snad podzim/zima. Aby bylo aspoň nějaké to letecké ukojení, tak jsem oprášil staré samokřídlo HotWinga, a dal do něj oběžku s 230W 1100Kv (původně tam bylo 50W :) ), no a uhlíkovou vrtuličku Aeronautku 10x5 ... je to pěknej fičák. Ješt.ě zkusim trochu olaminovat křídla - s tím novým pohonem to křídlo pěkně vibruje a taky si slibuji, že když bude hladší, tak to bude ještě lepší. Je to takový model, na kterým zkouším ruzné pokusy.

Tržím palce ať dmychadlo dobře dopadne.
imagin
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od imagin »

Otazka asi totalne lineho cloveka - neexistuje nejaky plugin, ktery by pomohl napr pri oznaceni cary dvou dilu vytvorit zamky zadanych parametru? Nebo jaky mate postup pro vytvareni zamku?
fpvmania.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od petr64 »

hm, neviděl jsem nic - je to hodně specifický požadavek (jen pro modeláře), ale třeba někoho něco napadne.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od petrcorrado »

jj zámečky, pěkná pakárna, taky bych uvítal plugin, ale nevím jak by se to programově definovalo :?:
Teď jsem dodělal Rafale MK2, předělával jsem původní verzi, kterou jsem začal stavět před prázdninama. Měl jsem tam dost nedostatků, které mě při kreslení vůbec nenapadly :( a stavbu mi to komplikovalo. Tak jsem to vzal od podlahy. :) Zítra snad budeme řezat, délka 1900 mm, rozpětí 1400 mm, 2 x 90 mm edf.
Přílohy
mk2 a výřezy c.jpg
mk2 a výřezy b.jpg
mk2 a výřezy a.jpg
therccustomjets.cz
customwings.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od petr64 »

Opět exclusivní, čéče, kde na to bereš čas? Schválně, jak dlouho jsi ten model v SU dělal?
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od cassiopeus »

petrcorrado píše:jj zámečky, pěkná pakárna, taky bych uvítal plugin, ale nevím jak by se to programově definovalo :?:
Teď jsem dodělal Rafale MK2, předělával jsem původní verzi, kterou jsem začal stavět před prázdninama. Měl jsem tam dost nedostatků, které mě při kreslení vůbec nenapadly :( a stavbu mi to komplikovalo. Tak jsem to vzal od podlahy. :) Zítra snad budeme řezat, délka 1900 mm, rozpětí 1400 mm, 2 x 90 mm edf.

K tomu se dá říct jedině "Super". Až budu velký,taky to tak hezky budu umět.
Lark

#165 Příspěvek od Lark »

Skvělá práce. Čím ten trup budeš potahovat? Budeš to plaňkovat balzou?
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“