Doska Crius Multiwii + gps

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Doska Crius Multiwii + gps

#226 Příspěvek od JirkaA »

Dejfak píše:Prosím vás, jak udělám defaultně ACC na 100%
Mám sprovozněný AUX1 ten mám na baro nebo na pokusy s barem
Ale ted koukám že mám v AUX1 začtverečkované LEVEL low, mid, high
S tímto LEVEL mám pod ním začtverečkované BARO na mid a high
To znamená že když mám vyplé BARO tak ACC tedy LEVEL jede na low
A já ho potřebuji mít stále na 100%
Zkoušel jsem ho dát i na AUX2 který je nefunkční ale ten je defaultně nastaven na střední polohu tedy mid.
Jak udělám aby ACC šlo na 100% aniž bych použil vypínač?

Nemas v tom trochu hokej? To low-mid-high je poloha switche na danem kanalu, muzes tam mit tripolohovy spinac. Funkce se da jen zapnout nebo vypnout, stejnym switchem muzes zapnout kolik funkci chces, to jestli je dana funkce zapnuta uvidis v GUI.
OK2WY
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od Dejfak »

Tak to hokej mám, špatně jsem to pochopil už mi to je jasné díky...
Ještě se zeptám, nejde mi sprovoznit AUX2 V návodu je že je to pin D8 a D12 ale ani jeden nefunguje. Nevíš co s tím?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Dejfak »

Tak mám problém, když vytrimuju gyra bez ACC musím trimovat strašne dozadu. Prakticky celý trim. Pak to stojí relativně na fleku.
Když ale zapnu ACC tak hexa začne brutálně couvat a nestačím to dotrimovat tim postupem přistát plný plyn a trimovat. Těžište se zdá být ok
Nevite co stím? Nebo dají se nějak skalibrovat gyra?
SW mám 1.9
zskal
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od zskal »

Dejfak píše:...Nebo dají se nějak skalibrovat gyra?
SW mám 1.9

Gyra by se měly kalibrovat před každým startem kniplama na vysílači. V modu 2 pravý knipl dolu a levý dolu doleva. Krátce se potom rozsvítí modrá ledka na desce jako potvrzení skalibrování gyr. Já tohle teda dělám před každým startem, nebo i před trimováním. Když na to někdy zapomenu, tak se nestačím divit jak to blbě letí a hned přistávám....
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od Dejfak »

Aha tak to je docela zásadní informace co mi utekla. Koukám že to ho je víc co jsem nepobral, tak jsem to zkusil výsledek téměř stejný. Zatím nej výsledku jsem dosáh když při zapnutém ACC přetrimuji trochu dozádu normálním trimem. Jakmile ale vypnu ACC tak se rozletí dopředu.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od zskal »

Tady je luxusní popis trimování Acc od Trolla.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od Dejfak »

No podle toho jsem to dělal a výsledek je takový jaký jsem popisoval o pár příspěvků nahoru.
madbull

#233 Příspěvek od madbull »

ja se teda taky pridam se svou otazkou,na minule strance je odkaz na tabulku s povely ovladace k nastaveni ruznych parametru desky.osobne kalibruji gyra pred kazdym letem,uz jsem i trimoval mnohokrat acc ale kdyz jsem poprve videl funkci in flight calibration acc nebo jak to tam je,tak jsem si zive predstavil jak udelam dany povel za letu a misto calibration acc cely copter zkalibruju o zem... muzete mi to nekdo vysvetlit k cemu je to dobre a jak to pouzit?

dalsi otazkou bych chtel oslovit zdatnejsi a zase jsem byl odkazan na lidi typu jirkaA a troll.
litam multiwii a to v sestave mini arduino pro 5v osazene na kulate powerboard alexin paris se senzorama drotek 10 dof.bylo mi receno a i jsem na to jaks takz koukal,ze by melo jit pripojit gps modul s tim,ze ho budu muset osadit na ty konektory na arduinu pres ktere programuji arduino.to je pro mne velice potasujici info akorat jsem nikde nenasel schama takoveho zapojeni a uz vubec jsem nenasel co k tomu potrebuji jestli nejaky mezikus a nebo to normalne psadim naprimo strjne jako bt modul ktery pouzivam.stejne tak nevim co a kde zmenit ci odkomentovat vhlavnim ridicim kodu.poradite prosim nekdo?
nerušit...bastlím :-)
madbull

#234 Příspěvek od madbull »

ja se teda taky pridam se svou otazkou,na minule strance je odkaz na tabulku s povely ovladace k nastaveni ruznych parametru desky.osobne kalibruji gyra pred kazdym letem,uz jsem i trimoval mnohokrat acc ale kdyz jsem poprve videl funkci in flight calibration acc nebo jak to tam je,tak jsem si zive predstavil jak udelam dany povel za letu a misto calibration acc cely copter zkalibruju o zem... muzete mi to nekdo vysvetlit k cemu je to dobre a jak to pouzit?

dalsi otazkou bych chtel oslovit zdatnejsi a zase jsem byl odkazan na lidi typu jirkaA a troll.
litam multiwii a to v sestave mini arduino pro 5v osazene na kulate powerboard alexin paris se senzorama drotek 10 dof.bylo mi receno a i jsem na to jaks takz koukal,ze by melo jit pripojit gps modul s tim,ze ho budu muset osadit na ty konektory na arduinu pres ktere programuji arduino.to je pro mne velice potasujici info akorat jsem nikde nenasel schama takoveho zapojeni a uz vubec jsem nenasel co k tomu potrebuji jestli nejaky mezikus a nebo to normalne psadim naprimo strjne jako bt modul ktery pouzivam.stejne tak nevim co a kde zmenit ci odkomentovat vhlavnim ridicim kodu.poradite prosim nekdo?
nerušit...bastlím :-)
zskal
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od zskal »

madbull píše:...dalsi otazkou bych chtel oslovit zdatnejsi a zase jsem byl odkazan na lidi typu jirkaA a troll.

Vypadá to že na tvoje arduino to nikdo odtud nepřipojoval...Zkus si aspoň pomalu přečíst přes translator tohle obsáhlé vlákno. Věřím že tam nějaké vodítko najdeš. Já jsem to připojoval na desku Crius SE přes tuto I2C NAV GPS desku. GPS mám tuto. Zatím s tím ale nemám uspokojivé výsledky. RTH sice fungovalo docela obstojně, ale position hold ani omylem. To jsem měl co dělat abych s tím nefláknul o zem...takže to ještě pořád řeším.
Osobně si myslím, že i na arduino mini bys tu GPSku měl připojit přes tu výše zmiňovanou desku I2C NAV. S jistotou to ale netvrdím, zas tak dobře se v tom nevyznám. Snad se tu někdo najde kdo tomu rozumí víc...
hosanet

#236 Příspěvek od hosanet »

Chcel by som sa spytat. mam tuto dosku http://www.goodluckbuy.com/mwc-multiwii ... quadx.html a chcel by som k nej dokupit jeden s tychto dvoch sonarov.
http://www.goodluckbuy.com/ultrasonic-w ... -sr04.html
http://www.goodluckbuy.com/ultrasonic-w ... ensor.html

bude mi niektory s tychto sonarov fungovat? Lebo ked som pozeral v config.h tieto typy sonarov tam niesu zapisane medzi externymi zariadeniami. bude stacit vybrat niektore z nich alebo bude treba zadefinovat nove zariadenie?
matlos

#237 Příspěvek od matlos »

Hoši trochu to tu oživím, doufám že to ještě někdo čte.

Koukám po těhlech deskách a mám pár dotazů. Může mi někdo prosím vysvětlit rozdíl mezi touto a touto deskou? Předpokládám, že druhá zmiňovaná je novější model, její výhodou jsou nižší rozměry, podpora 8 motorů (oproti 6) a také podpora 6 vstupů od přijímače (oproti 5). Další výhoda by měla být, že má přimo vyveden I2C. Chápu to správně?

Druhý dotaz. Pokud použiji tuto desku, a budu k ní chtít připojit tuto GPS antenu, budu stále potřebovat tento převodník? Samozřejmě požaduji abych současně mohl mít připojený PC a konfigurovat. Osobně myslím že by to mohlo jít, protože GPS připojím do UART a pro PC mi zbývá FTDI, ale chtěl bych to mít potvrzené.

Předposlední dotaz. Pokud pořídím tuto desku, půjde do ní nahrát ArduCoper? Někde jsem zahlédl že ano, ale také si nejsem jist. To že tady není přepodník pro připojení GPS potřeba už chápu i já.

Poslední dotaz teda zní kterou z těchto tři desek by jste mi doporučili (1 2 3)? Jde mi hlavně o možnosti připojení GPS, popřípadě sonaru.

Klidně pište i pokud chcete odpovědět jen na jednu věc. Díky
bayerische

#238 Příspěvek od bayerische »

Vyber tu AllInOne, Ardu tam funguje, připojíš tam co chceš a tady máš super forum na rcgroups
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1677726
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
matlos

#239 Příspěvek od matlos »

OK, díky za názor, taky se mi zatím zamlouvá nejvíc :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od JirkaA »

matlos píše:Druhý dotaz. Pokud použiji tuto desku, a budu k ní chtít připojit tuto GPS antenu, budu stále potřebovat tento převodník? Samozřejmě požaduji abych současně mohl mít připojený PC a konfigurovat. Osobně myslím že by to mohlo jít, protože GPS připojím do UART a pro PC mi zbývá FTDI, ale chtěl bych to mít potvrzené.

Ale Mlho, vždyť už o tom dobrou hodinu mluvíme...

GPS sice jde připojit přes UART, ale a) přijdeš o port na konfiguraci (propojení s PC a grafickým interface, nejde jen o pouhé nalití softu) a b) v té desce převodníku GPS-I2C je procesor, který převezme značnou část výpočtů týkajících se GPS, odlehčí hlavnímu CPU jak výkonově, tak zbude víc místa v paměti.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“