strhnuty zavit svicky na hlave

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
VTjr

Re: strhnuty zavit svicky na hlave

#16 Příspěvek od VTjr »

pkotatko píše:Nevnucuju tohle reseni. Bude na majiteli co zvoli. Dal jsem jen tip o kterem jsem presvedcen, ze je nejvhodnejsi. Ja bych to na svem motoru bez vahani udelal takhle. Opravoval jsem i zavity pro svicky v hlavach motoru. At uz klasiku M14x1,25 nebo M10x1. Vzdycky to fungovalo a zakaznik byl spokojen.
Navic, kdyz si to udela sam, oprava se bude pohybovat opravdu okolo dvou stovek.

Však já Ti věřím, určitě máš víc zkušeností. Přesto všecho já osobně bych šel cestou koupě nového dílu, když je k dostání. Nový díl je prostě nový. A opravovaný bude vždy jen opravovaný 8)
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pkotatko »

Treba u zavodnich motoru jsme to delali u novych hlav preventivne. Prave proto, aby se ti nestalo to, ze nekde mezi rozjizdkama vysroubujes svicku i se zavitem z hlavy.
Ale to uz jsme hodne mimo.....
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Pokud se to udělá pořádně(přesně) pak je to lepší než nový závit v tý Al slitině. Radek
ICQ 638556901
VTjr

#19 Příspěvek od VTjr »

arda1 píše:Pokud se to udělá pořádně(přesně) pak je to lepší než nový závit v tý Al slitině. Radek

Tomu druhému bych věřil, jen si nejsem jist jestli bych hned na poprvé dodržel tu první podmínku.
:)
Ale nakonec proč ne, kdo má dost času a chuti, ať se s tím klidně hraje. Já taky občas spravuji věci, které by bylo levněji vyhodit a koupit nové. Nakonec když se to nepovede, tak stále je v záloze řešení s mosazným pouzdrem a i kdyby to selhalo, tak stále se dá koupit nový náhradní díl (pokud ještě bude, protože mám pocit, že ty 80tky jsou již výběhový typ).
Jen aby to nakonec nedopadlo, že se po vyzkoušení všech možností a utracení nákladů s tím spojených (vložky, závitníky a pod) a ztrátě spousty času nakonec k té koupi dílu přece jen dojde. A výsledkem bude, že se ta oprava prodraží téměř dvojnásobně. :lol:
Jsem to ale skeptik, co? :wink:
AR1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od AR1 »

pkotatko píše:Nevnucuju tohle reseni. Bude na majiteli co zvoli. Dal jsem jen tip o kterem jsem presvedcen, ze je nejvhodnejsi. Ja bych to na svem motoru bez vahani udelal takhle. Opravoval jsem i zavity pro svicky v hlavach motoru. At uz klasiku M14x1,25 nebo M10x1. Vzdycky to fungovalo a zakaznik byl spokojen.
Navic, kdyz si to udela sam, oprava se bude pohybovat opravdu okolo dvou stovek.

Z toho tvého webu: !!!!!Mimimální objednávka pro toto zboží je 1 balení = 100ks!!!!!
http://ar1.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od pkotatko »

Uz jsem psal, ten odkaz by jen informativni. Prvni co na me Google vyplivl. Kdyz budes chtit, tak najdes. Kupoval jsem je jednotlive. A i ceny treba zrovna zavitniku se taky dost lisi. U Fabory treba za ne chteli nesmysl. U Boellhoffu to bylo v pohode. Zrovna u nich jsem kupoval samostatne vlozky i zavitniky.
VTjr

#22 Příspěvek od VTjr »

pkotatko píše:Uz jsem psal, ten odkaz by jen informativni. Prvni co na me Google vyplivl. Kdyz budes chtit, tak najdes. Kupoval jsem je jednotlive. A i ceny treba zrovna zavitniku se taky dost lisi. U Fabory treba za ne chteli nesmysl. U Boellhoffu to bylo v pohode. Zrovna u nich jsem kupoval samostatne vlozky i zavitniky.

No, já netvrdím, že to nejde opravit a že ta oprava bude špatná, ale je to dobrá rada především pro ty, co je pro ně 6 stovek stráášně móóc peněz a mají móóc času, který nemá pro ně žádnou hodnotu. :wink:
Třeba můj čas je drahý a vyrábím jen to, co se nedá koupit (radši nejaký model podle starého plánku) a než ztrácet nejlepší léta hledáním a sháněním všeho možného, tak ja bych volil snadnější cestu a rovnou tu hlavu koupil. :D

Pravdou je, že ten kdo se věnuje žhavíkům víc, tak třeba ty vložky a závitníky využije i pro jiné motory. 8)
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

Jasne, ale tazatel si hlavu chce opravit a uz jednou odpovedel ze novou kupovat nechce. Tak radim takhle. Treba pro to ma nejaky duvod. Treba si jen proste chce hrat a mit dobry pocit z toho, ze si dokazal poradit. Ze se naucil neco noveho. Ne vzdycky se da cas prepocitavat na penize.
VTjr

#24 Příspěvek od VTjr »

pkotatko píše:Jasne, ale tazatel si hlavu chce opravit
...
Ne vzdycky se da cas prepocitavat na penize.

Máš pravdu je to na něm jak se rozhodne. 8)
cimpl911

#25 Příspěvek od cimpl911 »

Ahojte,

vypada to, ze to skusim z mosadze vyvlozkovat, zavit a osadenie. Tepelnou roztaznostou mosadze by to malo utesnit, nieco tam nanesiem na zavit taktiez.
Cas ukaze vysledok. :) Jasne ze to robime vsetci z radosti a nie povinosti predsa. Ak sa to neosvedci tak sa kupi.

Tie ventilove sedla som lapoval diamantovou pastou, zhodena hlava a ventil som upnul do malej modelarskej kliestinky, naniesol pastu a pootacal rukou a prstom pritlacal. Celkom to ide a i potom tesni. Treba mat ale ventil este "zdravy" aby mal pekne rotacnu plochu kde sada na sedlo ventilu. A treba byt trpezlivy pri tom este :)

Lukas.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od juraj.jurej »

Sú aj takéto závitové vložky nie len tie strunky. :
http://www.setro.sk/index.php?_core_cnt ... eGroup=260
FrSky Tandem X20
cimpl911

#27 Příspěvek od cimpl911 »

no to by vyzeralo :)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od juraj.jurej »

cimpl911 píše:no to by vyzeralo :)

Nemyslel som to na tu hlavu len tak všeobecne, niekde sa to použiť dá.
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“