samokridlo vs. el. letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Romis

Re: samokridlo vs. el. letadlo

#16 Příspěvek od Romis »

fandaulicnik píše:Ahoj jsem zacatecnik mam simulator a na nem litam se samokridlem moc mi to snim nejde a tak je to i ve skutecnosti. Pak litam na simulatoru s elek.letadlem a snim mi to jde vcelku dobre (yak 30). Vcem je chyba? trenuju vcelku pravdelne. Diky za radu

Ahoj,

jsem na tom podobne. Napadlo me, jestli neni problem i v nastaveni simulatoru. Jaky mas sim? A jak mas prirazene kanaly?
Vcera jsem to zrovna resil...mam Pheonixe a nedari se mi ho nastavit tak, aby delal co chci. Nejde mi namapovat to co mam ve vysilacce (1k vyskovka a kridylka, 2K -vyskovka a kridylka a 3K plyn) na 4 kanaly v simu. Prijde mi, jako by Pheonix ignoroval, ze na tom kanalu je jeste neco primixovaneho :( Nebo to mam uplne blbe?
Diky.

R.
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II

Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
coro

#17 Příspěvek od coro »

Simulátory konkrétne nepoznám žiadne, ale základný princíp čo si myslím že tam funguje, je ten že z vysielača idú "holé" hodnoty kniplov akoby to bol joystick, a mixovanie na samokrídlo si urobí simulátor.
T.j. že chyba je, že to máš nastavené na vysielači - mal by si v ňom mať navolený nejaký iný model, napríklad s názvom Sim, a v ňom všetky mixy vypnuté..
Možno sa ale mýlim a už to tak nie je?
jardah62

#18 Příspěvek od jardah62 »

coro píše:Simulátory konkrétne nepoznám žiadne, ale základný princíp čo si myslím že tam funguje, je ten že z vysielača idú "holé" hodnoty kniplov akoby to bol joystick, a mixovanie na samokrídlo si urobí simulátor.
T.j. že chyba je, že to máš nastavené na vysielači - mal by si v ňom mať navolený nejaký iný model, napríklad s názvom Sim, a v ňom všetky mixy vypnuté.
Možno sa ale mýlim a už to tak nie je?

Přesně takhle to mám já - na vysílači univerzální model "Simulátor" úplně mimo ostatní modely a bez mixů, reverzů, trimů bůh ví kde,... a na něj se lítá se vším, co sim nabízí. Nastavení a chování konkrétního simulátorového modelu musí být v nastavení onoho modelu v PC. To základní (rozsahy kniplů, přiřazení kniplů řízeným funkcím) je při kalibraci, to další (chování modelu na podnět z kniplu) je v matematickém popisu konkrétního sim modelu. A tady záleží na typu simulátoru, co a jakým způsobem dovolí běžnému uživateli změnit a nastavit. Např v FMS toho moc změnit nejde a potkal jsem 1nometrový model Concorda, který měl chování 8mi metrové A-380. Jak jsem to zjistil, tak šel do koše.
Jardah
paplik

#19 Příspěvek od paplik »

Hunger píše:Kdyžtak sem dám video, ten obrat je zajímavý ten model se nepřetočí, ale udělá jakomy přemet na místě :D.

Nešlo by udělat video?? Připádá mi že to samokřídlo dřív zapíchnu s plným plynem do země, než udělá obrat? :D
Hunger

#20 Příspěvek od Hunger »

No šlo, ale dneska jsem neměl u sebe kameru a zítra asi lítat nepůjdu... Ale je fakt, že člověk počítá s letadlem na zádech a ono mu ale letí v normální poloze, než jsem si na to zvykl chvilku to trvalo. Ale já tam mám 2s a 1000kV motor. Takže na plnej jsem pomalej. Když lítám s tříčlánkem dám plnej plyn, tak ho držím normálně za křídlo a jenom pustím(lehký švih). Model si krásně stoupá sám. Dělat ten obrat se 3čl na plno, tak by to asi skončilo v zemi to mi nedošlo padron.
"Šmirgl to jistí!"
mab
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mab »

U nás na letišti vidím moc pěkný starty samokřídel. Prostě s vyplým motorem zaháknou prsty za zadní část, hodí ho a ono krásně plachtí. Úplně v klidu dají ruce na vysílačku, přidají plyn a letí.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
fandaulicnik

#22 Příspěvek od fandaulicnik »

Vsem moc dekuji za pripevky. Jinak jsem mel samokridlo Toro 900 to neskoncilo moc dobre :-) Musim sehnat nove a po sestaveni zajit k prof. na zaletani. Toro 900 nebo Swift II
paplik

#23 Příspěvek od paplik »

Hunger píše:No šlo, ale dneska jsem neměl u sebe kameru a zítra asi lítat nepůjdu... Ale je fakt, že člověk počítá s letadlem na zádech a ono mu ale letí v normální poloze, než jsem si na to zvykl chvilku to trvalo. Ale já tam mám 2s a 1000kV motor. Takže na plnej jsem pomalej. Když lítám s tříčlánkem dám plnej plyn, tak ho držím normálně za křídlo a jenom pustím(lehký švih). Model si krásně stoupá sám. Dělat ten obrat se 3čl na plno, tak by to asi skončilo v zemi to mi nedošlo padron.

já létám jen s tříčlánkama, takže nic :)

fandaulicnik píše:Vsem moc dekuji za pripevky. Jinak jsem mel samokridlo Toro 900 to neskoncilo moc dobre :-) Musim sehnat nove a po sestaveni zajit k prof. na zaletani. Toro 900 nebo Swift II

Myslím že to bude podobné, jen s rozdílem, že swift jde sehnat jako kvalita ,,B" A máš to o víc jak třetinu levnější.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od RCStudio »

Co myslite, Swiift II nebo Maxi Swift? Rad bych tam osadil KK2 desku s OpenAero na vyzkousenou. Pro klidnejsi let bude Maxi asi lepsi ne? Nepredpokladam akrobacii jen klidny let pro zacatecnika. Samo v B kvalite, jen skoda ze Maxi nema nastrik te prdelky jako SwiftII :lol:

Diky
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Tchor »

maxik lita lip, ale vyrazne hur se startuje
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RCStudio »

Myslim ze bude klidnejsi
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
zdekar

#27 Příspěvek od zdekar »

Hunger píše:Kdyžtak sem dám video, ten obrat je zajímavý ten model se nepřetočí, ale udělá jakomy přemet na místě :D.

Tak to bych taky chtěl vidět. :) Mě samokřídlo taky dělá psí kusy... takovýhle obrat sice ne, ale zas se dokáže na zádech roztočit jako semeno javoru, když letí vzduchem. Čím to je to vím... částečně je to zkroucené, jeden elevon jde víc než druhý a navíc je epp pant na levém elevonu z 1/3 utržený. :lol: Místo zatáčky do leva to dělá nožák následovaný lopingem. No a to je pak ten pravý adrenalin a zábava s tím lítat. Z 1/3 to řídím já, z 1/3 si to dělá co chce a z 1/3 to řídí vítr. Skvělá kombinace na trénování postřehu. Jen musím lítat mimo ostatní piloty,auta apd. Časem to opravím, až už to bude neřiditelné.

Jo a k tomu probému s neovladatelností: zkontroluj si, jestli máš správně těžiště - samokřídlo je na něj velmi náchylné. No a pak i stranové vyvážení, aby se ti to samo nepřetáčelo, vyosení motoru no a hlavně dostatečné výchylky - pokud něco z předchozích nebude OK a budeš mít malé výchylky, tak to nevyrovnáš. Já je mám nastaveny na zhruba 50° na obě strany což je už dost extrém nejen pro začátečníka. :D
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
fandaulicnik

#28 Příspěvek od fandaulicnik »

No v myslim ze jsem nemel spravne ulozenej motor byl nepatrne vyosenej a stou vyvazenosti to taky nebylo taky slavny! Objednal jsem kridlo swift 2 tak si dam na vse pozor. Mel jsem toro 900 a pripada mi ze swift ma nejak elektroniku lepsi ulozenou(poskladanou)nez toro. Tak jsem zvedav....
Romis

#29 Příspěvek od Romis »

fandaulicnik píše:No v myslim ze jsem nemel spravne ulozenej motor byl nepatrne vyosenej a stou vyvazenosti to taky nebylo taky slavny! Objednal jsem kridlo swift 2 tak si dam na vse pozor. Mel jsem toro 900 a pripada mi ze swift ma nejak elektroniku lepsi ulozenou(poskladanou)nez toro. Tak jsem zvedav....

Tak to se podělím o zážitky ze stavby:

První věc serva - v plánku je uložení ze spoda včetně táhel, což mi přišlo blbý, protože éro vetsinou přistane na spodek, takže jsem prorizl otvory pro serva a dal jsem je nahoru.
Druha věc lože motoru - je plastové a rádo se láme, takže jsem ho vystuzil 3 prekližkou.
Třetí věc vystuzeni - doporučuju vystuzit uhlíkem - aspoň 0.5 cm
Čtvrtá věc - rozložení elektroniky - je dobrý dat regulátor taky nahoru - na plastové lože motoru. Díky tomu mi vyšel přijímač přesně do připravené díry, ze zdola mi vedou kabely od serv a ze shora akorát stačí kabel od regulátoru. A baterky jsem taky dal nahoru.

Dobře se dá lepit uhoporem (obě půlky trupu k sobě) a zbytek tavnou pistolí.
Věc co se mi opravdu nelíbí - vyřešení koncovek u táhel na servu. Je tam takový mini Šroubek, který ma držet drát a z druhé strany je takova mini Čepička...doporučuju zakapnout lepidlem

Feel free to ask...
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II

Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
fandaulicnik

#30 Příspěvek od fandaulicnik »

Dik za radu.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“