skladování modelů
skladování modelů
Zdravím,
jak skladujete modely. Mám garáž, ale trochu se obácám případného vlchka, hlavně v zimě. Ač je to garáž u novostvaby, vlhkost zde bude. Nemuže potom docházet k narušení, kroucení modelů ?
Díky
jak skladujete modely. Mám garáž, ale trochu se obácám případného vlchka, hlavně v zimě. Ač je to garáž u novostvaby, vlhkost zde bude. Nemuže potom docházet k narušení, kroucení modelů ?
Díky
Re: skladování modelů
Toto aj mna zaujima.
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
no ja uz 5 roku skladuji rc modely v kotelně u stropu. Tam je sucho, jelikož je tam kotel na palivové dříví. V garáži taky skladuji u stropu a zatím mi elektronika po zimě neselhala a nic se nezkroutilo - a to mluvim samozřejmě o dřevěných konstrucích.
Na stropu mám zavěšené 9kg letadlo - mám udělaný sendavací držák na hlavní rouru na křídlo a uchycení mám posunuté na těžiště samotného letadla. Celé letadlo s drřákem nasunuji na takouvou kolejničku z Jackelu přivařenou na stropní traverzu
S tou kotelnou je problémek, že nám jeden čas při každém zapálení plynového kotle vylítl z kotle obrovský obrovský plamen a žehl mi folii, kterou jsem pak musel znova napnout
. Po revizi kotle to už je bezpečné 
Na stropu mám zavěšené 9kg letadlo - mám udělaný sendavací držák na hlavní rouru na křídlo a uchycení mám posunuté na těžiště samotného letadla. Celé letadlo s drřákem nasunuji na takouvou kolejničku z Jackelu přivařenou na stropní traverzu
S tou kotelnou je problémek, že nám jeden čas při každém zapálení plynového kotle vylítl z kotle obrovský obrovský plamen a žehl mi folii, kterou jsem pak musel znova napnout
ja skladuju doma na skrinich
a v mezerach mezi skrinema ... nejvetsi 3 metrovku 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Pro mne je základem rozumná rozložitelnost každého modelu, tj. dělená demontovatelná křídla (s výjimkou minimodelů do 1m), oddělitelná VOP apod. Na každý díl vyrábím na míru jednoduchý futrál (pytlík) z bublinkové fólie - snadno se svaří přežehlením přes papír na hraně desky. Fólie se prodávají v rolích o metrové šířce, metr stojí cca 15 (Řempo) až 25 Kč. Fólie chrání nejen proti vlhku, ale hlavně při přepravě. A optimální je, když pak lze vše naskládat do krabice.
Ve vlhčím prostředí by pak ještě bylo možno celou krabici dát do igelitového pytle (klidně taky z bublinek). Nijak dokonale to těsnit nemusí, spíš je důležité, aby to bylo naskládáno rovně a bez velkých vůlí. Když je třeba, do krabice lze přilepit podložku z polystyrenu nebo EPP).
EPP vzdušnou vlhkost nesaje, balsa (zejména při potahu fólií) též zanedbatelně - spíš hrozí třeba zareznutí lanovodu tomu lze předcházet velmi jemným namazáním. Uložení v bublinkové fólii funguje trochu i jako tepelná izolace, tj. výrazně zpomaluje změny teplot, čímž omezuje třeba riziko orosení při změně teplot. A jak jsem psal, oceníte ho při přepravě. Není náhoda, že většina modelů ve stavebnicích je pro přepravu balená právě takto.
Update: Příklady skladování v bublinkových futrálech a krabicích jsem tady už ukazoval:
viewtopic.php?f=118&t=45117&start=15#p756139
Ve vlhčím prostředí by pak ještě bylo možno celou krabici dát do igelitového pytle (klidně taky z bublinek). Nijak dokonale to těsnit nemusí, spíš je důležité, aby to bylo naskládáno rovně a bez velkých vůlí. Když je třeba, do krabice lze přilepit podložku z polystyrenu nebo EPP).
EPP vzdušnou vlhkost nesaje, balsa (zejména při potahu fólií) též zanedbatelně - spíš hrozí třeba zareznutí lanovodu tomu lze předcházet velmi jemným namazáním. Uložení v bublinkové fólii funguje trochu i jako tepelná izolace, tj. výrazně zpomaluje změny teplot, čímž omezuje třeba riziko orosení při změně teplot. A jak jsem psal, oceníte ho při přepravě. Není náhoda, že většina modelů ve stavebnicích je pro přepravu balená právě takto.
Update: Příklady skladování v bublinkových futrálech a krabicích jsem tady už ukazoval:
viewtopic.php?f=118&t=45117&start=15#p756139
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
JBP píše:Zdravím,
jak skladujete modely. Mám garáž...
Nevím jak modely z různých materiálů zrovna v garáži ale tohoto bych příznivcem zrovna nebyl. Výpary všeho možného uskladněné právě v těchto prostorách by mohly poškodit... dosaďte si každý sám.
Stát se nemusí nic, samozřejmě.
Pro mne je garáž a horo výbava takové ustálené slovní spojení...
Už jsem to sem někdy dával. Modely skladuji v garáži. Udělal jsem polici u stropu, aby to co nejméně překáželo.

ale tá garáž vypadá lepšie ako väčšina obytných miestností

Já jsem to vyřešil takto.Zbytek je po skříních a mezi nima 
Futaba T8FG
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
Taranis X9D
Duo Discus,Discus,Pilatus B4,Fox,Proxima II,Long Shot 3,Ka-6e,L-13 Blaník
Já to řeším tak, že jsem přestal stavět. Nestačím totiž rozbíjet a pak to není kam dávat. 
Já to řeším tak, že krátkodobě je skladuju tak nějak rozložené po dílně, dlouhodobé skladování jsem zatím vždycky řešil zkomprimováním do domovního odpadu 
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
jio píše:Já to řeším tak, že jsem přestal stavět. Nestačím totiž rozbíjet a pak to není kam dávat.
Člověk se nemá rouhat.
Protože byla na dnešek byla dobrá předpověď, nadělil jsem si volno. Ráno jsem vše nabalil do auta a když jsem přijel na místo, tak anemometr ukazoval ve špičkách přes 9 m/s. Lehké modely do půl kila tak zůstaly v autě a do vzduchu šel jen větší z EPP. Při jednom poryvu ruce nestačily a byl sražen čumákem rovnou do země a vytvořil slušný důlek. Jen jsem stačil stáhnout plyn. A tak je místo na další model nebo minimálně výrobu nového trupu.
Nechápu jak na soutěžích v akrobacii mohou soutěžit až do 8 m/s.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Tak s nákupem 2m Katany dolehl problém s uskladněním i na mne. Mohu skladovat v garáži, na stěně - představa je na tyčkách-držácích mířících ze stěny. Vzhledem k fluktuaci modelů bych nerad vrtal každý držák do zdi na hmoždinky, ale raději použil nějaký univerzální stojan - něco jako lištu, do které se budou zavěšovat L-ka, na které se pak bude pokládat letadlo, křídlo apod.
Nemáte někdo nějaký tip na něco ověřeného? Mám dojem, že se to tady i probíralo na fóru, ale nemohu to najít.
Nemáte někdo nějaký tip na něco ověřeného? Mám dojem, že se to tady i probíralo na fóru, ale nemohu to najít.
-
- LittleFalco
Ja pouzivam drzak - konzole, zasunute do list, prisroubovanych nad dvere v detskem pokoji. Nad dvere se moc lidi nekouka a stejne to tam porad vypada jak po vybuchu
Horni stranu konzoli a predni stranu list (doraz) jsem "zmekcil" polepenim mirelonem. System je variabilni, v Bauhauzu k dostani za 500,-. Skladuji v nem kridla, trupy pouze na vetrone. Trupy motoraku (jsou vysoke a tezke) mam pres leto v kolne, jinak kvuli vlhkosti zazimovane na skrini (ale tech kecu
)
Ted resim, jak skladovat era v malem panelakovem byte (trucovna na horach
) Vymyslel jsem, ze vyrobim falesny strop v predsini-takove podbiti s dvirky. Je to vyuziti jinak jaloveho prostoru, nic nebude videt a vejde se mi tam i dvoumetrovka 
Horni stranu konzoli a predni stranu list (doraz) jsem "zmekcil" polepenim mirelonem. System je variabilni, v Bauhauzu k dostani za 500,-. Skladuji v nem kridla, trupy pouze na vetrone. Trupy motoraku (jsou vysoke a tezke) mam pres leto v kolne, jinak kvuli vlhkosti zazimovane na skrini (ale tech kecu
Ted resim, jak skladovat era v malem panelakovem byte (trucovna na horach
Zpátky doma, v kopcích :-)
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Jindra_S píše: Nemáte někdo nějaký tip na něco ověřeného? Mám dojem, že se to tady i probíralo na fóru, ale nemohu to najít.
Používám ten to systém. Možná je to ten co myslíš..

Mají ho v "Element system" (pošlou ho poštou)
nebo v Hornbachu a tak podobně. Variabilita je slušná...
[album]1970[/album] [album]1969[/album]
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...