Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking
Když tam vložím to číslo objednávky tak mě to napíše:
OTHERS
To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A:
OTHERS
To promptly retrieve the record of your item, please key in your Enquiry Reference Number (if available), for example, 05000123A:
-
czpredseda
To číslo tam je vložený správně, nechybí na konci ty písmena? Jestli jo, tak to ještě nemají v systému. Ten druhej kód jsem zadávat nemusel.
Nechybí. Za jak dlouho ho tak většinou mají v systému od upozornění, že bylo odesláno?
-
czpredseda
Kdy ti přišel mail, že to bylo odeslaný? U mě to trvalo tak dva dny než se to tam začalo zobrazovat.
V úterý. Už se mi to taky zobrazuje. Problém vyřešen. Díky
raptor181 píše:Když tam vložím to číslo objednávky tak mě to napíše:
OTHERS
1. Enquiry Reference Number se nevyplňuje. Na HongKong post na té první webové stránce viz tento odkaz se do toho políčka zadá sledovací kód a klikne se na tlačítku Enter. Po načtení té druhé stránky se to editační políčko pro Enquiry Reference Number ponechává zcela prázdné a jen se pokračuje kliknutím na Enter a pak se zobrazí stav sledování. Dokud ovšem zásilka skutečně nebude přijata na HongKong post tak se tam zobrazí The tracking result of the item (XXXXXXXXXXXXX) is presently not available. Please try again later. To, že i po přidělení sledovacího čísla trvá i několik dalších dnů než je zásilka sledovatelná se stává celkem běžně. Důvod je popsán v mé dřívější odpovědi viz tento odkaz.
2. Další možnost sledování ze strany od HongKong post lze zkusit viz tento odkaz.
3. Až bude zásilka v ČR a převezme ji Pošta Praha 120 teprve pak bude možné zásilku sledovat na webu České pošty viz tento odkaz. Po dobu kdy ještě zásilka do ČR nedorazila lze sledovat jen ze zahraničí viz odkazy výše a pokud se v době kdy zásilka ještě není v ČR pokusíte sledovat na webu České pošty pak se zobrazí tato informace: Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje.
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, chtel jsem se zeptat, jestli uz nekdo zkousel celnikum podstrcit tu fakturu, kterou generuje hobbyking na zaklade vami zvolene deklarovane ceny
Ja bych jim klidne zaplatil dph a clo, ale to zebraceni se 180 korunama za rizeni me dost vytocilo..jeste teda envim jestli budu ten pripad, ale ptam se dopredu 
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Ja som to prave skusal asi pred dvomi hodinami. To cislo som vlozil sem: http://www.track-trace.com/post
Ale ukazalo mi vysledok len do momentu, kedy balicek opustil Singapore (19.9)...... cize som sa nskoro nic nedozvedel
Ale ukazalo mi vysledok len do momentu, kedy balicek opustil Singapore (19.9)...... cize som sa nskoro nic nedozvedel
CHlustanec píše:zdravim, chtel jsem se zeptat, jestli uz nekdo zkousel celnikum podstrcit tu fakturu, kterou generuje hobbyking na zaklade vami zvolene deklarovane cenyJa bych jim klidne zaplatil dph a clo, ale to zebraceni se 180 korunama za rizeni me dost vytocilo..jeste teda envim jestli budu ten pripad, ale ptam se dopredu
Faktura jim nestačí. Pokud to půjde přes Českou poštu pak požadují mimo jiné i výpis provedené platby a tam je uvedena plná částka tak jak jsi ji zaplatil. Popis toho co požadují je uveden v úvodním příspěvku jiného tématu viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce. Navíc si občas namátkově zkontrolují i ceny položek přímo v konkrétním ehopu.
Pokud jim poskytneš zfalšované údaje a nebude se jim něco zdát tak proti tobě mohou celníci zahájit správní řízení ve věci šetření celního deliktu a výsledkem může být nepěkná pokuta dalece převyšující to co se snažíš ušetřit.
Pokud na HobbyKingu zvolíš při dokončování objednávky poštovné typu SCS Express tak máš jistotu, že to vůbec nepůjde přes Českou poštu a nebudeš platit poplatek 180 Kč, který se týká jen případů kdy zásilku nad limitem DPH (tj. přes 22 Euro) celně odbavuje Česká pošta. V ČR zásilky SCS Express doručuje a proclívá ve svém vlastním celním oddělení doručovací společnost UPS. SCS Express je rychlá služba a přitom je levnější než EMS. Např. z Číny nebo HongKongu do ČR by měla být zásilka SCS Express doručena až k cíli za několik dnů až nanejvýš do týdne, a to včetně doby na proclení.
Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, proto se zeptám tady
Je možno objednávat baterky (Li-Po) z centrální skladu HK?
Tady jsem našel (jestli jsme to dobře přeložil) že lithiové baterie baterie nesmějí leteckou poštou http://www.hongkongpost.hk/eng/publications/notices/2012/20120723a/index.htm
Zatím mi všechny baterky z HK doručovala SWISS POST http://www.post.ch/ - pujdou dál baterky posílat přes SWISS POST nebo baterky už jedině z DE Warehouse?
děkuji za odpověď
Jirka "Ještěr"
Je možno objednávat baterky (Li-Po) z centrální skladu HK?
Tady jsem našel (jestli jsme to dobře přeložil) že lithiové baterie baterie nesmějí leteckou poštou http://www.hongkongpost.hk/eng/publications/notices/2012/20120723a/index.htm
Zatím mi všechny baterky z HK doručovala SWISS POST http://www.post.ch/ - pujdou dál baterky posílat přes SWISS POST nebo baterky už jedině z DE Warehouse?
děkuji za odpověď
Jirka "Ještěr"
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
jako nejjednodussi zjisteni, zda to jde, bych je nacpal do kosiku a pokracoval k objednavce (samozrejme neplatit, pokud je nechci).
Ale i bez toho ti muzu rict, ze to jde. Objednal jsem tam uz vagon baterek a nenic problem. Ono to samo zavrhne moznosti dopravy, ktere to neumoznuji, takze zbydou jen ty, ktere lze pouzit.
Pro zjisteni ceny bych opet doporucil provest objednavku "nanecisto".
Ale i bez toho ti muzu rict, ze to jde. Objednal jsem tam uz vagon baterek a nenic problem. Ono to samo zavrhne moznosti dopravy, ktere to neumoznuji, takze zbydou jen ty, ktere lze pouzit.
Pro zjisteni ceny bych opet doporucil provest objednavku "nanecisto".
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Taky jsem už pár baterek objednával (poslední začátkem září) všechny balíčky ve kterých byli lipolky šli přes SWISS POST, ale podle toho odkazu je změna v přepravě „nebezpečný předmětu“ od 19.září.
Naklepat objednávka jde normálně včetně „obyčejného“ poštovného (International (Registered) Air Mail) jenom bych nerad, aby se jim balík vrátil a já pak musel reklamovat objednávku a dobývat svoje peníze zpět.
Naklepat objednávka jde normálně včetně „obyčejného“ poštovného (International (Registered) Air Mail) jenom bych nerad, aby se jim balík vrátil a já pak musel reklamovat objednávku a dobývat svoje peníze zpět.
Volba International Registered Air Mail je zatím na HobbyKingu dostupná a jde přes SWISS POST jen pokud je celková váha zásilky obsahující lipolku do 2kg. Pokud je váha zásilky obsahující lipolku přes 2kg už nejde zvolit International Registered Air Mail a je k dispozici SCS Express tj. soukromá doručovací společnost, která zabezpečuje pro území ČR doručení a celní odbavení prostřednictvím doručovací společnosti UPS, která celně odbavuje v rámci vlastního celního oddělení.
Už nyní tedy nelze na HobbyKingu zvolit doručení přes International Registered Air Mail/SWISS POST pro zásilky těžší než 2kg a obsahující lipolku. Možnost využití International Registered Air Mail/SWISS POST pro doručení zásilek do 2kg obsahujících lipolku zatím na HobbyKingu dostupná je, ale to se může v blízké době změnit v absolutní restrikci v závislosti na rozhodnutí SWISS POST připojit se k této restrikci nad rámec mezinárodních předpisů. HobbyKing na tyto události bohužel tradičně reaguje až se zpožděním tj. až teprve poté co řada zákazníků má problémy s doručením a zásilky jsou vraceny poštovní službou ještě dříve než vůbec dorazí do cílové země jako tomu bylo u několika případů řešených nedávno přes SingPost v jiném tématu viz tento odkaz.
Pokud tedy nechcete riskovat problémy se zásilkou a následnou tahanici s HobbyKingem jako někteří v tom odkazovaném jiném tématu, pak se zkuste informovat přímo u SWISS POST viz tento odkaz na doručování zásilek obsahujících lipolky z HongKongu do ČR přes SWISS POST a v případně náznaku nejistoty v tomto ohledu v odpovědi od SWISS POST raději při dokončování objednávky obsahující lipolku z centrálního skladu HobbyKingu zvolte SCS Express a nebo objednejte lipolky z německého skladu DE Warehouse kde jsou k tomu levnější volby poštovného přes soukromé doručovací společnosti GLS a DPD.
To co je uvedeno v tom dokumentu na HongKong post není tak docela pravdivá informace. Zásilky obsahující lipolky není podle nových mezinárodních předpisů zcela zakázáno posílat leteckou dopravou, ale začínají se uplatňovat nové mezinárodní předpisy pro leteckou dopravu, které vyžadují definovaným způsobem označené zásilky obsahující lipolky a v definovaných případech musí být k takovým zásilkám přiloženy patřičné doklady ve vztahu k lipolkám atd., a to jsou hlavní rozdíly jak jsem zmínil v popisu v jiném tématu viz tento odkaz.
Pokud tedy některé pošty jako HongKong post nebo SingPost a do budoucna i další půjdou nad rámec mezinárodních předpisů v tom smyslu, že budou zcela odmítat přijmout takové zásilky bez ohledu na jejich označení a vybavení doklady a připojí se k tomu i SWISS POST pak jedinou možnosti pro doručení zásilek obsahujících lipolky budou soukromé doručovací společnosti jako je třeba SCS Express, DHL atd. jejichž ceny za dopravu těchto rizikových zásilek ze vzdálenějších lokalit jako je HongKong jsou často podstatně vyšší než ceny poštovní služeb jako je SWISS POST.
Už nyní tedy nelze na HobbyKingu zvolit doručení přes International Registered Air Mail/SWISS POST pro zásilky těžší než 2kg a obsahující lipolku. Možnost využití International Registered Air Mail/SWISS POST pro doručení zásilek do 2kg obsahujících lipolku zatím na HobbyKingu dostupná je, ale to se může v blízké době změnit v absolutní restrikci v závislosti na rozhodnutí SWISS POST připojit se k této restrikci nad rámec mezinárodních předpisů. HobbyKing na tyto události bohužel tradičně reaguje až se zpožděním tj. až teprve poté co řada zákazníků má problémy s doručením a zásilky jsou vraceny poštovní službou ještě dříve než vůbec dorazí do cílové země jako tomu bylo u několika případů řešených nedávno přes SingPost v jiném tématu viz tento odkaz.
Pokud tedy nechcete riskovat problémy se zásilkou a následnou tahanici s HobbyKingem jako někteří v tom odkazovaném jiném tématu, pak se zkuste informovat přímo u SWISS POST viz tento odkaz na doručování zásilek obsahujících lipolky z HongKongu do ČR přes SWISS POST a v případně náznaku nejistoty v tomto ohledu v odpovědi od SWISS POST raději při dokončování objednávky obsahující lipolku z centrálního skladu HobbyKingu zvolte SCS Express a nebo objednejte lipolky z německého skladu DE Warehouse kde jsou k tomu levnější volby poštovného přes soukromé doručovací společnosti GLS a DPD.
To co je uvedeno v tom dokumentu na HongKong post není tak docela pravdivá informace. Zásilky obsahující lipolky není podle nových mezinárodních předpisů zcela zakázáno posílat leteckou dopravou, ale začínají se uplatňovat nové mezinárodní předpisy pro leteckou dopravu, které vyžadují definovaným způsobem označené zásilky obsahující lipolky a v definovaných případech musí být k takovým zásilkám přiloženy patřičné doklady ve vztahu k lipolkám atd., a to jsou hlavní rozdíly jak jsem zmínil v popisu v jiném tématu viz tento odkaz.
Pokud tedy některé pošty jako HongKong post nebo SingPost a do budoucna i další půjdou nad rámec mezinárodních předpisů v tom smyslu, že budou zcela odmítat přijmout takové zásilky bez ohledu na jejich označení a vybavení doklady a připojí se k tomu i SWISS POST pak jedinou možnosti pro doručení zásilek obsahujících lipolky budou soukromé doručovací společnosti jako je třeba SCS Express, DHL atd. jejichž ceny za dopravu těchto rizikových zásilek ze vzdálenějších lokalit jako je HongKong jsou často podstatně vyšší než ceny poštovní služeb jako je SWISS POST.
"Drondys"
Drondys dík
100% vyčerpávající odpověď
Zdravím,
Právě mi přišel balík z HK a chybí v něm 4 serva a jeden mixér, (heli, letadlo a Li-pol dorazily v poradku ). Máte nějaké zkušenosti s neúplným obsahem balíku? jak jste to řešili? mám šanci na vrácení peněz nebo?
Moc díky za vaše podněty.
Právě mi přišel balík z HK a chybí v něm 4 serva a jeden mixér, (heli, letadlo a Li-pol dorazily v poradku ). Máte nějaké zkušenosti s neúplným obsahem balíku? jak jste to řešili? mám šanci na vrácení peněz nebo?
Moc díky za vaše podněty.