Buckeye-Blitz píše:Podle mého názoru úroveň "veletrhu" Model Hobby kopíruje úroveň stejnojmenného časopisu (za oběma stojí stejný subjekt), takže již několik let nemám potřebu tuto akci navštěvovat. Paradoxně největší radost jsem před léty udělal synovci, kterému jsem na tomto "veletrhu" koupil dřevěné hračky.
Ahoj, taky se chystám na první návštěvu M.H., takže dotaz na možnost nákupu a co je třeba výhodné si tam koupit na heli. Zda se vůbec dá koupit. Dík hosa .
Měl jsem za to, že v Norimberku je vstup pouze pro obchodníky. Pletu se?[/quote]
Nepleteš, v zásadě je to pravda, ale už to neberou tak striktně jako dřív, zaregistrovat se je možno tady http://www.spielwarenmesse.de/besucher/ ... d-auswahl/ Dovolím si ale upřesnit některé informace z diskuze. Norimberk není prodejní, koupit se tam nedá nic, leda nějaký buřt. Takže jen na čumendu. Je to především o hračkách, ostatně se to i tak jmenuje "Spielwarenmesse". Z dvanácti hal je o modelařině víceméně jen jedna. Žádné předvádění, prostě jen byznys. Pokud se chceš pokochat modelařinou a dobře nakoupit, pouvažuj o Intermodellbau Dortmund
Ja to podľa mňa dosť hanebné, že česko ako modelárska veľmoc nemá vlastnú výstavu na normálnej úrovni. Či je to prehnanými nákladmi vystavovateľov, alebo tým že nemci sa k Vám boja chodiť aby sa tam nemuseli hambiť za svoje(rozumej čínske prelepené) výrobky, to si netrúfam odhadnúť, ale je to proste veľká škoda. A s nákupmi na výstave je to ešte horšie. Asi ako s nákupmi v kamenných predajniach - čo mám teda ja pocit tak ponuka jasne zameraná na rodičov s deťmi alebo BFU bez prístupu na internet, keď je v eshopoch lepší alebo lacnejší tovar.. Vždy to býval super výlet, a stál za to - aj videnie, aj stretnutie, aj plné autá nákupu. Ale fakt mám pocit že v posledných rokoch mi už tých 400km za to čo tam býva, akosi nestojí. Akurát, ak by som to nazval "výstava hračiek", a šiel tam s jasným úmyslom niečo pozrieť či kúpiť pre malého.... hm.. možno??
honti píše:Dovolím si ale upřesnit některé informace z diskuze. Norimberk není prodejní, koupit se tam nedá nic, leda nějaký buřt. Takže jen na čumendu. Je to především o hračkách, ostatně se to i tak jmenuje "Spielwarenmesse". Z dvanácti hal je o modelařině víceméně jen jedna. Žádné předvádění, prostě jen byznys.
Přesně. Neboli poměrem je to ještě horší než Model Hobby Jen je to prostě celé podstatně větší a pro výrobce prestižnější, takže je tam prostě více novinek.
ono je to jedno s druhým, drahej nájem a vůbec ta podnikatelská politika pořadatelů - nebo spíš majitelů výstaviště, kupní síla čechů. Nabízený sortiment úplně přesně odráží posun k těm nejlevnějším sr*čkám z Číny. Na to český modelář slyší, protože to si může ještě tady dovolit. Nemá cenu, aby tam vystavovali výrobci ze západní Evropy, protože jejich výrobky si tady nikdo nekoupí. Takže myslím, že je nám ukazováno úplně přesně to o co máme zájem....!!!
z okna Hyundaie by jsme čuměli na Mercedes a to je asi tak všechno.....
Před chvílí jsem se vrátil. Výstava stojí za něco opravdu hodně velikýho, jen bych nerad říkal za co. Celá výstava modelů se odehrává v půlce jedné haly, v půlce zadní haly je předváděcí prostor, kde ale nikdo nic nepředváděl. Velkej je akorát bazén, kde plavaly tři lodičky. Z větších prodejců opravdu akorát Pelikán, kterýho zastupoval Franta Houška. Díky němu jsem si prohlédl a osahal nové vysílače od Graupnera ( šlo mi o MC 20 ), kvůli čemuž jsem na výstavu šel. Vezměte 150 Kč a hoďte si je do prasátka.